• Rin

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    Tack för en jättebra tråd, otroligt intressant läsning.

    Vi kommer antagligen att ha ett tema som är lite åt magisk realism-hållet på vårt bröllop med mycket gamla böcker, gammeldags te-koppar och gamla nycklar i dekorationerna.
    Nu funderar jag kring blommor till detta, både till buketten och till borden. Jag skulle gärna vilja ha blommor som anknyter till mystik, sagor och myter på något sätt men jag har inte så mycket bra idéer själv (utom möjligen spikklubba och det är jag inte jätteförtjust i).
    Jag är rätt säker på att jag vill ha murgröna i rankor på borden så något som passar till det vore bra. Har varit inne lite på vita rosor och lavendel tillsammans med murgröna i buketten men är inte helt fast idet. 
    Vill jättegärna ha bra förslag på blommer och växter som aknyter till folktro och sagor på något vis. Bröllopet kommer att vara i september, vilket ju så klart begränsar urvalet en del. 

  • Rin

    Aline83: Du har bara länkat till en Google-sökning på "brudbukett lila". Google-sökningar är inte likadana för alla användare, eftersom Google strävar efter att göra sökresultaten så relevanta som möjligt för dig. Vilket resultat man får upp beror på var man befinner sig, vilka sökningar man har gjort tidigare m.m. Särskilt märkbart blir detta om man är inloggad på någon Google-tjänst, som t.ex. Gmail, eftersom Google då kommer att basera resultaten på massvis med saker.
    Sara som florist har säkert gjort hundratals olika bildsökningar på blommor, så hennes sökresultat kommer att vara radikalt annorlunda än dina. Den bild du nämner kanske finns högt upp i dina resultat, men jättelångt ner i hennes, eller inte alls.

    För att länka till en faktisk bild, klicka på bilden, sedan "visa bild" för att komma till en sida du kan länka till.

  • Rin
    filibustern skrev 2014-03-05 20:07:57 följande:
    hej! nu är det ju så att min karl ska fixa min brudbukett helt utan min vetskap eller involvering, MEN.. man kollar ju runt lite ändå och hintar.. :P nu har ajg förälskat mig lite i hjärtan-på-tråd i brudbuketter. 

    1. det enda jag hittar på google är runda (eller hängande) buketter med rosor rosor rosor och så hjärtan på tråd. ser det konstigt ut med en annan sorts blomma? jag är ju kär i nejlika och gerbera. skulle de blommorna fungera med hjärtanpåtråd? och MÅSTE buketten vara rund eller hängande? ser det för hemskt ut med t.ex 6-8st gerbera i en liten bukett och så hjärtanpåtråd någonstans?  typ så? 
    Det klassiska tipset brukar ju vara att söka på engelska för att få fler träffar. Efter lite efterforskning lyckades jag räkna ut att man på engelska ofta verkar använda det latinska namnet Ceropegia om hjärtan på tråd. Så prova att söka på det +wedding eller +wedding flowers eller liknande så hittar du nog lite fler inspirationsbilder.
    Själv tycker jag absolut du kan kombinera hjärtan på tråd med andra blommor, varför inte gerbera liksom?
  • Rin
    Trinkey skrev 2014-04-08 08:43:16 följande:

    Jag har funderingar vilka blommor som är 'mest' ekologiska? Såklart att handla i säsong, det förstår jag. Men finns det någon bra kvalité märkning för just blommor? Så att dom inte odlats på ett miljöpåfrestande sätt med massa kemikaler och konstgjorda medel.. Står det alltid vart blommorna kommer ifrån?! (vill verkligen inte köpa blommor som skeppats hur långt som helst...)

    Och sist; är det något alla florister har koll på? Eller måste jag gå till en specifik florist som är medveten om miljö/ekologi/hållbarhet? Eller är det något som jag själv måste studera in så att det verkligen blir bra? (men det blir svårt för mig att kontrollera deras underleverantörer :P ) 

    Jag skulle plockat vildblommor och gjort egen bukett om jag hade orkat med, men finns lite för mycket annat runt bröllopet som får prioritet! :P


    Sara har säkert bättre koll och kan ge dig ett mer utförligt svar, men jag kan i alla fall säga att åtminstone i de tre största städerna finns det florister som specialiserar sig på miljövänliga blommor. I Malmö har vi Bara Blommor och Florera t.ex. 
    Närodlat är antagligen en bra utgångspunkt, och sådant som kan växa naturligt i vårt klimat (typ närodlad kungsprotea är ju bara nys eftersom det är en subtropisk växt som därmed antagligen orsakat mer utsläpp när den odlats i växthus i Sverige än om den importerats från Afrika). 
    Det finns någon typ av märkning, men jag är lite oklar över vem som står för den. Fairtrade märker en del blommor vet jag, men deras miljökrav är ju inte jättestarka. KRAV märker så vitt jag vet bara frön, inte blommor.
Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)