• sha

    Augusti 2014!

    Beccanli Vad skönt att din svärmor kan sy så hon kan hjälpa er om det behövs!

    Jag och mina tärnor har tänkt att vi ska hitta klänningar till dem i någon av kedjorna, så man kommer billigare undan. Men vi får väl se hur det går:)

    Roligt att det är så blandat vad vi brudar här ska ha för musikunderhållning.
    angelica aspegren: Vad får ni betala för bandet? Vet du om de kommer ta några spelpauser (tydligen vanligt, haha) och vad de i så fall kommer ha för musik i pauserna?

    kärleken Vad kul att du fått klänningen!! Visa :))
  • sha
    Plättis skrev 2013-04-09 18:02:34 följande:
    Hej! 
    Jag har suttit ganska länge och väntat på att någon ska starta en tråd för bröllop i augusti 2014, men nu kunde jag inte vänta längre utan gjorde det själv! 

    När och var ska ni gifta er? Hur har ni tänkt? Hur långt har ni planerat? Kyrkligt eller borgerligt? Stort eller litet? Jag är nyfiken!
    Hur har det gått för dig Plättis? Såg att ni i höstas hade planer på att ändra upplägget. Du som startade tråden ska ju också vara aktiv om ni fortfarande är i bröllopstankar!
  • sha
    SandraElisabet skrev 2014-01-29 16:51:08 följande:
    Jag kan varmt rekomendera att kika på asos.com, min tärna och jag hittade en underbart vacker klänning till henne där! Solig
    Ah, tack för tipset. Ska ta en kik där och be mina tärnor göra det med:)
    Plättis skrev 2014-01-29 22:52:38 följande:
    Sha: Vi har efter många funderingar och diskussioner kommit fram till att skjuta på vårt bröllop. Det gick inte riktigt vår väg, så sedan nyår är vi båda arbetslösa och det är omöjligt att spara pengar. Eftersom min älskade karl vägrar gifta sig om inte all släkt och alla vänner får vara med (fast jag hade nöjt mig med föräldrar och syskon) så väntar vi ett tag. Jag läser ändå allt i tråden eftersom jag är så fruktansvärt nyfiken och gläds med er. Ser fram emot alla bilder som kommer i augusti!
    Vad trist att ni har fått skjuta på det:/ Men låter ändå klokt att väntat ills det finns ihopsparade pengar! Hoppas ni båda får jobb snart så ni kan börja planera igen:)
    ebbus skrev 2014-01-29 22:55:30 följande:
    Nu har jag köpt Klänningen =) Jag skulle bara prova lite men gick därifrån lite fattigare men med en bokad klänning! Inte alls som jag tänkt men älskade den direkt när jag fick på mig den. Inbjudningarna är också klara och ska skickas iväg i morgon. Så känns det som att allt börja falla på plats =)
    Vad roligt!! Vad blev det för nån?:)
    MariaG skrev 2014-01-30 07:48:24 följande:
    Sha ja den tidningen från calligrahpen har jag tittat i och det finns massa 😄 Var på bröllopsmässan i helgen och hittade lite andra företag som jag tänkte kolla på i helgen vad de erbjuder. Spännande tid vi har framför oss, alla tips på småsaker som man kanske har missats är välkomna. Känns som vi ligger bra till när man funderar och de är väl oftast då man lönt något? Vita och ljusa skor lär komma mer och mer nu framöver men kolla även bröllopsbutikerna för där kan de mycket väl sälja.
    Hoppas du hittar något du känner dig riktigt nöjd med då! Eller hur, jag vill ha massa tips om allt som har med bröllopet att göra!
  • sha
    kärleken skrev 2014-02-01 12:58:39 följande:


    Här är en ihopklippt version! (båda ska ju självklart vara vita, det är bara olika ljus i bilderna)
    Vilken fin klänning!

    Oj, vad långt ni alla verkar ha kommit. Kanske dags för oss att verkligen ta tag i gästlistan och få inbjudningskorten klara:)
  • sha

    Vad långt ni alla verkar ha kommit:) Känner att vi ligger lite efter, hehe!

    Vi håller fortfarande på med gästlistan, att det ska vara så svårt!!
    Inbjudningskorten håller min vän på med för fullt, vi fick ett första utkast som var super men där ska göras en del justeringar.
    Ska ni andra ha med barn på middagen/festen efteråt? Vi ska inte ha det men jag tycker texten om att "vi älskar barn men vill fira denna dagen med vuxna" känns så ful!! Min mamma sa då att man ju skriver på kuvertet vem inbjudan är till och att det då framgår att barnen inte är välkomna. För mig är även det självklart, men är det det för andra också? Jag vill verkligen inte ha med den där jäkla texten!! Får för mig att det är något folk här i forumt fått för dig måste stå med.
    Catering är bokad, vi har dock inte bestämt menyn
    Sen gör inte catering tårta så det måste vi ta någon annanstans ifrån.
    Jag håller på att vela fram och tillbaka om jag ska satsa på att ha en riktig frisör eller riktigt make up-artist. Just nu lutar det åt make up-artisten, som då även gör mitt hår. Jag får finnar när jag är stressad så vill verkligen att min hy ska se fin ut på bröllopet;)

    Vi har tänkt att ha Brudmarsch från Delsbo och Bruastregen (halländsk brudmarsch) som in & utgångs-musik.
    Under vigseln vill vi ha lyckorus med Elin Sigvardsson och sen nån mer!

  • sha
    ViktoriaStefan skrev 2014-03-11 09:20:31 följande:
    Jag resonerade precis som du, att för mig är det självklart om man skriver namnen på de vuxna som bjuds på kuvertet så är det endast de personerna som är bjudna men tyvärr så är det inte självklart för alla...
    Vi skrev med mindre text längst ner på vår inbjudan:
    I kyrkan är alla välkomna men middagen och festen firar vi endast i vuxet sällskap
    Hmm, får kanske bolla med några fler och se vad de säger. Jag vägrar dock ha det på inbjudan, haha! Men vi ska nog skicka med ett extrablad med lite info och möjligtvis att det får stå med där i så fall;)

    Hur gör ni med presenter? Önskar ni er det på något vis?
    Idag när jag gick förbi cervera slog det mig att jag och min fästman inte tänkt på det alls!
  • sha
    Brud140816 skrev 2014-03-10 23:10:41 följande:

    Vi har skickat ut save-the-date men börjar känna att det vore bra att få iväg inbjudningarna.
    Vi måste bestämma vilken design vi ska ha (sambons kompis arbetar på ett tryckeri och det finns myyyycket att välja på) och vad som ska stå. Började fnula på info-bladet då det känns lättare.

    Vi ska inte ha barn med på festen. Middagen en stund, då vi själva har barn och vill att hon ska få vara med en del.
    Vi skriver ut att vi älskar barn men att vi önskar att de som har möjlighet ordnar barnvakt. Alla fattar inte när man skriver namnen på kuverten...

    Jag funderar på att avboka tjejen som skulle ordna smink och frisyr och be några som står mig nära att hjälpa mig istället. Tidigare har jag haft problemhy men nu har jag påbörjat en antibotikakur (tagit några veckor av tre månader) så det är redan nu mycket bättre! Ska inte ha någon avancerad frisyr heller och det gör inget om den inte sitter som berget för det ska den inte. Har bara tänkt romantiska lockar och sen två slingor som går ihop bak med eventuellt några blommor i. 


    Vad skönt att din hy blivit bättre:) Själv har jag okej hy i vanliga fall, men när jag blir stressad och nervös får jag katastrofhy!! Det kanske funkar annorlunda när man äter antibiotika för problemen men ha annars i åtanke hur din hy brukar reagera när det händer mycket runtomkring.
    Men gött om du kan avboka tjejen som ska fixa smink & frisyr. Jag känner nu att det är väääldigt många utgifter så försöker dra ner på det. Går dock sådär;)
  • sha

    Tjejer, vi behöver lite hjälp:)

    Vi har tänkt att önska oss pengar i bröllopspresent, dock inte till bröllopsresa utan bara för att slippa få massa fula saker vi inte vill ha (bor ganska trångt och behöver inget).
    Men sen har vi även tänkt ha betalbar efter middagen (till självkostnadspris, alltså typ 10 kr för en öl/ett glas vin), detta för att det kanske drar ner fyllan något samt att vi hoppas det gör att folk inte öppnar en öl och sen ställer bort den för att bara hämta en ny!

    Nu är bara frågan om det låter som att vi "tigger" och att det känns snålt som gäst.
    Vi har tänkt skicka med ett infoblad med inbjudan och skriva det där. Har ni några förslag p formulering?:)

  • sha
    FrkJeppa skrev 2014-03-22 07:17:30 följande:

    Angående det här med presenter så valde vi att skriva

    Det viktigaste för oss är att så många som möjligt vill komma och vara ned och fira vår dag men om man ändå vill ge en gåva så önskas ett bidrag till vår smekmånad.

    Vi har många långväga gäster som får betala en del för att kunna vara med så vi harfullförståelse dör att man inte kan lägga en halv förmögenhet på present.. Samt så hittade vi inget vi ville önska oss,..


    Vi kommer också ha en del gäster som åkt en bit (ca 10 mil) så vi förväntar oss inte heller några presenter för dyra summor!
    Om vi hade haft en dyrare smekmånad planerad hade vi också kunnat tänka oss en sådan formulering som ni ska ha, men nu ska vi bara åka till Gotland en vecka som bröllopsresa och då känns det lite konstigt att önska sig pengar till det, hah!
    Får fundera vidare:)
  • sha
    kärleken skrev 2014-03-21 10:13:59 följande:

    sha:
    Vi vill inte heller ha massa presenter men har valt att inte önska oss något alls utan att alla kommer och deltar är gåva nog. De betalar resa, ev kläder (kavaj), boende och "utemat" under resan. Det blir ju en del och vi känner inte det är aktuellt att önska oss mer.
    Jag kan tänka mig att det beror lkite på vilka gäster man har vad de tycker om att ni önskar er pengar. Men jag hade iaf tyckt det vore tråkigt att ge pengar. Skulle jag ge något vill jag ju att det ska vara något personligt från mig till brudparet. Det är väl tanken man vill ha från gästerna, inte gåvans värde? 


    Men har ni då på inbjdan varit tydliga med att ni inte önskar er något? För om man inte gör det antar jag att man får presenter ändå?!
    Jag håller med om att det egentligen är roligare att få personliga presenter och det spelar absolut ingen roll vad gåvan har för pengavärde. Men vi har verkligen fullt i vår lägenhet och jag tycker själv det är svårt att köpa presenter till folk, så därför tänker jag att det gör det lätt för gästerna om man skriver att om devill ge någonting kan de ge pengar. Om vi gör så har vi tänkt öppna ett konto, så kan man ju sätta in så mycket pengar man vill helt anonymt!
Svar på tråden Augusti 2014!