• MissMa­nic
  Äldre 11 apr 09:38
  114736 visningar
  792 svar
  792
  114736

  Vi som gifter oss i Maj 2014

  Hur långt har ni kommit i planeringen? Har ni börjat köpa något än eller hur gör ni? Vad ligger er budget på och det roliga, har ni bestämt var ni ska åka på smekmånad?

  Vi har kommit ganska långt, alla som ska bjudas är färdiga, vittnen är klara, min klänning är inte inköpt men ska köpas så snart som möjligt, men jag köper skorna först då affären byter skomodeller rätt ofta så vill jag vara säker på att jag kommer få den modell jag vill ha.
  Brudbuketten kommer vara vit/rosa liljor med 2 vita rosor och lite grönt i.

  Så med tanke på hur långt vi kommit så skulle vi kunnat gifta oss nu i maj om det inte vore för pengarna. Vi har satt en maxbudget på 10.000 då vår ekonomi är rätt stram och vi kommer ha ett typ knytis eller vad man ska kalla det, alternativt beställa från catering men att gästarna får betala för maten själva.

  Bröllopet blir borgerligt och kommer troligtvis att ske på Borås arena då vi båda är hängivna Elfsborgssupportrar så vårat färgtema vad gäller dukning och tårta kommer att gå i gul/svart! 

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-11 09:40
  Jo jag glömde, smekmånaden blir en weekend till Prag eller Wien

 • Svar på tråden Vi som gifter oss i Maj 2014
 • Äldre 10 okt 13:45

  amerika: Jag fick ett mycket tråkigt samtal igår av min pappa.


  Hans sambo sen 4 år tillbaks har en dotter som alldeles nyss blivit tillsammans med en karl som jag inte har träffat. Fick höra i september att dottern hade träffat en karl.


  Jag sa till redan då att jag inte kommer att bjuda honom eftersom jag inte känner honom och att de precis har börjat träffas. Det var helt OK sa hon. Det var mitt bröllop och jag fick bestämma!


  Igår ringer min pappa och frågar hur vi mår och sedan om sambons dotter får ta med sig till sin karl. Annars skulle inte pappas sambo och dotter komma till bröllopet!!


  Jag blev så arg. Först för att det kändes som ett hot. Får han inte, så kommer inte vi.


  Sen hade jag redan sagt det till henne och fått höra att det var helt ok och att hon accepterade det.


  Jag sa nej till min pappa. Dels för att jag redan hade sagt det i september och sen för att vi vill ha de allra närmaste som vi träffar och umgås med. Inte ens min sambons halvsyskon är bjudna, för att min sambon inte ville det.


  Känner mig så ledsen och besviken på pappas sambo. Tänker nu om hon övertygar min pappa att inte gå på mitt bröllop bara för att hon inte tänker gå!


   

 • Äldre 13 okt 19:29

  Idag fick vi respons från svärföräldrarna att de hade mottagit en inbjudan!
  "ÄNTLIGEN" fick min sambo höra i telefonen. Han blev lite undrande. Vadå äntligen??
  Ja äntligen efter 11 år sa svärmor ;)
  Det kändes ju skönt att höra även om jag inte trodde annat :)

  Skönt att få något positivt att höra, så nu släpper jag samtalet från min pappa! :) 


  24:e maj 2014
 • xMaria­x
  Äldre 14 okt 11:05
  amerika skrev 2013-10-10 08:43:15 följande:
  Åh vad tråkigt!! Leta vidare tycker jag!! Det finns många duktiga därute, någon ska ni kunna hitta! Eftersom du fotar själv så är det viktigt för dig, du kommer inte bli nöjd annars.
  Ja, fast just nu lutar det åt att jag ska träna upp någon att fota med min kamera och så får jag redigera bilderna sen, då får jag dem ju helt som jag vill också! Veronica:  Usch vad arg jag hade blivit! Men det är bra att du står på dig! Vi har lite liknande problem, flera av våra närmsta har nyligen (de senaste månaderna) träffat flickvänner. Bl.a har sambons ena Marshalk träffat en tjej som vi inte träffat eller något. Vi kommer antagligen att lösa det med att dessa personer får ta med sina partners men att dessa då får betala en liten kuvertavgift. Det är ju bara ekonomin som styr för oss..

  Och vad skönt med deras positiva reaktion! De visste inte att ni planerade bröllop?
   
  24 Maj 2014
 • xMaria­x
  Äldre 14 okt 11:19

  Jag vet verkligen inte alls hur jag ska göra med en av mina tärnor (min blivande svägerska dessutom!).. Hon visar inget intresse alls och skiter i att svara på sms, samtal och dylikt.. Jag minns inte om jag skrivit här att mina 2 andra tärnor var här och kollade klänningar för några veckor sen? Iaf. Jag och svägerskan kom övverens några dagar innan om att hon skulle vara online på fb då och kolla klänningarna och liksom ''vara delaktig'' så gott det går trots avståndet. Hon bor ca 25 mil härifrån utan bil och körkort.
  Hon svarade inte på flera dagar, så tillslut tröttnade jag och smsade henne för att fråga vad hon tyckte om klänningarna. Jag fick svaret ''Jag har varit hos pojkvännen typ heeeeela tiden och internet funkar typ inte hos honom''... Nej men du sa ju att du skulle kolla med oss!?
  När hon väl tittade på klänningarna så var det ingen som föll henne smaken, så de tre beslöt gemensamt att de skulle köpa en klänning från ebay (den enda som alla 3 har gillat). Men här om dagen släppte hon bomben!

  ''Kan vi beställa klänningarna om NÅGRA månader? Jag vill gå ner i vikt först!'' Vilket hon pratat om i flera flera år, men aldrig tar tag i ''på riktigt'' utan hon jojjo-bantar i perioder.. I somras när vi var iväg på semster ihop så var hon inne i en sån period.. Då åt hon INGENTING för att på kvällen halsa vin och öl.. När hon är hemma och 'bantar' så vägrar hon äta mat för att sen smälla i sig popcorn och massa skit på kvällen.. Detta har som sagt pågott i flera flera år så vi är ju helt säkra på att hon faktiskt inte kommer ta tag i det heller... Hon vill dessutom gå ner till ynka 48 kg till sina 165 cm så det blir ju inte lätt heller...
  De andra tärnorna vill beställa nu så att de slipper tänka mer på det sen då de har en massa annat också som börjar snart och de vet inte hur ekonomin ser ut då, men min svägerska sätter ju käppar i hjulen just nu och vägrar svara när jag försöker nå henne.. Vi har bestämt att vi ska ta ett rejält snack med henne när vi träffar henne i slutet av oktober..

  Såååå skönt att få ur den där skiten!!  


  24 Maj 2014
 • xMaria­x
  Äldre 14 okt 19:08

  Velig som jag är.. Har förhoppningsvis hittat en fotograf!!!  


  24 Maj 2014
 • Äldre 14 okt 20:36

  Hej tjejer! Har varit på semester en vecka och det var såååå skönt! Nu har vi kört igång med det mesta gällande bröllopet :) Vi skickar Save the date-kort imorgon till de gäster som kommer långväga ifrån. Då blir det väldigt officiellt min m2b började gråta när han såg korten jag gjort... Så gulligt! I veckan ska jag beställa klänningen och på torsdag ska vi till en guldsmed och designa min ring. Bokningsavgift till fotografen är betald och solisten är kontaktad. Måste mest hitta en frisör nu...

 • Äldre 14 okt 20:39

  Blir nästan stressad av att läsa mitt egna inlägg

 • Äldre 14 okt 22:15

  Nu skriver jag inte på surfplatta

  Blev lite varm i kläderna och beställde min klänning!

 • Äldre 14 okt 22:17

  Glömde skriva klart (ska sluta inläggsbomba sen)

  Har beställt den utan släp och "floor-length". Priset landade på 1550 kr!

 • xMaria­x
  Äldre 16 okt 18:23

  Vad mycket ni fått gjort Caledonia Här börjar det också komma igång lite.. Ska testa ut klänning på fredag och såfort vi får lön ska jag fixa inbjudningskort, köpa kläder till oss alla och betala fotografen och så.

  Har f.ö bokat fotograf och bokat om kyrkan..  


  24 Maj 2014
Svar på tråden Vi som gifter oss i Maj 2014
Logga in
Bli medlem