Inlägg från: Sara1991 |Visa alla inlägg
  • Sara1991

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    Chariot skrev 2013-06-02 20:39:06 följande:
    Absolut, 1an o 3 an
    Mamma till Alexander
    Då kanske du inte vill ha nåt annat imellan ?:) 1an och 3an har bara röda rosor , så de kanske är de du gillar bäst :)
  • Sara1991

    Chariot : till en sån bukett som dem som var på bilderna så skulle jag personligen välja någonting mer diskret än en lilja :) kanske brudslöja, prärieklocka eller stjärnflocka. Lite beroende på vilken säsong du gifter dig :)

  • Sara1991

    Blivande brud : eftersom de är så pass lång tid kvar tills bröllopet så tycker Jag att du ska börja med att kolla massa bilder. Googla är mitt tips :) där kan du se en massa olika sorters buketter och genom de bilda dig en uppfattning om Vad du gillar . Hur många sorter, Hur många av varje osv är ingenting som du behöver ha koll på innan , de är sånt som vi florister kan och de är där vår expertis och kunskap kommer in :) Innan ett möte med florist så behöver man inte veta nåt , allting diskuteras på plats och tillsammans kommer man fram till den perfekta buketten för just dig :) men självklart kan man kolla lite innan om man Vill :) Men av egen erfarenhet så brukar man få ett bättre resultat om man är öppen för floristens kreativitet:) .

  • Sara1991
    Hellahell skrev 2013-06-03 14:40:54 följande:
    Hej!Vi ska gifta oss utomlands i sommar men kommer gifta oss på "riktigt" i Stadshuset om 2 veckor. Jag tänkte inte ha någon blombukett men funderar på en handleds-corsage. Jag har kollat lite på nätet hur dessa görs och det pratas om att man använder sig av ett lim "kallim" och alltså inte en limpistol för att få fast blommorna. Har du någon erfarenhet om hur man gör dessa? En blombutik jag var inne i sa att de bruakr göra på en oasis, men det måste ju bli skitfult? Jag tänker mig antingen att jag knyter ett sidenband runt eller tar ett befintligt armband. Men oasis vill jag inte ha? Jag funderade på att göra en själv men det där limmet verkar ju helt omöjlilgt att få tag på! Har du något tips om var man kan köpa detta (om det går över huvud taget) eller kan tipsa om nån bra florist som gör sånt här? TACK!

    Hej :) De finns massor av olika sorters varianter av armband som man kan göra . De vanligaste som jag brukar använda mig av är att binda som en liten huvudkrans fast som man gör med fästningsanordning så att de fungerar som ett armband . Då är de blommor längs hela armbandet och alltså inga band eller så . Sen kan man också göra som du beskriver att man fäster blommorna på ett sidenband men aldrig hört någon som gör det med oasis, men alla har sina olika tricks :) Kalllim används för att inte få fula fläckar på sidenband / blommor och blad som de lätt blir av värmen från limpistolen. Kallim ser ut som en vanlig limpistol och funkar likadant men har inte samma värme .


    Men jag skulle varmt rekommendera att du vänder dig till en kunnig florist istället för att försöka göra de själv. Att göra armband och andra sorters smycken är en avancerad teknik som tar tid och träning att få till på ett bra och snyggt sätt. Så sök dig till en bra florist så kommmer du få ett jättefint armband och dessutom slippa mkt stress :)

  • Sara1991

    Hellahell: ja de brukar bli så i början :P minns första gångerna vi gjorde det i skolan , alla skar sig på knivarna, brände sig på limpistolerna osv . Tillslut efter typ 5 timmar och man fortfarande inte fått ihop nåt så ville man bara ge upp :P tur att man blivit bättre med åren ;)

  • Sara1991

    ThereseV: Hej :) De viktigaste att tänka på är att välja blommor som klarar sig bra utan vatten och som inte slokar lätt . Vissa blommor slokar lättare än andra och kan ha en tendens att tappa kronblad utan vatten. Sedan bör man också tänka på Hur man fäster blommorna . Speciellt om man använder sig av lite tyngre blommor som rosor, så att de inte finns någon risk att dem glider under dagen . De är de viktigaste som Jag brukar tänka på när Jag gör hårsmycken :)

  • Sara1991

    Yousofin: Hej:) några bilder i dessa färgkombinationerna har Jag tyvärr inte , men prova att googla. Där finns det massor av fina buketter i alla möjliga olika kombinationer så är helt säker att du kommer hitta någonting som faller dig i smaken :) ett tips Jag kan ge är att googla på engelska , de gör Jag alltid och får då många fler träffar än på svenska. När de kommer till priser så säger Jag som Jag brukar att de är väldigt svårt att avgöra eftersom det varierar så mkt. Eftersom alla butiker sätter pris på olika sätt beroende på fraktkostnader, hyra , antal anställda osv , så därför varierar priserna enormt genom landet. Så jag kan enbart ge ett ca pris som kan variera beroende på vart i landet man bor:) Men enligt mig så skulle jag säga att 2000:- för buketten, tärnbuketter och corsage är lite för lite . Priset för en handbunden brudbukett brukar oftast ligga mellan 1000 - 2000 :-.ung . mitt tips är att du bokar in ett möte med din florist så kan ni tillsammans diskutera färger, blommor och diverse idéer. hon/han kan också hjälpa dig med bilder och skisser och även ge dig en mer klar prisbild:) ha en fortsatt trevlig helg :)

  • Sara1991

    kj79: Hej :) en sak som Jag gillar väldigt mycket om du bara vill ha någonting enkelt är att istället för vaser använda sig av vaser. Blir väldigt elegant samt att man får det en bit från bordet :) antingen så kan man ha bara en ros eller att man ringlar lite gräs inuti glaset. Om du bara Vill ha någonting grönt till buketten så skulle Jag välja eucalyptus. Väldigt elegant och vackert och har även en grå ton som är fint till de vita . Lite tips som Jag kan ge till dig om du ska göra buketten själv är främst att öva öva öva. Främst så behöver man öva på spiralen , för att få blommorna på rätt plats och få till rätt form . Med övning så kommer du att få in en bra känsla för buketten och rätt form :)

  • Sara1991
    SofiaMagdalena skrev 2013-06-09 16:21:23 följande:
    Jag funderar på kostnaden för min bukett. Tanken är en rundbunden i hållare (är allergisk så vill inte hålla i stjälkar) med rosor, nejlikor och dahilor som huvudblommor, lika mkt av varje sort. någon kvistros och kanske någon annan "billigare" blomma. 

    Hur mycket ungefär skulle den typen av bukett gå på i september? 
    Hej :) Som jag sagt tidigare i denna tråd så är det väldigt svårt att sätta priser eftersom de varierar så pass mycket. Alla butiker sätter priser på olika sätt beroende på fraktkostnader, lokalhyra, löner  osv . Så jag kan enbart ge dig ett ca pris, alltså det priset som en bukett skulle kosta där jag jobbar i stockholm och detta pris kan då variera både upp och ned beroende på vilken butik du anlitar :)

    En bukett i hållare brukar vi räkna från som lägst 1500 :- och uppåt finns såklart ingen spärr :) Men kring en 1500-2000 :- brukar de ligga på hos oss :)

    Men bäst är såklart om du kan boka in ett möte med din aktuella florist och få en mer klar prisbild :)
  • Sara1991
    Koyal skrev 2013-06-09 18:51:24 följande:
    Hej vi gifter oss i oktober och har brunt, rosa, creme och orange som temafärger. Mannen kommer ha en orange kravatt och jag hade tänkt ha en bukett som matchar det men vänligt diskret. Hade funderat på bara brudslöja med kanske tre dahlior i färgerna rosa och orange. Men gillar även rosor och pioner. Har du en ide på vad jag kan ha? Hade tänkt en rund rackare. Vill inte ha för mkt höstfärg i buketten då löven på träden räcker.
    Hej :) Härlig färgpalett :) Om du vill ha dessa färger men inte för höstigt så skulle jag föreslå att hålla en lite mjukare palett . Skulle vara fint att ha buketten i ljusrosa, aprikos, creme och kanske ljust orange om du vill knyta in de också :) Med lite starkare orange färger så blir de lätt lite höstigare enligt mig så en bukett mer åt pastellhållet skulle jag tycka var fint :) Pioner finns tyvärr inte att få tag på , dem är i säsong maj-juni ung. Men dahlior är min absoluta favorit under denna säsong så det tycker jag skulle vara jättefint :) dem finns både i starkare färger och även pasteller .  För en romantiskt tuch så kan : nejlikor , hortensia, rosor eller prärieklocka  vara väldigt fint att blanda imellan.

    Men de bästa är att du bokar in ett möte med din lokala florist. Då kan ni tillsammans kolla igenom bilder och bolla ideer . Eftersom alla florister jobbar olika och har olika tycke och smak så kan de vara bra att prata med hon/ han som ska göra buketten och få tips och ideer från hen. De jag anger är ju bara mina ideer och min personliga smak så är troligen så att din florist kan ha en helt annan tanke :)
Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)