Inlägg från: Caledonia |Visa alla inlägg
  • Caledonia

    Skånebröllop 2014

    Är också från Helsingborg Jag och min fästman ska gifta oss den 31 maj och både vigsel och fest ska hållas på Linneaträdgården i Helsingborg. Blir ca 60 gäster och planeringen går stadigt framåt. Vi har bokat fotograf, bröllopssvit och ordnat med massa dekorationer. Vårt färgtema är vitt, ljusrosa och ljusgrönt.

  • Caledonia
    a ring on my finger skrev 2013-09-24 09:47:03 följande:
    I Helsingborg hos en bra frisör (inte de mest hypade salongerna men en respekterad och välbesökt salong) fick jag pris 795:-/timme.
    En enkel frisyr räknade hon ca en timme och en mer avancerad runt två timmar.
    Får jag fråga vilken frisör det är? Jag har inget klart på den biten ännu...
  • Caledonia

    meandmylove - vi ska ha både vigsel (borgeligt) och fest på samma ställe, Linnéaträdgården. Vi är ju inte så många som ni är, men man kanske kan arrangera nåt på Jacob Hansens hus också?

  • Caledonia
    meandmylove skrev 2013-10-02 19:45:24 följande:
    a ring on my finger; Tack för tipset! Det ska jag verkligen kolla in! Vigseln behöver inte vara i närheten av festen då långt ifrån alla kommer vara med där. Vill också ha ett uppehåll mellan vigsel och fest så man kan snygga till sig ta kort osv. vad betalar man för att gifta sig där? bor ni i helsingborg? glömde skriva att vi bor i göteborg men har båda våra familjer och släkt i hbg. är uppväxta i hbg som grannar. caledonia; var ligger linneaträdgården? har hört mycket fint om det men kan intr placera? förstår att det är för mindre sällskap. man får vigas i vinkällaren på jhh men är tveksam för liten källare när det är högsommar ute...
    Missade nog att svara på detta (sen åkte jag på semester en vecka)

    Linneaträdgården ligger i Maria Park, och tar upp till 70 gäster.
  • Caledonia

    Vi har skickat Save the date nu och kommer skicka ut inbjudningskortet så de landar i brevlådorna på alla hjärtans dag. Sen är det osa till siste mars, 2 månader innan bröllopet.

  • Caledonia

    Är så nöjd! Bokade en frisör i Helsingborg idag som kostar 700 kr/tiimmen. Trodde inte man kunde komma undan så billigt i stan... Ligger precis bakom hotellet där jag ska byta om också så det blev verkligen lyckat!

  • Caledonia
    a ring on my finger skrev 2013-12-31 01:15:20 följande:
    Hur går det för alla? Vi har inte gjort ett smack på flera månader och nu börjar jag få panik då det snart bara är ett halvår kvar (vi har redan varit förlovade i snart ett år och har fortfarande vara lokalerna helt klara...dock en del lösa trådar på G) Jo mina ringar har vi köpt och hämtat förresten och trubadur till festen och en v tre solister till vigseln är tillfrågade. Och så har vi tagit foton som ska användas som Save the date-kort att skicka digitalt inom ett par veckor.
    Hoppas jag inte skrämmer dig, men vi har i princip det mesta klart
    Klänning nr 2 kom den 23 december så nu ska jag sälja den första.
    Just nu planerar jag smådetaljer, och beställer in dekorationer på Ebay osv.

    Det är bara sambons kostym som ska beställas, som är den stora grejen vi inte är klara med. Men han (och jag) ska först gå ner i vikt innan det händer. Vi beställer även den från Kina och hoppas på det bästa att den blir fin Det är kul att även han får nåt skräddarsytt.

    Vi ska nu i dagarna bestämma slutgiltiga texten i inbjudningskorten, sen ska de göras av mamma som är skitduktig. Designen är klar och vi vill att de ska landa i folks brevlådor på alla hjärtans dag som även är vår förlovningsdag.

    Men samtidigt har allt gått snabbt att fixa så du behöver inte stressa, det är nog jag som är väldigt tidigt ute
  • Caledonia
    Mickan1987 skrev 2014-01-02 20:59:39 följande:
    Hej! Vi är ett par från Helsingborg som ska gifta oss i sommar i ängelholmstrakten. Börjar känna stressen trots att det är 6 mån kvar. Kyrka och lokal är bokad. Klänning och slöja hänger här hemma. Maten bestämd och fotograf bokad. Håller på med inbjudningskorten, kul ide att skicka dem till alla hjärtans dag!! Kul med all planering, funderar på att åka på bröllopsmässa i Malmö i februari.. Ska ni dit? :)
    Jag och brudtärnan ska till den i Helsingborg den 26/1 och sen ska jag och sambon till bröllopsmässan i Göteborg (samma som Malmö) och passar på att bo på hotell och mysa

    Jag letar just nu efter en bra makeup-artist i Helsingborgsområdet, är det nån av er som känner till nån bra? Vill inte betala för mycket för det, just nu väntar jag på två offerter (från Studio Femton och Queen Hair & Makeup). Har varit i kontakt med Electa som är upptagna den dagen och så Vackerpåråå, men jag tycker deras priser är lite för saftiga. Har förvisso bokat dem men när de ville ha extra för att åka in till Helsingborg (samma kommun) så blir jag lite snålle
  • Caledonia

    Vi gifter oss om två veckor. Det mesta är på plats, nu är det bara en massa småplock kvar (som dock tar tid!). Är lite smått stressad ;)

Svar på tråden Skånebröllop 2014