• AoPoV

    Linköpingsbröllop 2014

    Har nu suttit och läst igenom tråden Linköpingsbrudar 2013 www.brollopstorget.se/Forum-5-55/m4206909.html vilket kan rekommenderas då det fanns en hel del matnyttigt i den! Problemet är väl just att vi inte ska gifta oss 2013 utan 2014...

    Lite snabbt om mig och min blivande: Vi har varit ett par sedan 2003, fick barn i augusti 2012 och planerar bröllop till maj 2014. Än så länge är det väldigt mycket på planeringsstadiet men vi tänkte utnyttja att vi är så tidigt ute med att fixa lokal i god tid. Vigseln blir borgerlig, då ingen av oss är sådär särdeles troende, men i övrigt blir det ett alldeles vanligt bröllop med massa gäster, sittande middag, dans och kanske en och annan glädjetår.
    För den som vill ha ett borgerligt bröllop med mer än en avrivning på 45s i stadshuset kan jag rekommendera den här tråden: www.brollopstorget.se/Forum-1-12/m3931030-1.html .

    Hoppas nu att det är fler som vill vara med och dela med sig av planering och inspiration!

  • Svar på tråden Linköpingsbröllop 2014
  • AoPoV

    Vi har bokat lokal i Matverkstan vid Stångån den 17/5. Det blir som sagt borgerlig vigsel antingen inne i lokalen eller ute någonstans intill Stångån.
    Har även bokat frisör, Kesten på E-hair. Och sedan fick jag ett presentkort på S.P.A. där de har brudmakeup som jag tänkte använda. Förresten, är det någon som har erfarenhet av deras makeupartister?

    Utöver det har vi mest tagit det lugnt och tänkt att bröllopet ligger långt fram i tiden Hon som har FestYran i Tannefors sa att vårens kollektion av brudklänningar kommer i augusti så det tänkte jag ta först då. 

  • AoPoV

    Nu var det länge sen jag skrev nåt. Någon frågade varför jag valde Kesten på e-hair och det gjorde jag för att jag har gått där nu de senaste åren och den frisören jag hade sist rekommenderade honom. Har först idag tittat på priserna och fått lite skrämselhicka. Allvarligt talat, 1000 kr/h för uppsättning och konsultation?? Fyller vi den inbokade tiden blir det 3000 kr! Jämför då med att jag igår köpte en klänning för 2000 kr...

    Hur tänker ni med vad det får kosta? Jag önskar att jag hade någon i min närhet som var frisör, florist, konditor, eller nåt annat som kan vara praktiskt inför ett bröllop! Men nej, bara en massa ingenjörer.

    Skönt i alla fall att klänningen blev så billig. Och kanske tar inte håruppsättningen 2,5h.

  • AoPoV
    amerika skrev 2013-09-03 20:03:56 följande:
    Jag tycker oxå det är hutlöst dyrt! Förstår inte riktigt vad det är man betalar för, faktiskt.
    Jag vill bara ha en uppsättning, inga tärnor, inget smink, ingen slöja, ingen påklädning på plats, ingen lunch, inget bubbel, ingen provuppsättning....
    Hoppas kunna deala med någon, för jag vill helst inte betala mer än 1000, men kan sträcka mig till 1500 om nödvändigt.

    Det var jag som frågade om Kesten. Jag har nämligen noll koll på frisörer i stan. Jag har inte varit särskilt trogen någon frisör de senaste åren utan bara klippt mig där de har råkat ha tid med mig.
    Ja, jag har haft lite samma känsla vad gäller frisörer. Har inte heller haft någon favorit som jag återkommit till. Gillar Hairstyle på baksidan av Gränden för att de är trevliga där. Men å andra sidan är de riktigt ordentligt dyra när det kommer till en vanlig klippning att jag inte ens har vågat fråga om pris på en bruduppsättning där. Tyvärr har de inga priser på sin hemsida heller. Men man kanske skulle fråga ifall att.

    Vill inte heller ha en massa extra hos frisören. Möjligen att min mamma får möjlighet att få håret stylat av någon samtidigt, men hon har så kort hår så det borde de kunna fixa på max 30 min.

    Fick förresten ett presentkort på P.A.U.S som jag tänkte utnyttja till brudsminkning. Är det någon som har erfarenhet av dem när det gäller make up eller som känner någon som har?
  • AoPoV

    Hur går det för er alla?
    Vi har imorgon två månader kvar och saker och ting börjar falla på plats. Dock har vi två stora puckar kvar: blommor och tårta.
    Senaste idén är att köpa vita enkla prinsesstårtor på ICA maxi/Östensson/dylikt och dekorera dem med band i samma färg som det jag kommer ha kring midjan. Då missar vi förvisso gratis hyra av tårtställning, men det kanske går bra utan den också. Passar oss ganska bra estetiskt sett, då vi båda är ute efter enkelt och elegant (och billigt...) Dock blir det en väldig massa band om bara kommer att kastas efteråt (vi blir som mest 67 personer).
    En annan idé var att använda blommor att dekorera tårtorna med och då ha samma blommor som i bukett etc.

    Apropå blommor, vad har ni för tankar kring det? Och då tänker jag främst på val av florist. Vi kontaktade Stilfloristerna men de ville inte berätta vad det skulle gå på utan att ha en konsultation för 500 kr. Såklart får vi tillgodoräkna oss de 500 kr i slutsumman om vi sedan väljer dem. Men om vi då inte vill ha dem efter konsultationen så är det mycket pengar som bara kastas bort. Har i alla fall tänkt köpa bukett, coursage, bordsdekorationer och kanske en blomma till vår son som kommer vara med under en del av dagen (20 mån gammal då) så det finns risk att det springer iväg i kostnad. Är inte så petig med vilka blommor som väljs, är mer noggrann med färgen (ej noga med nyans dock).

    Annars är det mest småsaker.
    En kompis ska spela piano och sjunga under vigseln och vi har hittat en mycket fin sång som vi gillar och som vi tror att hon kommer att framföra på ett mycket bra sätt. Problemet nu är att få tag på noter/ackord. Skivbolaget hade ingen mailadress så dem har jag kontaktat på facebook(!) men inte fått svar efter ett par dagar. Tips? Det är "Jag har gått inunder stjärnor" i versionen framförd av Frida Öhrn och Bo Sundström.
    Eftersom vi ska ha en borglig vigsel blir det lite fix kring det också. Fotograf ska vi träffa på fredag. Har ett presentkort på Ekoxen P.A.U.S som jag tänkte utnyttja för lite gelnaglar, färg av ögonbryn och fransar mm. Smink och hår är klart och bokat. Klänning med slöja hänger i klädkammaren. Skorna håller jag på att gå in. Ringen ska hämtas i helgen tillsammans med ett pärlhalsband som jag har lämnat in för att träs om. Blivande svärmor har örhängen och ett fint armband med pärlor som jag ska få låna.
    Känns som att det är nåt jag har glömt...Påminn mig gärna  

  • AoPoV

    Just det, bröllopsresan (weekend i London) bokades idag. Ska även åka på en längre resa till hösten som sonen ska få följa med på men den väntar vi med att boka ett litet tag till

Svar på tråden Linköpingsbröllop 2014