Inlägg från: Sheltiegirl |Visa alla inlägg
  • Sheltiegirl

    Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)

    Hej! Kanon att kunna fråga någon som kan blommor! Skrattande Jag har 1 år på mig att planera men har alltid beslutsångest så lika bra att börja kolla direkt Flört

    Jag funderar på färgtema på buketten och är väldigt splittrad i vad jag vill, jag älskar de flesta färger. Jag har rött hår och vi funderar på att ha vigseln i en Bokskog på Våren/försommaren så färgerna måste passa in med det.

    Jag är inne på något spretig dropp bukett med lite blandade blommor, ex rosor, liljor, orkidé m.m. funderar på att kombinera rött, orange, gult och vitt + lite grönt. Jag vill gärna ha flera färger och lite udda, lite som ängsbukett men mkt mer elegant. Om du förstår mig?

    Mina främsta frågor är:
    1. vilka färgkombinationer fungerar till mig?
    2. Hur vet man vilka blommor man kan kombinera?
    3, är det för svårt att göra en dropp bukett själv?
    4. vi gifter oss i Maj troligen, vilka blommor finns att få tag på då?

  • Sheltiegirl

    Tillägg! Vi ska ha med en hund på ceremonin, en Tollare, och eftersom både hon och jag har ungefär samma hårfärg ville jag köra på röda/orange färger.


  • Sheltiegirl
    Sara1991 skrev 2013-05-14 17:42:17 följande:
    Hej :) De kan nog bli jättefint :D Åh en bokskog, de är min dröm att gifta mig så :D


    Jag är jättenöjd med valet att vara i en bokskog, var ofta där som barn och har alltid älskat att vara i naturen Glad

    Älskar färgerna i denna buketten du visade, underbar!!

    Du skrev att man klarar att höra en handbunden bukett själv med lite övning, klarar man av en droppformad bukett själv? finns det blommor som är så böjliga utan att gå av man kan använda till "hängande delen" av en sådan bukett? vill hellst ha en lösbunden (lite spretig) droppformad bukett men kanske hinner ändra mig.

    Hade tänkt mig en bukett i denna stilen, kanske lite längre häng.

  • Sheltiegirl

    Hej! Jag funderar på att binda min bukett själv, blir nog en ganska stor mix av blommor och färger. En vanlig handbunden men inte extremt tät som en klotrund boll. MEN nu råkade jag tänka på att om man tar hela orkidekvistar så kan man få en liten droppform på buketten. Skulle det kunna bli snyggt med orkidekvistar med många blommor på och ex murgröna eller annan grön klängväxt? Tänkte att det ska finnas utspridda orkideblommor i bollen och att murgrönan går runt buketten som em krans och sedan hänger ner i en spets. Är jag helt ute och cyklar eller går det att genomföra? Har sett att vissa buketter har blommor utan stjälk hängandes i ex kvistar m.m. i vissa droppformade buketter, hur i sjutton håller dom sig i mer än någon timme?? Och hur fäster man dem? Jag är inte så kunnig men är pysslig och väldigt påhittig. Hoppas du förstod vad jag menade

  • Sheltiegirl

    Haha hm ska försöka förklara hur jag tänkte. En helt vsnlig handbunden bukett har stjälkarna rakt lodrät nedåt, om man då lägger till några orkidekvistar som i sig själva redan är inklade i ca 90 grader, då kommer dom peka rakt år sidan (vågrät). Men om man tillägger lite murgröna + ev någon annan utsmyckning = lite tyngd så sjunker dom ner lite och håller jag då buketten lite framåtlutad så blir väl formen rätt? Jag har planerat ha en rätt fluffig klänning så gör inget att buketten inte pekar rakt nedåt. Eller blitär det i te snyggt att hålla buketten så? Bäkom på iden och var tvungen att fråga om det skulle fungera. Att det är svårt även med en "vanlig" handbunden bukett det vet jag och jag är beredd att ta det risken att den inte blir helt 100 men den blir iaf helt min. Sen skulle jag upptäcka att shit det fungerade inte med orkidekvisten då tar jag bara bort den igen så voila så har jag en handbunden bukett klar att använda ändå. Vad tror du? Jag har hittat en del bilder där "droppdelen" i buketten är riktad i 90 grader gentemot skaftet, därför tänkte jag att det borde gå med orkide i 90 grader??

  • Sheltiegirl

    Sara: okej då var nog inte det nägon bra ide, om jag inte skulle råka hitta någon orkide med väldigt skarp vinkel,väldigt liten chans jag vet men man kan ju hoppas då tar jag några andra frågor istället. Hur länge håller blommor man sätter i håret? Om man vill ha ex murgröna som en krans runt buketten med lite dropp på, kan man då binda/knyta/sy dit lösa blommor för att det inte enbart ska vara grönt? Jag har sett vissa buketter som ser ut så. Hur länge ser dom bra ut om dom fått dra vatten ordentligt innan och fått ligga i kyl med fuktig påse? Finns det någon klängväxt som är ljusgrön eller delvis vit? Är så underbart att ha någon att fråga!

  • Sheltiegirl

    Sara: det är bl.a denna buketten jag syftar på. Ddn räknas väl inte som droppformad men jag visste inte vad jag skulle kalla den. Där hänger murgrönan rakt ner och jag tycker det är jättefint. Skull nog vilja ha buketten lite lösare så kanten inte blir lika tydlig. http://www.begravningsblomma.se/ovriga-biderier/mias-brudbukett-och-bilder#

  • Sheltiegirl

    Min florist ville att jag skulle kolla med specifika namn på de blommor jag är lite kräsen på att det blir rätt sort på, hur sjutton hittar jag vad en specifik sorts ros heter ex? Vi kom fram till att jag ville ha någon sorts kvistros, men inte vilken typ. Inte allt för "bullig" som Austin (tror jag det heter) men ändå lite åt det gammeldagsa hållet, inte allt för stram. Tror jag hellre vill att den är bred än hög och spetsig. Den ska vara gul/orange och ska även passa till corsage till brudgum och marshalkar.

    Gillar färgerna på denna rosen


    Och formen på den beiga rosen i denna buketten, är denna rosen alldeles för stor och vad kostar den på ett ungefär?

  • Sheltiegirl

    Att fästa blommor på spännen för att ha i håret, vad är smartast? Limma dem på spännen eller tvista ståltråd? får inte till en fin liten ögla med ståltråden utan det blir aldeles för långt = att blomman faller när den sätts i mitt hår.

    Jag ska ha flera småblommor i en klunga på ena sidan av huvudet, hade tänkt göra en tight liten fläta under att fästa dem i. Eller kan man ist sy dit dem, tejpa alla lite, sy igenom tråden i blomman och sedan sy in i hårflätan?

  • Sheltiegirl

    Ville tacka för en underbar tråd med massa inspiration och bra tips!

    Jag band min egen bukett, korsagerna och limmade samt arrangerade mina hårblommor själv, tärnbuketterna gjorde 2 av tärnorna. Blev ortoligt nöjd med alla blommorna, färgerna och allt!

  • Sheltiegirl
    kärleken skrev 2014-06-12 14:14:28 följande:
    Hur fixade du hårblommorna? Nyfiken på hur de håller under dagen...
    Jag hade dem i vatten svalt fram tills det var dags att fixa frisyren (gjorde smink & hår hemma) sen klippte jag av själken precis under blomman och limmade direkt på en hårklämma (limpistol). Detta gjordes vid ca kl 11, vigseln var 13 och fotograferingen var klar vid ca 15.30. blommorna höll sig fina hela denna tiden. efter det hade jag inte direkt koll på dem men vet att de blev rätt ledsna innan bröllopsfesten var över men det gjorde mig inget, alla minns det ju ändå bara så som det ser ut i början
Svar på tråden Jag hjälper er med frågor och funderingar kring blommor :)