• Skogus
    Äldre 28 Apr 21:17
    5084 visningar
    11 svar
    11
    5084

    Det där med att byta till ett egenskapat efternamn...

    emm skrev 2013-04-28 18:50:53 följande:
    Hej!!
    Vi gifter oss i augusti och har beslutat oss för att ansöka om ett helt nytt namn då ingen av oss egentligen trivs med våra nuvarande. Vi är dock lite kluvna kring vilket som bli enklast.
    Antingen så ansöker jag nu och hoppas det hinner gå igenom till bröllopet - han tar mitt när i gifter oss. Hinner man det innan vigseln? Har förstått att det tar tid att godkänna nya namn.
    Eller så väntar vi till efter vigseln och ansöker tillsammans om nytt namn tillsammans, då som en familj. Bör en av oss ändå byta till den andres namn vid vigseln då?
    Anledningen till dessa dilemman är att vi vill undvika extra kostnad genom att två personer ska byta till helt nytt, familj eller ensam person är hälften så dyrt.
    Någon som vet hur tuffa de är i godkännandet? Vi vill ansöka om ett namn som redan finns men vi vill lägga till en bokstav i slutet.

    Hoppas någon men lite koll läser detta och kan guida mig :) 
    Vi (eller min blivande) har precis ansökt om ett nybildat efternamn.  De sa att vi skulle räkna med tio veckor minst, men det tog en vecka först att få det första avslaget efter inskickad ansökan. Anledningen till avsalget var att vi ansökte om Lyckevik, men det fanns redan Lyckenvik. Hade vi däremot tagit Lyckesvik så hade det gått igenom. Vi valde dock ett annat namn som blev kungjort tre dagar efter det nya namnet skickades in, så det gick med en rasande fart att handlägga vårt ärende. Vi kommer alltså att hinna med god marginal till august då vi gifter oss. Min blivande får namnet först och jag tar det efter bröllopet.  billigast så!
  • Skogus
    Äldre 29 Apr 18:23
    #7
    Men att byta som familj kostar det väl 3600 Det var vad han sa till oss i alla fall... 
Svar på tråden Det där med att byta till ett egenskapat efternamn...