Inlägg från: meandmylove |Visa alla inlägg
  • meandmylove

    Skånebröllop 2014

    Jag heter Rebecka och planerar bröllop med min kille sommaren 14. Vi bor tilsammans i göteborg sedan 3 år tillbaka men kommer från helsingborg så självklart blir bröllopet där. Vi har avtalad tid med jacob hansens hus nösta helg ska se om det kan passa oss. Vi vill ha borgerligt bröllop med fest dör vi har privat kock och egen dryck för 100-140 pers. Jag är svensk och min fästman är kurd från irak. Vi har en dotter tilsammans som är ett år och heter Dahlia. Kul med fler Helsingborgare! Kram

  • meandmylove

    hej! jag skrev tidigare i tråden men skrier igen. jag, rebecka 22 och min fästman 23 gifter oss i helsingborg 9/8 (prel. då vi försöker få lillasyskon till vår 1 åriga dotter). Vi planerar bröllop med 100-150 gäster. svensk/kurdiskt bröllop. bokat jacob hansens hus i helsingborg. vi vill ha borgerlig vigsel men rådhuset rymmer bara 20 pers? vi vill inte ha 150 men kanske 35? Ute känns meckigt då man måste fixa med musik osv och alla får stå upp och det blir ingen "ingång" som i kyrka/rådhus. innomhus (tex jhh vinkällare) känns tråkigt mitt i sommaren. hur gör ni? fler med borgeriga vigslar?

  • meandmylove

    a ring on my finger; Tack för tipset! Det ska jag verkligen kolla in! Vigseln behöver inte vara i närheten av festen då långt ifrån alla kommer vara med där. Vill också ha ett uppehåll mellan vigsel och fest så man kan snygga till sig ta kort osv. vad betalar man för att gifta sig där? bor ni i helsingborg? glömde skriva att vi bor i göteborg men har båda våra familjer och släkt i hbg. är uppväxta i hbg som grannar. caledonia; var ligger linneaträdgården? har hört mycket fint om det men kan intr placera? förstår att det är för mindre sällskap. man får vigas i vinkällaren på jhh men är tveksam för liten källare när det är högsommar ute...

  • meandmylove

    å så fint det låter, är inne från telefonen (min är på service så använder en katastrofal lånetelefon) så kollar på datorn sen!

  • meandmylove

    härliga och ovanligafärger i bröllopssamanhang! Jag älskar ju mossgrönt, murgröna-färg. men är inne på lite orientalfärger typ rött,orange,lila då vi kommer ha mixbröllop!

  • meandmylove

    jag blir så imponerad över allt ni hunnithittils. vi har bara bokat lokal.. får panik över vigselplats så förtränger det typ.. ringonmyfinger, du var från hbg väl? får man fråga privata frågor? hur gammal är du, vad heter du? är din man svensk? har ni barn? haha, vill få en bild av vilka ni är!

  • meandmylove

    inte meningen att snoka, jag har ingen aning om vem du är ville bara få ett hum. bor inte i helsingborg heller! i helgen kommer vi däremot besöka hbg och kolla runt på vigsel plats/lokal. det är riktigt svårt, det finns inget som uppfyller kriterierna riktigt.. :(

  • meandmylove

    just nu har vi kommit på en bra plan! har kontaktat mariakyrkan, kanske ska vi gifta oss där och ha både en präst och en imam som viger oss! låter det helt galet? :s blir mariakyrkan aldeles för stor om man är 30 gäster tror ni? hm.. vi vår suga på den karamellen lite till..

  • meandmylove

    Nu har vi fått godkänt av kyrkan att hålla en multikulturell vigsel! kul! hoppas imamen godkänner också! vi blir nog 50-60 på vigseln iallafall, skönt. ifii; kul att ni börjat planera! har ni kikat på festlokal eller kyrka/vigselplats? hur är tankarna med storlek och budget?

  • meandmylove

    det låter som en bra plan. Hur många gäster kommer ni ha på ett ungefär? när skickar ni save the date? vi har inte bestämmt om vi ska ha det än.. hm..

  • meandmylove

    då förstår jag, jag tror inte vi kommer ha save the date, kanske skickar inbjudningar lite tidigare. när är det vanligast att skicka? folk måste ju hinna osa. vi har 9/8-14 kanske kan man skicka i maj? 3 mån innan?

  • meandmylove

    Okej, så utan STD kort, tidigare inbjudning och med STD senare inbjudning. Jag funderade på vigseln i kyrkan.. Är det 2 obligatoriska psalmer (allsång) + solosång om man vill ha det eller kan man ha 2psalmer som sjungs av solisten? Alltså ingen allsång? Hoppas ni förstår. .

  • meandmylove

    Hej elin! Kul att ni ska gifta er! Vi planerar till samma del av sommaren! Jag tycker ni kan göra ett kombinerat julkort,kanske något personligt med Typ brudpar i tomteluvor, kanske kanske dubbelsidigt julkort med klassiskt julkort på ena sidan, klassiskt save The data på andra sidan? Kanske skulle man skanna ha ett julkort med ett julrim skrivet? Typ "Nu är det jul, det är kul, judar har kalott, spara datumet för vårt bröllop!" Haha haha OK jag är sämst på rim men du fattar hahahahaha. Vi planerar bröllop för ca 130 gäster och kommer laga maten "själva" med själva menar jag min svåger som är köksmästare. Det är mycket man vill lägga pengar på och pengarna försvinner snabbt i budgeten... Kram

  • meandmylove

    Ojojoj svårt.. kolla in pysseltips med festhäften finns säkert någon tråd. Jag tror inte vi ska ha festhäften då inte alla kan samma språk och det blir för formellt för vårt bröllop. Kanske kan du ha en sida där de ska avbilda brudparet och skriva en hälsning! Så kan de skriva personligt till er och vad som var speciellt med er dag. Kul att ha i framtiden! Jag funderar på wedding tree. Där de trycker sitt fingeravtryck och kanske skriver en hälsning på en tag och binder i ett träd!

  • meandmylove

    Kul att ni är igång Caroline och så kul med bröllop traditionellt 1 år efter förlovning. Vi har dock varit förlovade nästan 3 år vid bröllopet. Jag tänkte be min syster göra tårtan men är lite osäker, vi blir ca 140 gäster (100 000 det blir my ååå nya tårtor... äÄr brudgummens syster konditor? Min syster är bara allmänt duktig på att baka och gör goda tårtor. Man är ju alltid rädd att det ska bli pannkaka av alltihop.. Hur kommer det sig att du ska ha tre ringar? Jag ska ha 2 och min man 1, var och kollade idag och hittade en jag gillar, nu ska jag säga på karamellen och kolla om det finns någonannan som kan konkurrera med den. Jag funderar också på kinaklänning men samma där, tänk om det blir pannkaka av allt??? Brudklänningsbutik kan jag tyvärr inte tipsa om då vi bor i Göteborg men gifter oss i helsingborg. Ursäkta den kompakta romanen men radbrytningen funkar ej från telefonen. Kram!

Svar på tråden Skånebröllop 2014