Inlägg från: yavanna81 |Visa alla inlägg
  • yavanna81

    Det där med att byta till ett egenskapat efternamn...

    Det kostar inte mer att ansöka efter att man blivit gift, priset för en ensam eller för en familj som inte har barn över 18 år är sammas. Tidigare var det dyrare att byta efter giftemål men de har ändrat. Vi har precis bytt efter att vi gifte oss så jag vet. Det tog mer än de utlovade tio veckorna då vi bytte. Först tog det tid innan det registerades, sen var det fyra veckors ahndläggning, därefter tog det lite tid innan det kungjordes varpå det gick fyra veckor till, sen kom lite till väntetid innan de hade möte och godkände. 12-14 veckor i allt tror jag.


     


    Om man ska byta till ett gemensamt efternman efter vigseln är det smartast att bara behålla sina egna efter vigseln tills man byter. Ingen direkt funktion med att först byta till ett och sen byta igen direkt efter.

  • yavanna81
    Skogus skrev 2013-04-29 18:23:18 följande:
    Men att byta som familj kostar det väl 3600 Det var vad han sa till oss i alla fall...

    Ensamsökande eller familj kostar 1800 kr. Makar, registerarade partners och barn under 18 år räknas som familj .


    Om flera släktingar eller familjer med barn över 18 år ansöker ihop kostar det 3600 kr.


    Se under punkt 6:


    http://www.prv.se/upload/dokument/Personnamn/blanketter/ansokan_efternamn_n1.pdf


     


    Jag har precis gjort det här. Vi var två personer, gifta och betalade 1800 kr. Så jag känner mig väldigt säker. Tidigare kostade det mer efter att man gift sig men det gör det inte längre.

  • yavanna81

    Det tar ett tag innan giftermålet och det nya namnet registeras, så åker man direkt efter så ska man boka i sina gamla namn. Det viktiga är att man har samma namn på biljetten som på passet enligt de flygbolag vi pratade med.

Svar på tråden Det där med att byta till ett egenskapat efternamn...