• Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    Jag jobbar som florist i Stockholm och hjälper er gärna med alla era frågor , funderingar eller om ni bara Vill ha någon att bolla idéer med :)

  • Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)
  • Hellahell

    Hej!Vi ska gifta oss utomlands i sommar men kommer gifta oss på "riktigt" i Stadshuset om 2 veckor. Jag tänkte inte ha någon blombukett men funderar på en handleds-corsage. Jag har kollat lite på nätet hur dessa görs och det pratas om att man använder sig av ett lim "kallim" och alltså inte en limpistol för att få fast blommorna. Har du någon erfarenhet om hur man gör dessa? En blombutik jag var inne i sa att de bruakr göra på en oasis, men det måste ju bli skitfult? Jag tänker mig antingen att jag knyter ett sidenband runt eller tar ett befintligt armband. Men oasis vill jag inte ha? Jag funderade på att göra en själv men det där limmet verkar ju helt omöjlilgt att få tag på! Har du något tips om var man kan köpa detta (om det går över huvud taget) eller kan tipsa om nån bra florist som gör sånt här?  TACK!

  • Sara1991
    Hellahell skrev 2013-06-03 14:40:54 följande:
    Hej!Vi ska gifta oss utomlands i sommar men kommer gifta oss på "riktigt" i Stadshuset om 2 veckor. Jag tänkte inte ha någon blombukett men funderar på en handleds-corsage. Jag har kollat lite på nätet hur dessa görs och det pratas om att man använder sig av ett lim "kallim" och alltså inte en limpistol för att få fast blommorna. Har du någon erfarenhet om hur man gör dessa? En blombutik jag var inne i sa att de bruakr göra på en oasis, men det måste ju bli skitfult? Jag tänker mig antingen att jag knyter ett sidenband runt eller tar ett befintligt armband. Men oasis vill jag inte ha? Jag funderade på att göra en själv men det där limmet verkar ju helt omöjlilgt att få tag på! Har du något tips om var man kan köpa detta (om det går över huvud taget) eller kan tipsa om nån bra florist som gör sånt här? TACK!

    Hej :) De finns massor av olika sorters varianter av armband som man kan göra . De vanligaste som jag brukar använda mig av är att binda som en liten huvudkrans fast som man gör med fästningsanordning så att de fungerar som ett armband . Då är de blommor längs hela armbandet och alltså inga band eller så . Sen kan man också göra som du beskriver att man fäster blommorna på ett sidenband men aldrig hört någon som gör det med oasis, men alla har sina olika tricks :) Kalllim används för att inte få fula fläckar på sidenband / blommor och blad som de lätt blir av värmen från limpistolen. Kallim ser ut som en vanlig limpistol och funkar likadant men har inte samma värme .


    Men jag skulle varmt rekommendera att du vänder dig till en kunnig florist istället för att försöka göra de själv. Att göra armband och andra sorters smycken är en avancerad teknik som tar tid och träning att få till på ett bra och snyggt sätt. Så sök dig till en bra florist så kommmer du få ett jättefint armband och dessutom slippa mkt stress :)

  • Hellahell

    Tack snälla för snabbt svar! Ja, du har helt rätt, jag ska leta upp en bra florist så slipper jag den sterssen, och risken att det blir helt misslyckat :)Jag kan se mig själv sitta vid köksbordet och svära, efter att blommorna har gått sönder och jag bränt mig på limpistolen så att vi blir sena till vigseln! hehe 

  • Sara1991

    Hellahell: ja de brukar bli så i början :P minns första gångerna vi gjorde det i skolan , alla skar sig på knivarna, brände sig på limpistolerna osv . Tillslut efter typ 5 timmar och man fortfarande inte fått ihop nåt så ville man bara ge upp :P tur att man blivit bättre med åren ;)

  • Sara1991

    ThereseV: Hej :) De viktigaste att tänka på är att välja blommor som klarar sig bra utan vatten och som inte slokar lätt . Vissa blommor slokar lättare än andra och kan ha en tendens att tappa kronblad utan vatten. Sedan bör man också tänka på Hur man fäster blommorna . Speciellt om man använder sig av lite tyngre blommor som rosor, så att de inte finns någon risk att dem glider under dagen . De är de viktigaste som Jag brukar tänka på när Jag gör hårsmycken :)

  • Yousofin

    Hej. Har du nga ex bilder på taighta buketter med olika sorters blommor - rosor, hortensia, dalia, lupiner i färgerna rosa, vattenmelon, peach, vitt... Vill även å en någon fom av guld detalj i/på buketten. Vad anser du är "rätt" pris för brudbukett, 2 tärnbuketter, 3 corsage binderier? Kan jag sätta en summa på 2000kr för det?

  • kj79

    Hej, kanske kan få lite tips i denna tråd. Vi ska gifta oss i slutet av augusti och jag har inte riktigt bestämt vad det blir för blommor. Rosor är den enda blomma jag bestämt. Vi har grönt, silver och vitt som tema. Så en vit ros i ett glas eller någon vas tänkte jag som bordsdekoration. Och brudbuketten tänkte jag nog göra själva av vita rosor och...? Vad passar fint till rosor och som är antingen grönt eller silver-aktigt? Kanske något som skulle vara fint att ha även i själva dekorationen tillsammans med rosen.. kom med tips!

  • Sara1991

    Yousofin: Hej:) några bilder i dessa färgkombinationerna har Jag tyvärr inte , men prova att googla. Där finns det massor av fina buketter i alla möjliga olika kombinationer så är helt säker att du kommer hitta någonting som faller dig i smaken :) ett tips Jag kan ge är att googla på engelska , de gör Jag alltid och får då många fler träffar än på svenska. När de kommer till priser så säger Jag som Jag brukar att de är väldigt svårt att avgöra eftersom det varierar så mkt. Eftersom alla butiker sätter pris på olika sätt beroende på fraktkostnader, hyra , antal anställda osv , så därför varierar priserna enormt genom landet. Så jag kan enbart ge ett ca pris som kan variera beroende på vart i landet man bor:) Men enligt mig så skulle jag säga att 2000:- för buketten, tärnbuketter och corsage är lite för lite . Priset för en handbunden brudbukett brukar oftast ligga mellan 1000 - 2000 :-.ung . mitt tips är att du bokar in ett möte med din florist så kan ni tillsammans diskutera färger, blommor och diverse idéer. hon/han kan också hjälpa dig med bilder och skisser och även ge dig en mer klar prisbild:) ha en fortsatt trevlig helg :)

  • Sara1991

    kj79: Hej :) en sak som Jag gillar väldigt mycket om du bara vill ha någonting enkelt är att istället för vaser använda sig av vaser. Blir väldigt elegant samt att man får det en bit från bordet :) antingen så kan man ha bara en ros eller att man ringlar lite gräs inuti glaset. Om du bara Vill ha någonting grönt till buketten så skulle Jag välja eucalyptus. Väldigt elegant och vackert och har även en grå ton som är fint till de vita . Lite tips som Jag kan ge till dig om du ska göra buketten själv är främst att öva öva öva. Främst så behöver man öva på spiralen , för att få blommorna på rätt plats och få till rätt form . Med övning så kommer du att få in en bra känsla för buketten och rätt form :)

Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)