Inlägg från: hjohanna |Visa alla inlägg
  • hjohanna

    Skånebröllop 2014

    Vi blev ett par 2009 och i somras friade han så nu gifta vi oss i Mölle Kapell den 9 augusti.

    Vi är inte från Skåne, jag är uppvuxen i Västergötland  och min m2b är från Australien men vi bor sen några år i Sthlm. Men däremot är mina föräldrar från Helsingborg och vi har hus i Mölle så jag känner mig nästan som hemma i Skåne. Min m2b är dessutom mkt förtjust i Skåne så det var lätt att bestämma plast.

    Vi kommer ha ett mindre bröllop med ca 45 gäster, festen kommer vara på Strandgården i Mölle. Gästerna kommer kunna bo kvar över natten. Vi kommer även ha en lättare middag dagen innan då gäster kommer från utlandet och från andra håll i Sverige. Vi kommer ha catering (3-rätters) och ordna med alkohol på egen hand. Min m2b är taggad på en utflykt med kompisarna till Tyskland...

    Utöver bokat lokal och kyrka så har jag kontaktat min konfirmationspräst och hoppas på att hon kan viga oss. Vi har även bestämt färgtema, bokat frisör, köpt vigselringar, gjort en prell gästlista, börjat planera och pyssla så smått med dekorationen.
    Men jag har inte fått napp från någon fotografer. Är det någon som kan tipsa? Mölle är ju en bit från Helsingborg men det kanske finns en fotograf som kan tänka sig att åka till Mölle.

    Sen är väl nästa steg att boka in bröllopssviten. Men som sagt tips på fotograf vore toppen! 
    Ska bli kul att följa er alla 2014 brudar i Skåne!!!

  • hjohanna
    a ring on my finger skrev 2013-09-05 12:53:32 följande:
    Det finns en fotograf från Helsingborg som heter Louise Åkesson. Jag gillar hennes bilder jättemycket! Hon har bl.a fotograferat både i Mölle och ett bröllop på Linnea Trädgårdar
    Tusen tack för tipset! Louse verkar jätte duktigt. Har redan kontaktat henne :) 
  • hjohanna
    a ring on my finger skrev 2013-09-09 10:59:49 följande:
    Åh, härligt. Hoppas hon kan och att ni trivs tillsammans.
    Det har varit en av mina jobbiga tankar, att inte hitta en fotograf som man trivs och känner sig avslappnad tillsammans med.
    Har vänner som blivit fotograferade av Louise (inte bröllop dock) och varmt rekomenderade henne just eftersom hon är så lugn och naturlig och knäpper precis när man är som mest "rätt".

    Hur långt har ni alla kommit med mat? Är ni klara med vad ni vill ha? Har ni hittat rätt cateringföretag (om ni nu ska ha det)? Buffé eller sittning?
    Vi har bestämt oss för att ha en sittande 3-rätters men har inte alls kommit fram till vad vi vill ha eller vilket företag vi ska anlita. Känner att det är en stor stor djungel.

    Louise verkar super gullig så det kommer säkert bli toppen! Så skönt att det är avklarat! Ett stort tack till dig !!!!


    Vi kommer ha 3 rätters + tårta. Vi kommer ha ostbricka istället för dessert, vi är båda ostfantaster och vi vet att flera av gästerna kommer uppskatta det. Dessutom kommer vi välja ostar från lite mindre gårdsmejerier där jag är uppvuxen. Vi trodde inte det var så vanligt med ostbricka men tydligen är det lite av en trend nu, då många känner att det blir för mkt sött först dessert sen tårta!!! Oss passar ostbricka ialf optimalt!  


    Vi kommer ha catering från Rolf som har ett Kullamannenskök. Dom har gått ryckte och min mamma har bland annat ätit deras mat och var mycket nöjd. Dessutom verkar dom flexibla, bra pris och vi är båda måna om lokala leverantörer och han verkade ha god kunskap och kontakter och kunde ordna det. Vi har träffat dom och pratat igenom det hela men dock inte bestämt exakta  menyn... Men jag vet att Kullamannenskök brukar catera till bl.a H55. Kullamannenskök ordnar dock inte alkohol vilket vi tycker är toppen då det blir så dyrt om man vill ha öppenbar.


    En fråga är det någon som känner till några olika färdmedel till och från kyrkan! Vi kommer vara i Mölle (norr om Helsingborg). Har typ inte hittat något men snackade med lite folk i byn som tipsade om någon privatperson som eventuellt kunde ställa upp. Någon som känner till något i Höganästrakten?    

  • hjohanna

    Hej igen,

    Är det någon som har koll på makeupartist i Helsingborg eller norr om Helsingborg?

    Jag har redan frisör och har tills nu tänkt att jag låter en kompis eller jag själv fixa sminket...vill inte att de ska var too much, utan neutralt!!! Men om det är någon som känner till en duktig makeup artist som kan sminka "naturligt" så kanske jag tänker om...Gärna en som kan komma till mig! 

    Tack, tack! 

Svar på tråden Skånebröllop 2014