• MissMa­nic
  Äldre 11 apr 09:38
  110392 visningar
  792 svar
  792
  110392

  Vi som gifter oss i Maj 2014

  Hur långt har ni kommit i planeringen? Har ni börjat köpa något än eller hur gör ni? Vad ligger er budget på och det roliga, har ni bestämt var ni ska åka på smekmånad?

  Vi har kommit ganska långt, alla som ska bjudas är färdiga, vittnen är klara, min klänning är inte inköpt men ska köpas så snart som möjligt, men jag köper skorna först då affären byter skomodeller rätt ofta så vill jag vara säker på att jag kommer få den modell jag vill ha.
  Brudbuketten kommer vara vit/rosa liljor med 2 vita rosor och lite grönt i.

  Så med tanke på hur långt vi kommit så skulle vi kunnat gifta oss nu i maj om det inte vore för pengarna. Vi har satt en maxbudget på 10.000 då vår ekonomi är rätt stram och vi kommer ha ett typ knytis eller vad man ska kalla det, alternativt beställa från catering men att gästarna får betala för maten själva.

  Bröllopet blir borgerligt och kommer troligtvis att ske på Borås arena då vi båda är hängivna Elfsborgssupportrar så vårat färgtema vad gäller dukning och tårta kommer att gå i gul/svart! 

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-11 09:40
  Jo jag glömde, smekmånaden blir en weekend till Prag eller Wien

 • Svar på tråden Vi som gifter oss i Maj 2014
 • Äldre 6 sep 22:50

  Någon som har koll på klänningsbutiker i Göteborg? Vet att det finns flera runt järntorget, men annars?


  24 Maj 2014
 • Äldre 7 sep 07:07

  Ramonas uppe vid kungshöjd och Din drömklänning i Nol är de jag kommer på.

 • Äldre 7 sep 09:08

  Toastmadame klar, är så glad! Det blir min bästa kompis som bor i USA så vi ses inte så ofta. Det innebär ju alltid lite ansvar att vara toastmadame så jag var orolig för att hon skulle säga nej men hon blev jätteglad

 • amerik­a
  Äldre 7 sep 10:24

  Hej brudar! 

  Senaste veckan har varit hysteriskt stressig på flera plan, det är så mycket som snurrar i huvudet nu och ingenting av det har med bröllop att göra!

  Men jag har sett att flera av er har fått viktiga saker avklarat i bröllopsplaneringen: inköp av snygga skor, toastmadame, bytt lokal, satsat på fotograf, bokat bröllopssvit... Kul!!

  Mitt bröllop ligger på typ 10:e plats i planeringslistan, det är helt andra saker jag behöver fokusera på först och jag ska erkänna att jag har kollat upp möjligheten att bara få det överstökat en fredag i oktober... Samtidigt vill vi ju båda ha ett "riktigt" bröllop, så jag antar att det där mest är en effekt av att allt känns för mycket just nu. 


  24 maj 2014
 • amerik­a
  Äldre 7 sep 10:27
  Caledonia skrev 2013-09-04 17:49:17 följande:
  Dagens stora: bokade in bröllopsnatten på Grand Hotel här i Helsingborg. Ska ha bröllopspaket med bla frukost på rummet och sen utcheckning ;) Hon var så himla gullig som jag bokade hos, hon tog sviten hon tycker är finast och vi ska få komma och titta på det på söndag eller måndag. Det var faktiskt inte så dyrt som jag trodde det skulle vara. Alternativet jag hade som jag trodde skulle vara billigare var över 500 kr dyrare... Och så känns det lite lyxigt att få bo på Grand
  Hur sen utcheckning får ni och hur tidigt kan ni få tillgång till rummet?

  Vi vill ha sviten på det hotell som byggdes som Hilton här i stan (numera Scandic) men vi vill ju kunna komma före kl 15 och slippa checka ut kl 12... Har inte pratat med dem än men kan vara bra att veta avd andra hotell erbjuder för bröllopsparen.
  24 maj 2014
 • amerik­a
  Äldre 7 sep 10:28
  xMariax skrev 2013-09-03 17:26:15 följande:
  Idag har vi gjort en enorm förändring i planeringen! Vi har bestämt oss för att strunta i lokalen, 7000:- kändes lite väl saftigt och vi lägger hellre pengarna på tex fotograf som vi inte ens tänkte anlita först.
  Men va kul xMariax att ni har hittat en lösning som passar er!! Vet ju att du var bekymrad för det där med fotograf....
  24 maj 2014
 • Äldre 7 sep 12:02

  Amerika - jag vet inte exakta tider men jag tror vi får tillgång till den kl 14 och har utcheckning till kl 15 eller 16. Vi måste sannolikt ändå hämta dekorationer etc runt kl 12 dagen efter bröllopet så vi lär inte stanna så mycket längre än så.

 • amerik­a
  Äldre 7 sep 13:42
  Caledonia skrev 2013-09-07 12:02:18 följande:
  Amerika - jag vet inte exakta tider men jag tror vi får tillgång till den kl 14 och har utcheckning till kl 15 eller 16. Vi måste sannolikt ändå hämta dekorationer etc runt kl 12 dagen efter bröllopet så vi lär inte stanna så mycket längre än så.
  Jag tycker att det är för sent att få tillgång till sviten kl 14 eller 15! Det kan ju omöjligt vara så att någon annan har haft den natten innan och de måste hinna städa, det är väl inte precis det vanligaste rummet de hyr ut....
  Jag skulle vilja kunna komma in kl 12 så vi kan klä om där och fixa oss tillsammans med barnen. Men som sagt, det har jag inte kollat med hotellet än. Om jag måstye välja (fast det funkar väl inte så) så har jag hellre tidig utcheckning än sen incheckning. Känns ju lite löjligt om man skulle behöva hyra sviten ett dygn till innan för att kunna få tillgång tidigt...
 • Äldre 8 sep 12:45

  Jag förstår ditt problem. Vi ska ha en ganska sen vigsel så för oss blir det inget problem. Vi måste ändå spendera en del tid med dekorering först ;)

 • Äldre 8 sep 16:43

  Hej allihopa!

  Roligt att hitta en tråd för oss majbrudar. Min fästman friade den 22/8 i år efter att vi varit tillsamman i 11 år och vi kommer gifta oss 10 maj. Än så länge har vi bara bokat kyrka (Härna) och festlokal (Hofsnäs herrgård) men jag hoppas vi hinner med allt ändå. Det jag är mest nervös för är klänningen för jag har ingen aning om vad jag vill ha.

Svar på tråden Vi som gifter oss i Maj 2014
Logga in
Bli medlem