Inlägg från: Sara1991 |Visa alla inlägg
  • Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    kouki skrev 2013-06-09 21:22:55 följande:
    En sak som jag har tänkt på, vad är skillnaden mellan en bröllopsbukett och en vanlig floristbukett? Vad är det som gör så stor skillnad på pris? 

    Jag förstår ju att det inte är samma sak, men exakt vad som skiljer åt har jag aldrig fått förklarat :) 
    Hej :) De finns flera olika aspekter som skiljer sig åt jämfört med normalt .

    Först så bokar man in en brudkonsultation där bruden och floristen möts personligen och går igenom bilder och ideer och tillsammans kommer fram till en passande bukett, en konsultation tar mellan 20- 40 min ung . Om  bruden fortfarande känner sig osäker så beställer man hem provblommor som bruden får komma och titta på och ibland kan man även göra en provbukett . Allt detta är utan extra kostnad ( i butiken jag jobbar ) .
    Sedan så läggs en blombeställning in .

    De är ganska vanligt att brudar har ganska specifika önskemål när de gäller blommor och färger och då behöver blommorna beställas flera veckor i förväg. Blommor sälj på auktion i holland dit alla blommor kommer från hela världen . Så alla olika grossistbolag budar på de blommorna som dem vill ha , om dem har specifika beställningar så måste dem köpa oavsätt pris . Om många vill ha just denna vara så stiger alltså priset . Så om en vara är väldigt efterfrågad så bestäms priset därefter , de kan alltså skilja sig från dag till dag . Så en ros som idag kostade 35 kan i morgon kosta 45 :- osv :)  Om vi inte har några specifika önskemål så kan vi välja de blommor som är finast och till bäst pris just den dagen och därmed hålla nere priset :)

    En brudbukett är också mer tenkniskt krävande än en vanlig presentbukett. De krävs mycket mera kunnande och nogrannhet och därmed också mer tid, Speciellt om man gör en brudbukett i oasis, de är väldigt tekniskt krävande och tar oftast flera timmar att göra . Då många blommor måste fästas en och en med ståltråd i oasisen för att inte lossna så är det ett riktigt hantverk och kostar därför mer . Man betalar inte enbart för de blommor som används utan de man också betalar för är vårat kunnande och expertis och vårat hantverk.

    De jag kanske tipsa om för att hålla ned priset är att ge floristen så gott som fria händer :) Önska färger men ge fria händer när de kommer till blommorna . Då kan din florist välja de blommorna som är finast för dagen och som också håller ett bra pris, jag lovar dig att du troligen också kommer få en väldigt kreativ bukett som du inte kunnat tänka ihop själv . Vi florister brukar älska att få fria händer och använda oss av våran kreativitet :)
  • Sara1991
    kj79 skrev 2013-06-10 00:42:33 följande:
    Tack för dina tips! Häftigt det där med eucalyptus. Men växer de i naturen och hur länge isf? Kan man köpa det i en blomaffär? Ska googla lite och läsa på och även se om det finns några bilder där man ser hur det skulle se ut. Men en intressant tanke..:) En sak tänkte jag på, du börjar med att skriva såhär "en sak som Jag gillar väldigt mycket om du bara vill ha någonting enkelt är att istället för vaser använda sig av vaser". Förstår inte?:P
    Hej :) Oj då måste jag helt ha skrivit fel :P hihi de jag menade att skriva är att jag tycker de är väldigt fint att göra i vinglas :) Så som bilden nedan ung .


    Eucalyptus växer inte vilt i sverige men finns att köpa i blomsterbutiker :) Finns i massa olika storlekar och utformningar :)

  • Sara1991
    kouki skrev 2013-06-10 08:28:18 följande:
    Sara & PB: 
    Låter vettigt. Men rent bindningsmässigt osv, gör det något om man köper en vanlig presentbukett istället? Håller den? :)  

     
    Hej :) De är såklart upp till dig vilken sorts bukett du vill ha , de kan ingen annan bestämma.

    Jämfört med en handbunden bukett så håller den lika bra eftersom båda är lösbundna :) Men om man jämför med en brudbukett i oasis så är hållbarheten sämre  eftersom i en hållare så är  blommorna hela tiden vattenförsörjda. 

    Bindningstekniken är en annan, de krävs mkt mera nogrannhet och ett mkt större hantverk när man gör en brudbukett än vid en vanlig presentbukett . Och de reflekteras även i priset . Vill du ha en presentbukett så går de självklart men då ska man vara beredd på att den inte kommer se ut som en klassisk brudbukett :)

    Vill du hålla ned priset så följ mitt tips i de tidigare inlägget. Gå in till din lokala florist och förklara ditt maxpris och ge henne därefter fria händer .)


    Brudbukett


    Presentbukett
  • Sara1991
    kouki skrev 2013-06-10 10:55:01 följande:
    Ah okej! ^^

    Haha, det dröjer nog något år eller två innan jag ens ska börja reka, var mest nyfiken :) Men tack för tipset ;) 
    Okej :) Hoppas du fått förståelse för varför priserna ser ut som dem gör . Många tror tyvärr att de är ordet " bröllop" som drar upp priset  och så är det inte. Utan de är all den tid och energi som läggs ned på en brudbukett :)
  • Sara1991

    Kouki : hoppas du förstår skillnaden efter vad jag och passionsblomman berättade och även av bilderna Jag visade ovan :)

  • Sara1991
    Chicita skrev 2013-06-10 11:29:34 följande:
    Bilderna på presentbukett VS brudbukett var ett riktigt bra drag Glad
    Jag tror inte att så många tänker på hur mycket grönt det är som utfyllnad i presentbuketterna och hur få blommor det faktiskt är i dom. Dom ser ju så avancerade och fylliga ut.
    Och det är ju lite av er "magi" som florister... att göra något vackert och imponerande till den lägsta kostnad ni kan (utan att för den delen jobba gratis Flört
    Hej :) tack så mycket , kan ofta vara svårt att förstå skillnaderna om man inte får se dem framför sig :)
    I presentbuketten så är det 8st rosor och utfyllnad medans de i brudbuketten är ung 30 stycken rosor och utfyllnad och dem är i princip i samma storlek. Precis som du säger så jobbar vi mkt med grönt och med luft , de är bland annat därför man jobbar med spiralen för att få ut volymen och skapa mer luft mellan blommorna. I en brudbukett så jobbar man inte alls med luft på samma sätt , där vill man allt oftare ha en tight kompakt boll och då går de logiskt sätt åt mycket fler blommor. Om du i presentbukettten skulle ta bort de gröna och sätta allt tight ihop så skulle du få ung 1/3 av storleken. Om man tänker logiskt så är de alltså inte så konstigt att denna sorts brudbuketter kostar mkt mer än en klassisk presentbukett :)
  • Sara1991
    DaltonMoore skrev 2013-06-10 15:47:31 följande:
    Hej, vilken bra tråd! Vet inte om det har diskuterats innan men, Vinterbukett?!?! Jag vill ha något relativt enkelt, mest vit (kanske ngn färg) och sedan grönt. Egentligen ville jag ha liljekonvaljer men fick höra att det skulle bli väldigt dyrt på vintern. Finns det några blommor som fortfarande är till bra priser i december? Tack
    Hej :) För lite inspiration så kan du kika in i mitt bildgalleri , finns olika mappar med olika sorters buketter . Har en mapp med vintriga brudbuketter :) Kika där så kanske du hittar nåt du gillar eller i alla fall blir lite inspirerad :)
  • Sara1991

    Kj79 : Okej :) finns som sagt massor med.olika sorters eucalyptus så hör med din florist Vad dem kan få hem för sorter :) Jag gillar bär eucalyptus och småbladig bäst :) kan absolut bli fint med lite brudslöja tunnt imellan. Buketten på bilden är en tärnbukett och är därför mindre i storleken än en klassisk brudbukett som brukar vara kring 20-22 cm . Men kanske är det en liten bukett du är ute efter :) detta med priser är väldigt svårt då alla butiker sätter priser på olika vis. Men Jag kan ge dig ett ca pris baserat på priserna i min butik i Stockholm så de kan variera både upp och ned från de Jag säger :) för materialet till buketten på bilden skulle Jag tro ca 700-800 :)

  • Sara1991

    700 är ett lågt pris när de kommer till brudbuketter:) då har jag dessutom räknat på en liten bukett med 15 rosor, till en normalstor bukett brukar de gå åt ca 25-30 st rosor. Priset på blommorna i sig är inte så högt utan det är antalet blommor som behövs till den modellen som drar upp priset . I tighta buketter så används oftast inget grönt utan man vill få en så rund och kompakt form som möjligt och då går de åt mkt blommor. Ca 30 st för att få till rätt form och storlek :)

Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)