Inlägg från: Sara1991 |Visa alla inlägg
  • Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    FrkJeppa: Hej :) Den frågan är tyvärr helt omöjlig att svara på generellt . Det är som att fråga vad en brudklänning kostar , det går liksom inte att svara på bara så , då det varierar enormt. Du kan få en brudbukett som kostar 5000 likväl som en för 500. Vad priset landar på beror på många olika faktorer. Så som storlek , antal blommor, styckpriset på blommorna, vilken modell du väljer och sedan arbetskostnaden alltså hur mycket jobb floristen behöver lägga på buketten . Jag drar mig alltid för att svara på priser när folk frågar eftersom alla butiker sätter priserna individuellt så är det väldigt svårt för mig att uppskatta. Priserna sätts beroende på lokalhyra, fraktkostnader, löner, läge mm. Eftersom jag inte har någon som helst aning om vad du är ute efter för bukett så kan jag tyvärr inte räkna på ett pris. Så det bästa du kan göra är att boka in en konsultation hos din lokala florist så kommer hon hjälpa dig med allt kring buketten och även gå igenom priserna :)

  • Sara1991
    Milos skrev 2014-02-05 09:15:37 följande:
    Hej Sara!

    Jag undrade mest vilka blommor som kan tänkas finnas (och vara relativt billiga) i mitten av maj? Själv tycker jag exempelvis att ranunkler är fina, men dels vet jag inte om det är rätt säsong, och dels vill jag gärna ha någon annan blomma med också.

    Tack

    Hej ! :)


    Att få tag på ranunkler bör absolut gå att få tag på , det kan variera lite från säsong till säsong men brukar finnas. Förra året så fanns dem att få tag på tills slutet av mig och början av juni. Så om du beställer från din florist i tid så bör det inte vara några problem :)


    När jag träffar en brud för första gången så brukar jag alltid råda henne till att inte fokusera så mycket på blomsorter . De är enligt mig att börja i lite fel ända och brukar göra det lite mer komplicerat eftersom de finns så oändligt många sorter. Då tycker jag att de är bättre att man börjar med att fundera kring vilken känsla man vill ha på bröllopet , finns det något tema eller någon Speciell färg som man kan influeras av . Och sedan när man gjort upp temat på brukar jag och min brud kolla på bilder av den valda klänningen och när jag tagit in all info så börjar vi kolla på blomsorter som passar de valda temat och den känsla som bruden vill förmedla. De brukar göra det mycket enklare att ha ett 10-20 tal sorter att titta på istället för flera hundra sorter Så mitt tips till dig är att fundera lite kring känsla och färger och sedan besöka din florist och med hennes hjälp välja ut blomsorter .

  • Sara1991
    lmcl skrev 2014-02-06 09:59:03 följande:
    Hej!
    Jag funderar på att ha en blomsterkrans i håret när vi gifter oss i slutet av maj, och hoppas att min tilltänkta florist kan fixa det. Vilka blommor funkar och håller sig snygga? Vi har rosa och lila i färgtemat, om det spelar nån roll...
    Hej ! Det bör hon bsolut kunna, den tekniken bör alla florister behärska :) Då tycker jag att du ska satsa på hållbra blommor så som santini ( kryssantemum) , limonium, elegansnejlika och brudslöja :) dem är väldigt hållbra och kommer hålla sig fina hela dagen :)
  • Sara1991
    sophieh skrev 2014-02-06 23:25:44 följande:
    Hej! Jag är ute efter en liknande bukett, men kanske med en eller flera liljor i.
    Vad tror du det ungefärliga priset skulle ligga på?


    Hur förvarar man buketterna bäst? Bor i Uppsala och har en bekant som har butik längre bort, funderar på om vi kan hämta de dagen/kvällen innan?

    Hej :)


    Jag drar mig alltid lite för att svara på priser när folk frågar eftersom alla butiker sätter priserna individuellt så är det väldigt svårt för mig att uppskatta. Priserna sätts beroende på lokalhyra, fraktkostnader, löner, läge mm. Skulle jag gjort buketten i butiken där jag jobbar så skulle denna ligga på ca 900-1100:-


    Men mips är alltid att du bokar in ett möte med din lokala florist för en mer korrekt prisuppgift.


    Att hämta buketten dagen innann är inga som helst problem. Förvara den i en vas med vatten och så svalt som möjligt under natten. I ett garage eller förråt eller möjligen i kylskåpet fungerar utmärk :)

  • Sara1991

    Mia85: Hej :) Åh tack , vad kul att höra :) Oj, helt omöjligt att svara på . Då det finns oändligt massa rossorter :) Det bästa är att åka till din lokala florist och kolla på deras rosor och även höra med dem om vilka favoriter dem har och vilka dem brukar ta in . Beror helt på storlek och modell på bukett och även vilken storlek på ros man väljer. Brukar behövas ca 20-30 rosor :) vilken årstid kommer ni att gifta er ?:)

  • Sara1991

    zigge123: Hej :) jättefin bukett :) Alla blommorna på bilden finns att få tag på när ni gifter er. Det är alltså rosor och nejlikor i buketten . Ranunkler är en vårblomma och säljs i butiker jan - maj ca så de finns tyvärr inte att få tag på i slutet av augusti . Som jag alltid säger så är det jättesvårt med prisuppskattning eftersom butikerna sätter individuella priser . Men jag skulle tro ca 1000-1200. Tärnbukettens pris beror helt på storleken .

  • Sara1991
    Ello skrev 2014-02-09 16:57:40 följande:
    Jag vill gärna ha röd astilbe (och så röda rosor) i min bukett. Min fråga är om detta är svårt att få tag på i slutet av augusti (30 augusti)? Är det en dyr blomma? Jag förstår att augusti är i blomningstiden, men funderar på om det är en vanlig blomma eller om det kommer kosta mer på grund av att den måste specialbeställas.

    Undrar också om du har förslag på någon "grönska" som kan passa ihop med detta. Vill ha billig bukett då min budget är liten, och den får gärna vara lite spretig.

    Temat är rött Skrattande
    Hej :) nejdå dessa blommor bör inte vara någon fara att få tag på :) astillbe är ingen speciellt dyr blomma, men då den är ganska skir så kan man behöva ganska många för en riktig effekt . Jag gillar alchemilla , tycker att de lättar upp buketten väldigt fint .
  • Sara1991
    Ulrika Kallio skrev 2014-02-09 18:56:56 följande:
    Hej!
    Jag har drömt om en bukett med blå hortensia och kanske brudslöja till vårt bröllop. Frågan är hur många hortensior man behöver ha för att få en bukett som inte blir för stor eller för liten..? En hortensia är ju rätt så stor..
    Hej :) Hur många hortensia man behöver är helt omöjligt för mig att svara på utan någon ytterligare info. Hur stor bukett har du tänkt dig ? " inte för stor eller för liten " säger mig tyvärr ingenting .
  • Sara1991

    SandraElisabet: Hej :) Nejdå det brukar de inte alls vara . Jag har gått runt med hårkransansar många gånger och aldrig haft problem . Man använder sig oftast av mindre och lätta blommor och inte stora rosor osv .

Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)