Inlägg från: Sara1991 |Visa alla inlägg
  • Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    Kj79 : Okej :) hör med din florist vad dem har möjlighet att få hem :) Brukar finnas mindre rosor att få tag på för ung 25 :- :) men hör med din lokala florist , dem har koll på sånt :)

  • Sara1991
    gesslan skrev 2013-06-10 21:45:56 följande:
    Hej! Jag undrar om det går att använda rosa körsbärsblom i brudbukett och i bordsdekorationer? I maj när de blommar tänker jag då såklart. :)
    Hej :) Ja de ska gå bra :) tänkte du plocka själv eller köpa i butik ?:)
  • Sara1991
    kj79 skrev 2013-06-11 00:04:36 följande:
    Ja, eller så köper jag bara en helt vanlig bukett med rosor, typ från Ica och sedan resten från blomaffär. Eller nåt. Jag har inte tänkt lägga så mycket pengar på blommor, de är inte så viktiga för mig att jag skulle lägga flera hundra på enbart min bukett.
    Du gör precis som du vill , alla prioriterar olika saker :) Tänk bara på att kanske beställa innan om du bara vill ha vita rosor , brukar oftast inte finnas så många buntar av samma färg på exempelvis ica :)
  • Sara1991

    Hejsan :D Har sett flera trådar här på BT dem senaste dagar med diskussioner kring prinsessan Madeleines klänning, tårta osv men ingenting om blommorna. Så nu slänger jag ut frågan här :)

    Vad tyckte ni om hennes val av bukett ?
    :)



  • Sara1991

    Ja de är liljekonvalj :) , en tradition inom kungabröllop. Tycker också att den är jättefin :D Passar utmärkt till hennes klänning som är väldigt vintage enligt mig , och buketten känns väldigt klassisk och romantisk så passade bra till helheten :) Är också väldigt glad att hon valde att ha en rund bukett istället för en droppe, tidigare så har kungligheter oftast haft droppar så var kul att hon bröt de :)

  • Sara1991
    gesslan skrev 2013-06-12 07:02:38 följande:
    Vad bra! Jag har inte tänkt så långt, men av bekvämlighetsskäl blir det nog att jag beställer dem, ihop med lite andra blommor. Har du några tips på blommor som skulle passa bra? Själv har jag tänkt ha en eller fler av pion, ranunckler, gemini, brudslöja, lilja, mrgröna(eller någon form av gräs) bara för att de tillhör mina favoriter, tillsammans med körsbärsblom. :) Men jag måste ju gå till någon och se blommorna ihop först! Färgerna ska vara ljusrosa och vit. (Bra tråd för övrigt)
    De enda som kan vara lite tveksamt i maj är ranunkler , de kan vara lite sent i maj . Men de beror lite på hur säsongen ser ut, på grund av vädret iår så var ranunklerna senare än vanligt . Men hör med din florist vad dem tror om tillgänglighet och pris:) Att se alla blommor ihop kan bli lite svårt eftersom ranunklerna inte har säsong nu :) Men liljor, germini och brudslöja finns året om . Sedan kan man också kolla på bilder för att få en känsla över hur de blir ihop :) Tack så mycket :)
  • Sara1991
    Loveit skrev 2013-06-12 07:50:33 följande:
    Hej!

    Vi har tänkt plocka egna blommor från ängar kring oss. Hur länge klarar dom sig utan vatten och hur ska dom förvaras?

    Hej :D


    Vildväxande blommor har tyvärr inte samma hållbarhet som snittblommor så då är de extra viktigt att vara noga med hanteringen . Plocka gärna blommorna 1 dag innan du ska göra buketten , så gärna 2 dagar innan bröllopet . Gör nya snea snitt med en vass kniv, sätt i ljummet vatten, var noga med att ha blommorna i vatten så länge det går . Att ha med en vas vatten till frisör , fotograf osv kan vara bra :) Har man möjlighet så försvara blommorna gärna svalt :)

  • Sara1991
    Sofie R skrev 2013-06-12 19:09:05 följande:
    Jag har en plan till vårat bröllop 30e maj nästa år.. Vita rosor och lila syren, eller kanske tvärtom. Låter det som en bra idé eller är det något jag ska glömma?

    Hej :) Låter väl som en jättebra plan :D Både rosor och syrener är supervackert och dem passar också väldigt bra ihop . Så tror att de kommer bli väldigt fint :)

  • Sara1991

    FridaoJohan : Hej :) buketten består av rosor , liljor, plomosus och ruscus och dessa är i säsong året om :) som Jag sagt tidigare så varierar priserna väldigt mycket från butik till butik . Mycket beroende på fraktkostnader , hyra ,löner osv så de är väldigt svårt att uppskatta . Men om jag räknar på Vad vi i min butik skulle ta så skulle Jag säga mellan 1500-1700 beroende på dagspriser och storlek :) men hör gärna med en lokal florist för en mer exakt prisbild :)

  • Sara1991
    Äriqa skrev 2013-06-22 11:41:08 följande:

    Om jag tänker binda buketten själv, vad är för och nackdelar med att köpa rosorna på tex ica eller hos en florist?


    Den enda fördelen som jag kan se med rosor och blommor från exempelvis ica är att dem är billigare. I övrigt så är både hållbarheten och kvaliten mycket sämre än de rosorna som vanligtvis säljs i blomsterbutiker .

    Den främsta faktorn till varför blommorna får en sämre kvalitet är odlingsförhållanderna. Rosorna drivs upp mkt fortare än vad som är att rekkomendera och besprutas oftast med olika medel för att växa fortare , bli större osv. Under denna korta tid som rosorna odlas så hinner blommorna inte bli tillräckligt starka och detta bidrar då till en sämre hållbarhet. De finns  tusentals olika odlare av olika kvaliteer och dessa brukas kategoriseras från A-D odlare. Flera av odlarna i de l'ägre klasserna är inte certificerade odlare och följer då inte de miljöbestämmelser som finns. S Blommor som ica handlar av tillhör de lägsta klasserna. Att blommorna sedan inte sköts på samma nogranna sätt som i blomsterbutiker bidrar också såklart. I blomsterbutik så bladas alla rosor av och sedan så byter man vatten och snittar om flera dagar i veckan för att undvika alger. Byter man inte vatten utan låter algerna växa så förkoratas hållbarheten drastiskt.
    Att ica och de större kedjorna också kan köpa in mycket större patier än blomsterbutikerna bidrar också till en prisskillnad :)

    Så de finns många olika faktorer som skiljer de olika kvaliteerna åt :)
    Hoppas du fick svar på din fundering :)
Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)