Inlägg från: Förälskade |Visa alla inlägg
  • Förälskade

    Skånebröllop 2014

    Hej! Joinar här! Carolin heter jag och min blivande heter Björn. Vi bor i Landskrona och kommer gifta oss i Sofia Albertina kyrkan här i stan. Själva festen kommer vi ha i Folkets Hus i Härslöv. Ja just det, vi gifter oss 20/9-14

  • Förälskade

    Det är ju jätte kul att vigas av både en präst och en imam. Blir verkligen minnesvärt! Jag har ingen aning om hur stor Mariakyrkan är men jag och min blivande ska gifta oss i Sofia Albertina icLandskrona och den är jätte stor och vi blir bara 50 gäster. Men vi valde efter hur vacker den är!

  • Förälskade

    Detta med gästlistan är jätte svårt!! Pendlar fram och tillbaks hela tiden då det är släktingar jag inte träffar ofta alls, men vi brukar ses på bröllop och dop och då är det ett kärt återseende. Men jag har iaf hittat den tillfälliga lösningen, jag skickar ut save the date kort till dem jag är hundra på och dem andra får vackert vänta på inbjudningarna om jag vill/kan ha med dem.

  • Förälskade

    Save the date ska skickas innan jul, helst i slutet av November innan julkorten börjar dimpa ner i lådan. Vår gästlista pendlar mellan 45-60 gäster, vill inte ha mer än 50 men vi får se hur det artar sig. Vi hade inte tänkt ha save the date men eftersom dem vi vill ska komma ofta reser så känns det säkrast att förvarna dem.

  • Förälskade

    Sitter och pysslar med festhäftet, leker mest med ideer. Sen slog det mig vad ska jag ha med? Kan ju inte skriva upp hela buffen direkt. Jag ska ha, regler, ordlista (vi har gäster från Gbg, Östergötland och såklart skåningar) så vill ju dem ska kunna förstå varann :) Vill även tacka alla son hjälpt oss men sen då? Tips tack!!

  • Förälskade

    Nu kommer jag igång med planeringen igen! Känner att man tappar energin med jämna mellanrum. Idag blir det fika med min fars kärlek som ska hjälpa mig med planeringen och under den stora dagen. Hon har dessutom kontakterna som sänker eller tar bort vissa kostnader och hon vill så gärna hjälpa till :) Hittills så ser det nya ut som om vi kommer ha en blomsterbåge vid ingången, vägrar ha det där vi sitter. Låga blomsterdekorationer på borden. Och vi ska nog försöka hitta kandelabrar då min sambo vill ha lite viktorianskt och jag romantiskt så det blir perfekt. Min pappas kärlek har även ordnat riktiga linnedukar så jag slipper knoppalakan. Buffen vi ska ha ska vara svensk och med lite dansk mat då min blivandes har danskt påbrå från sin fars sida. Mer exakt planering blir det nu efter jobb. Längtar!!

  • Förälskade

    Jag känner att jag har så mycket kvar! Men åh andra sidan har jag så mycket hjälp, själv festen tar min fars kärlek hand om. En väninna gör inbjudningskorten. Så det jag har kvar att fixa som jag kan komma på nu är, min klänning, sambons kostym, tärnornas klänningar, sonens kläder, hitta billiga knoppalakan, festhäften, vigselprogram. Ja, och en del annat som jag måste vänta med eftersom det inte går att ordna nu. Är ledig i helgen så tänkte sätta mig ner och fixa lite med det jag kan i datorn. Har svårt att smälta att vi gifter oss i år! Det känns helt otroligt!

  • Förälskade

    Glytten, vad roligt! Nyfiken på vart ni funderar på Lokal i Landskrona. Sökte förgäves innan vi valde Folkets hus i Härslöv. Mickan1987, vi ska på bröllopsmässan i Malmö, tänkte köpa biljetter imorgon, kan behöva lite inspiration sen är det nog det mest delaktiga jag kan få min m2b

  • Förälskade
    Glytten skrev 2014-01-07 13:22:14 följande:
    Förälskade, folketshus i Härslöv är fint om man blir många. Vi blir max 40 pers och då är det 6 barn inräknat. För vår del lutar det åt kassakrokens källarvalv.. Fullt av tända ljus och höstdekorationer känns det som en mysig plats.. Hoppas vi i alla fall!!
    Där är så mysigt! Har arbetat på julmarknaden där nere i flera år. Köket fungerar bra oxå, gott om kylar iaf ;)
    Har ni tillgång till innergården oxå då? För det är ju sååå mysigt!
  • Förälskade

    Åh nu händer grejer! Min föredetta svärmor (min sons farmor) såg i tidningen att det finns en brudbutik som har total utförsäljning. Klänningarna ska säljas till inköpspriset! Lyckades få tid nu vid 12 innan jobbet kallar vid fyra, håller tummar och tår att jag hittar MIN klänning där!

  • Förälskade

    Jag köpte min klänning! 2000:- och för min vackra klänning! Bra service men eftersom det är öppet utan tidsbokning så hade jag åkt dit så fort som möjligt om jag var du! Jag ringde idag 10.30 och fick tid 12.00 bara jag, min ena tärna och hon. Hon ska lägga ner så det fanns bara en klänning som var i min storlek och det var den jag köpte. Hon syr självklart in det själv om det behövs. Men skynda dit! Massa vackert!!

  • Förälskade

    Ja, känns jätte skönt! Ska försöka lägga in bild på den när gubben inte är hemma. Har det på mobilen och det funkar inte att lägga in från den.

  • Förälskade

    Erica Öhberg tänkte vi boka tills vi fick reda på att vi får en annan i bröllopspresent. Kolla henne på FB fotograf Erica Öhberg, tycker om hennes bilder och hon är billig med.

  • Förälskade

    a ring on my finger skrev 2014-01-24 11:25:02 följande: Förälskade skrev 2014-01-17 13:45:25 följande: Jag köpte min klänning! 2000:- och för min vackra klänning! Bra service men eftersom det är öppet utan tidsbokning så hade jag åkt dit så fort som möjligt om jag var du! Jag ringde idag 10.30 och fick tid 12.00 bara jag, min ena tärna och hon. Hon ska lägga ner så det fanns bara en klänning som var i min storlek och det var den jag köpte. Hon syr självklart in det själv om det behövs. Men skynda dit! Massa vackert!! Vad kul!Var var detta någonstans?Jag måste ta tag i klänningsprovandet för på söndag är det bara 6 månader kvar till vårt bröllop Hon höll till ute i tarsta. Kolla in hennes sida för mer info anna-lenas.se

  • Förälskade

    Jag ska på bröllopsmässan, en av det få,saker jag kan få med min blivande på. Han har börjat kommunicera lite mer nu när det kommer till bröllopet :) Inte bara åsikter utan även förslag :)

  • Förälskade

    Då har man vart på bröllopsfeber, vart grymt besviken men tror det berodde mer på mässhallen än själva utställarna. För vart man än stod kände man sig ivägen och det var inte ens mycket folk! Modevisningen var amatörmässig och jag led när jag såg hur släpen fastnade i det slitna golvet när modellerna gick. Jag och gubben hade det mysigt, vid halv 12 ungefär promenera vi till GA och gick in på söderns högtidskläder. Katastrofalt, ville ha hjälp med att hitta kläderna till min blivande och han var inte intresserad av att hjälpa oss hitta rätt utan ville bara veta on det var mycket folk på mässan och klaga över att det var sååå dyrt att hyra in sig där och dem gjorde då inte det M.m . Vi promenerade sedan bort till stiliga högtidskläder på dalavägen/gatan för att bara upptäcka att han stängde klockan 13.00. Men vet ni vad? Trotts att klockan var närmare två så släppte han in oss och hjälpte oss i jakten på brudgummens kläder! Så vi hittade det vi sökte och min blivande kommer hyra en jätte snygg frockcoat därifrån. Underbar service kan varmt rekommendera dem!!

  • Förälskade

    Larssonmaria86, det måste vi verkligen ha gjort! Kommer även hyra kläderna till min son där samt västarna och kravatterna till marskalkarna. Om det bara vore lika lätt att fixa klänningarna till mina tärnor. Vart har/ska ni köpa till era? Funderar på om jag ska köpa eller sy.

  • Förälskade

    Ja, mina två tärnor är olika oxå, den ena är kort och smal medans den andra är lång och kraftig, tänkte A-linje formade klänningar som är hel långa. Beror på hur stressen blir för min ena tärna ska försöka gå ner i vikt. Så jag får ta och sy upp iaf den ena strax innan bröllopet.

Svar på tråden Skånebröllop 2014