Inlägg från: SandraElisabet |Visa alla inlägg
  • SandraElisabet

    Augusti 2014!

    hjohanna skrev 2013-08-21 13:18:24 följande:
    Jag vill inte ha en galet glamorös princess klänning, det är inte jag... Utan jag vill ha något lite mer enkelt.  Jag hittade en fin klänning från By Malina, dessutom till bra pris. Men man vill ju titta runt lite innan man bokar tid för att pröva… Är det någon annan som har några bra tips på fina lite enklare klänningar?    Förresten är det någon mer augusti brud som ska gifta sig med en engelsktalande? Hur ska ni isåfall göra med språket under vigseln? Troligtvis blir det främst engelska och lite svenska under vigseln och under själva festen får det nog bli vad det blir man kan ju inte styra gästernas tal.

    Ska bli kul att följa er augusti 2014 brudar! 
    By Malina hade ju jättefina enkla klänningar! Kul! Jag gillar Jenny Packham och Claire Pattibone men det är en högre prisklass på dem tyvärr.... Guld i mun Men de är också mindre bakelse-prinsessiga.

    Vi kommer kanske ha en del engelskspråkiga gäster, men i så fall bara ett fåtal. Vi kommer nog tyvärr inte anpassa så mycket för dem, men hade jag varit i din situation hade jag gjort alla inbjudningar, program med mera i både svenska och engelska och sedan be gäster om att tal hålls på engelska om möjligt. Gammelfarmor kanske dock inte förstår så bra.... Den e lite svår. Obestämd
  • SandraElisabet
    Bridezilla skrev 2014-01-15 14:42:59 följande:
    Hej på er! Oj va ni gjort mycket!! Vårt bröllop blir också den 16 aug, men då min blivande tycker att det är alldeles för tidigt för att börja planera så är inte mycket bestämt. Kyrka, lokal och trubadur har vi iaf bokat. Klänningen får vänta då jag nu efter nyår tagit itu med mina gravidkg. Hoppas dom försvinner snabbt för jag är riktigt sugen på att åka iväg och prova klänningar. Vill även komma i min förlovningsring innan vi fixar ringarna. Vet ungefär vad vi är ute efter då förlovningsringen är vald efter hur jag ville ha vigselringen. Spånar idéer på inbjudningar, bukett, bordsdekorationer m.m. då jag vill att allt ska gå i samma färg men kan inte bestämma mig. Är ju mammaledig så budgeten är även tajt så man vill ju ha billiga tips på hur man kan göra. Har ni bestämt färgtema, blommor och sånna saker??
    Hej hej! Kul med bebis! :) Jag och min fästman längtar! Ett tips: Vänta inte för länge med att börja prova. Jag beställde dagen innan Julafton och klänningen kommer inte förrän i maj. Och man vill ju ha minst 1 månad för ändringssömnad etc. Även om du känner dig större just nu så är det värt att börja titta.... Hjärta Tiden flyger ju fram! Det är snart ett år sedan min fästmanoch jag började planera och det har faktiskt gått rätt fort. Drömmer
  • SandraElisabet
    kärleken skrev 2014-01-25 16:05:40 följande:
    Hej! Mina föräldrar är här i helgen nu och eftersom jag fyllt år så fick jag en present - min brudklänning!! Det roliga är att jag beställde den från etsy/Kina förra helgen :) 1200kr.. Men men. Hade kanske tittat på en lite dyrare annars. Men jag ville hu ha den... Jag berättade det och då sa de att det kan ju ingå skor och smycken i brudklädseln med ;) så det blir ju superbra! Kul!!! Men också väldigt skönt att ha beställt klänningen! Det var ett stort beslut som jag hoppas blir bra. Nu kan de flesta saker ordnas under tiden. Bara inbjudningarna och hemsidan vi ska ha som ska fixas nu till mars.
    Du måste lägga upp en bild sen! Solig Du lade väll upp några foton i "visa din brudklänning"-tråden? Blev det en klänning som liknande någon av dem?? Jag tyckte att alla var underbara!
  • SandraElisabet
    sha skrev 2014-01-29 15:00:02 följande:
    Jag och mina tärnor har tänkt att vi ska hitta klänningar till dem i någon av kedjorna, så man kommer billigare undan. Men vi får väl se hur det går:)
    Jag kan varmt rekomendera att kika på asos.com, min tärna och jag hittade en underbart vacker klänning till henne där! Solig
  • SandraElisabet
    kärleken skrev 2014-02-01 12:58:39 följande:


    Här är en ihopklippt version! (båda ska ju självklart vara vita, det är bara olika ljus i bilderna)
    Åh så snygg!! Kommer bli jättefint!!! Solig
  • SandraElisabet
    kristiansson skrev 2014-02-19 21:24:35 följande:
    jag har inte delat ut några uppgifter till min syster som ska vara tärna, men hon vill gärna hjälpa till och vet exakt vad jag vill ha!
    Här har vi inte kommit så mycket längre.. Bandet vi ville ha var redan bokat så vi får leta vidare.

    Sen funderar jag på texten på inbjudningarna, vill gärna ha typ skimrande silvertext. Är det såndär embossing som gäller då? och måste man ha en färdig stämpel isf? jag har laddat ner en font som inte går att få tag i på svenska så jag har fått pilla som fasen i ps för att få till prickar över å, ä och ö.. så kan liksom inte köpa en stämpel. någon som har tips??
    Jag köpte min stämpel från Etsy, det var inga problem att få med å, ä, ö. Vi använde stämpeln till Save the Dates och avsändar adress. Vi använde oss av denna shop, de var väldigt hjälpsamma. :)

    www.etsy.com/se-en/shop/stampcouture 
  • SandraElisabet
    Felician skrev 2014-02-21 15:06:39 följande:
    Vi gifter oss 2 augusti i Tyresö kyrka Skrattande Jag håller på redan nu och planerar för fullt för att sprida ut jobbet lite (så att man inte går in i väggen runt midsommar). Vi kommer att ha ca 100 gäster och gör allt vad vi kan för att hålla kostnaderna nere! Är det någon som kan hjälpa mig med lite tips på följande tre saker;

    var köper man billiga blommor (snittblommor)? jag och tärnorna kommer att göra våra buketter själv så vi behöver bara blommorna. Någon som vet en bra sminkös/frisör där man kan fixa sig för en billig peng inför den stora dagen? kanske någon som gör privat? Sista frågan, jag beställde min klänning på festtid.se. Den skillde sig lite från bilden på hemsidan men jag är nöjd ändå då den är bra gjord. Otroligt billig också! Men nu har jag ett problem. Jag beställde den lite stor med flit för att kunna sy in den så att den passar perfekt (när klänningen är så billig så lämnar det ju lite rum för skräddare i budgeten). Dock har jag tittat runt och ingen skräddare kan ge pris på förhand!? Vad kostar det ungefär att sy in och korta av en klänning (bor i stockholm), är det dyrt? Är det något man skulle kunna ge sig i kast med tillsammans med sin ganska sykunniga mor? vill sy upp den så att spetsen försvinner för den tycker jag inte om. Det går en söm längst med sidorna på livet som man väll borde kunna sy in?
    Samma datum som oss! :)

    Jag håller med ovan om att vända sig till typ plantagen eller blomsterlandet eller annan blomsterhandel som är billigare. Kan ju hända att det finns någon lokal i ditt område som är billig, sök på nätet och fråga äldre släktingar.

    Gällande sminkös tycker jag att du kan boka en sminkkurs på make up store eller the body shop, få tips och sedan köpa hem lite extra och öva. Använd dina tärnor och gör det själv...

    Angående klänningen - Ändringssömnad kan vara tidskrävande och omständigt. En söm på ett ställe kanske måste vägas upp med en söm på ett annat. Det innebär mycket sprättning och pill. Jag tror att 500 kr är det minsta du ska vänta dig att betala i timmen. I Stockholm kanske priset ligger uppåt 1000 kr/h. För uppläggning och sy in samt provning och konsultation måste du räkna med minst minst minst 2 timmar, förmodligen 3 eller 4. Att ta bort spetsen är nog inga problem, är det inte bara att klippa? Om din mor känner sig kaxig nog att göra det så kan ni ju prova, i värsta fall får ni ju ta med er klänningen til en skräddare ändå. :) Problemet kan vara att sömmarna som en klänning i det tyget kräver inte går att sy med vanlig maskin. Jag misstänker att det kankrävas en overlock maskin. Lycka till!
  • SandraElisabet
    Icalundahl skrev 2014-02-23 13:39:26 följande:
    Nuså ! En annan Bh ska dock finnas under :)
    Jag ser ingen bild, byta webbläsare??
  • SandraElisabet
    Fru Pérez skrev 2014-02-25 04:05:19 följande:

    Hej, vi gifter oss 01 aug i los roques, Venezuela!
    igår beställde vi våra ringar;) super spännande!


    Mer uppdateringar kommer senare ;)


    Åh Los Roques är underbart vackert! Solig Lite otippat läge kanske men jag antar att det finns en fin historia bakom?
  • SandraElisabet
    Fru Pérez skrev 2014-02-27 21:55:06 följande:

    Hej, SandraElisabet, Vi förlovade oss i Venezuela 2011, vid angels falls =) så vi tänkte att vi kunde lika gärna köra Venezuela tema på vårt bröllop;)


    Aha, trevligt! Kommer äga!
  • SandraElisabet
    Icalundahl skrev 2014-03-01 19:05:19 följande:

    Sådär! :)


    Den ska sys in i bysten och en annan BH ska användas.


    Åh så fin! Glad Den ser ut att ha ett vackert fall i kjolen och broderiet va vackert. Kul!!
  • SandraElisabet
    FrkJeppa skrev 2014-03-11 21:46:50 följande:
    Vi va på bröllop för ca ett år sen och dom hade bara skrivit på inbjudan att denna dag vill vi fira i vuxetsällskap.enkelt men tydligt och jag som själv har barn tog inte illa vid mig ngt sätt...
    Skönt att höra, vi skriver nästan exakt samma sak på våra inbjudningar. Tror det är vanligt idag att man väljer att ha en "vuxenfest".
Svar på tråden Augusti 2014!