Inlägg från: ClaraH |Visa alla inlägg
  • ClaraH

    Buffe vs 3-rätters som bröllopsmiddag?

    Jag kryssade i buffé men egentligen var det kanske trerättesr. Dvs. en förrätt framdukat när man sätte sig. Sedan fick man gå och hamta varmrättsbuffé med kött, fis,k såser, potatisgratäng. kokt potatis, bröd och sallad. Efter det fick man hämta en efterrätt. Senare på kvällen hade vi bröllopstårta och sedan korv med bröd som vickning.


  • ClaraH

    Har nårgra tips till hur man gör buffé på ett underlättande sätt.

    Ha många taställen. Vi hade tre bord där man kunde ta från två håll, på ca 70 pers. Det blev inga köer. Toastmadame säger från början att nu är första tagningen och jag säger till när det passar nästa gång, då blir det inte en massa spring. Vi hade endast varmrättsbuffe, men hade vi haft "hel" buffé så hade jag sett till att den mat som går att ha i portionsbitar är det från början så blir det inte så "kladdigt" Det är också viktigt att man serverar i små skålar och små fat och byta ut dem ofta itället för stora fat där allt dukas fram på samma gång.

Svar på tråden Buffe vs 3-rätters som bröllopsmiddag?