Inlägg från: Marione |Visa alla inlägg
  • Marione

    Augusti 2014!

    Tro


    tropicallime skrev 2013-07-08 20:34:22 följande:
    Festlokalerna här i stan verkar inte vara superintresserade av bröllop, vi har fått kostnadsförslag från de dyraste som svarade snabbt, men de är dock inte relevanta då de spräcker vår budget isf.. i mellanklassen är de enbart en festlokal som gett ett bra förslag efter möte, samt verkar riktigt vettiga. De andra tre lokalerna vi är intresserade av har jag fått tjata till mig möte med och fortfarande inte fått något inbokat.. Så känns ju helt klart mest aktuellt med den vi fått förslag från..
    Vad konstigt att de inte är intresserade av att lämna ett anbud. Det är ju inte direkt förtroendeingivande att ni inte får ngt svar. Skulle ta den som svarat om det inte är alldeles fel för er och hur ni hade tänkt det. Känns som en bra start att inte hela tiden ha känslan av strul framför sig, om du förstår hur jag menar.
  • Marione


    Sådana här pappersblomor i olika pastellfärger ska jag fylla bröllopsplatsen med är tanken. Behövs nog 100-150 stycken innan jag är nöjd. Tur att de inte tar så lång tid att göra iallafall Skrattande
  • Marione


    Så här blev min ring. Den sitter lite högt på fingret på bilden, vilket ni gärna får ignorera. Dessutom har jag en konstig vinkel på handen som gör att jag ser ut att ha korta fingrar, vilket jag absolut inte har.

    Nu blir det bildkavalkad eftersom jag äntligen lyckats byta webläsare och kan lägga upp bilder,
  • Marione

    Är det någon mer än jag som surfat brudklänningar och bara känner att alla blir fulare och fulare ju mer jag tittar. Jag är verkligen ingen marängtjej, men samtidigt vill jag inte ha en enkel klänning som inte är speciell. Tror ni att det löser sig sen när man verkligen ger sig ut för att börja prova. För saken är den att eftersom jag är höggravid kommer det att dröja ett bra tag innan jag kan bege mig ut i affärerna och prova ens vilken modell jag ska ha. Hur har ni tänkt angående klänning, har ni en helt klar bild av vad ni vill ha?

  • Marione

    Äriqa - Gud vad skönt att veta vad du vill ha. Jag trodde att jag visste vad jag ville ha, men vet inte längre. Jag trodde kag ville ha en maermaid-klänning med spetstyg, men tror inte det längre. De verkar snygga på bilderna, men verkar svåra att få sitta riktigt bra på kroppen. Inte utan massor av sömnadshjälp iallafall.  

  • Marione

    Äriqa - Vad behändigt att kunna göra det själv. Jag funderar på att be min mamma hjälpa mig att  sy min brudklänning, jag vet att hon skulle säga ja men samtidigt bli jättestressad av det och det känns inte snällt. Jag tror att det kanske lugnar sig när jag kan bege mig ut och prova lite. Saken är den att det finns en klänning som jag bara älskar, men den finns bara i svart. Den är helt i min stil och jag har inte hittat den ngn annanstans.

  • Marione

    Jag har kollat mkt på kinasidorma och det blir nog tillslut att beställa från en sådan. Klänningen jag har sett är från en sådan sida, fast amerikansk kinasida eller vad man ska säga, o de vill inte höra o ngt annat än svart. Kanske kan ladda ner bilden o skicka till ngt annat företag, det är en klänning som Evan Rachel Woods bar på Oscarsgalan så bilder finns ju faktiskt i massor.

  • Marione

    Angelica aspegren - när det kommenr till toastmaster har vi valt en vän som är duktig på att stå i centrum och som älskar sådana här saker som stora fester. En person som inte kommer att tveka till att ta beslut o fördela tal o sådant. Jag tror att det är viktigt att välja rätt personlighet helt enkelt, o sen vara tydlig med vad man förväntar sig under kvällen. Värdpar kommer vi inte att ha utan toastmastern kommer att sköta ruljangsen under kvällen tillsammans med våra mammor som kommer sköta mkt av maten o den biten.

  • Marione

    Icalundahl - Känner igen problemet helt klart. Vi kommer inte att bjuda  mina kusiner och deras föräldrar (visserligen bara typ 8 pers sammanlagt) eftersom vi absolut inte umgås över huvudtaget. Jag vet inte ens vad kusinernas barn och makar heter. Men på min killes sida kommer det bli stört omöjligt att inte bjuda hans kusiner med barn och deras odrägliga moder. Men det är bara att bita i det sura äpplet för min del där helt enkelt. Detsamma gäller det faktum att vi kommer att bli tvungna att bjuda allas barn bara för att det skulle bli så mycket tjafs annars.

  • Marione

    Grejen är den att vi till viss del umgås med hans kusiner och deras familjer, men inte med mina. Personligen är det väl egentligen bara hans moster som jag egentligen absolut inte vill ha där (hon tycker aldrig att saker och ting är tillräckligt fina, och vädrar gärna dessa åsikter både högt och brett med alla, dessutom har hon väldigt starka åsikter om hur saker och ting ska vara och hur barn ska bete sig osv, ngt som jag har väldigt svårt för).

  • Marione

    Som gäst tycker jag att det är rätt tråkigt när ett brudpar bara önskar sig pengar, framförallt om det inte ens går till ngn speciellt och angett. Att bara ge pengar känns lite konstigt faktiskt. Men med det sagt så är jag även medveten om att olika umgängeskretsar ser helt olika ut. Min sambo tyckte att vi kunde önska oss till vår bröllopsresa, men eftersom vi inte ska åka på en gång blev det konstigt så vi kommer att ha en traditionell önskelista.

    Jag hade hellre betalat en lite större kuvertavgift och blivit bjuden på värsta lyxmiddagen än att ge kontanter.

    Sha- Även om ni bara ska till Gotland, kan ni inte verkligen lyxa till den veckan då. Äta riktigt bra middagar, kanske gå på ngt spa, hyra ett bättre rum om ni ska bo på hotell osv, så att gåvan får ett syfte menar jag.

  • Marione

    Önska ska jag kolla upp. Vi har varit inne på Cervera, men det känns inte som om deras internetbutik har ngn stort sortiment.

    Den listan vi har påbörjat har saker som börjar på runt 70 kr så att det inte bara blir dyra saker. Sen har vi sagt att ingenting ska kosta mer än 500 kr heller. För på ngt sätt känns en önskelista som en beställning till gästerna och jag är obekväm med det med.

    Jag är så himla ambivalent överhuvudtaget runt det här med presenterna och hur man ska göra. Vi förväntar oss inte att alla ska ha med dyra presenter men vet samtidigt att som gäst skulle jag aldrig komma tomhänt och att det blir lättare om man får lite hjälp. Att det ska vara så jäkla svårt.....

    På toppen av det har vi dessutom helt och hållet idag planerat om hela huvudrätten.... Vad trött jag blir på mig själv som aldrig kan bestämma mig. Så, nu ska vi till hans föräldrar på middag och då ska jag prata igenom det med henne eftersom hon och min mamma ska vara middagsgeneraler :)

  • Marione
    Plättis skrev 2014-03-24 08:02:45 följande:

    Det enda jag vet att mina föräldrar fick i bröllopspresent (vad jag minns att de berättat alltså) är en fin porslinsservis som levde sina dagar i ett skåp i köket. Vi använde den en gång under min barndom (återigen, vad jag minns), och något sådant har varken jag eller min sambo lust att få. 


    Vad roligt att alla är så olika. Vi kommer att önska oss just serviser och glas. Men hemma hos oss används det verkligen. Alltid till födelsedagar, fester, middagar osv. Så för oss är det en perfekt gåva, att kunna fylla på de serviser som vi samlar på.
  • Marione

    Jag har också en liten prinsessa och jag har köpt min på Lindex till henne. Men det var visserligen i vintrar runt nyår. Den är rosa men paljetter och tyll. Men annars om man vill ha ngn mer "bröllopigt" så finns det en affär som heter Little Fairies. De har även butik över nätet.

    Jag har dock fått panik. Jag köpte en klänning för två månader sen begagnat. Min kille var med när jag provade den. Saken är den att den inte riktigt gick igen men han sa att det fattades bara ngn cm (den gick nästan ända upp och satt bra över höfter och allt) och då tänkte jag att mina amningsbröst var ivägen.

    Nu i helgen provade jag med min mamma för att hon ev skulle ändra axelbanden åt mig och enligt henne saknas det typ nästan en decimeter över bröstkorgen. Det kan jag ju aldrig tappa, framförallt som att jag inte ens har kvar mina amningsbröst.

    Så.... nu sitter jag helt utan klänning. Jäkla skit helt enkelt. Typ exakt tre månader kvar och det är för sent att beställa från affär. Vad fan gör jag. Den går inte att lägga ut heller....

    Modellen som jag vill ha (mermaid) finns väldigt sällan till salu begagnat om de inte är snordyra, och det har jag ingen lust att betala.

  • Marione

    Jag läser men skriver inte.... Måste bli bättre.

    Vad långt ni alla har kommit. Våra inbjudningar går ut på onsdag och ni har snart osa. Snacka om att jag känner mig stressad.

    På onsdag ska i alla fall mamma ta måtten så beställer vi en klänning från etsy. Det får bära eller brista helt enkelt. Om klänningen blir bra tror jag att det kan bli jättesnyggt. Har kommit så långt också att jag har bestämt vilken riktning dekorationerna ska gå i och hur jag ska göra det. Dock får allt sådant vänta tills dess att jag slutat i skolan den 9:e.

    Fick inbjudningarna idag av tjejen som gjort dem åt oss. Himmel vad snygga de blev, klart bättre än om jag hade gjort de själv. Vilket jobb och vilken tid det måste ha tagit. Snacka om att stå i skuld... Lägger upp en bild sen när jag tagit kort på de.

    IcaLundahl - Vilken snygg frisyr. Det kommer att bli helt smashing :)

    Skulle vilja ha likadant. Men jag har så kort hår att det måste till massor med löshår (till axlarna) och mitt hår går sönder för allt. Får fundera vidare.

  • Marione


    Plättis - vilken vacker klänning. Tror den blir jättevacker på dig. Väldigt klassisk.

    Jag har hela tiden tänkt mig en mermaidklänning, det var verkligen det som jag skulle ha. Men jag har lyckats med att bli gravid och är tydligen redan i v 10 så det blir inte en sån. Så i ren panik beställde jag denna klänning istället och hoppas att den kommer att passa :)

    Har ni mkt problem med gästerna? Vissa verkar tro att det är en fest där de kan beställa hur de vill ha det. Jag vill bara slita mitt hår. Sambons bror är värst....
Svar på tråden Augusti 2014!