Inlägg från: MariaG |Visa alla inlägg
  • MariaG

    Augusti 2014!

    Jag tror till er som har problem att hitta skor kolla bröllopsbutikerna eller ha is i magen och invänta student och konfirmationstider. Ljusa låga skor borde komma då. Själv har jag köpt med några cm klack på Lilly i Stockholm. Min sambo är delaktig till fullo. Bollar idéer och tankar med varandra, de är ju vår stora dag! Inbjudningarna är inte klara men känner ingen större stress då save the date är utskickade för länge sen. Så alla verkar ha skrivit in datumet och folk har bokat hotell för att verkligen vara säkra!! 😄

  • MariaG

    Jag kan tänka mig att min tärna och syster blir involverade när vi ska göra inbjudningarna och pyssel med vigselprogram och liknande. Blir ju några att vika, skriva och pyssla. Då får de ju klara instruktioner. Tror inte jag vågar släppa något helt, för mycket kontrollmänniska. Jag vill ju ha det som jag och min fästman vill. Sen måste man väl släppa en del av förberedelserna som måste ske på bröllopsdagen till någon annan för då är de full fokus på att njuta!!!! :)

  • MariaG

    FrkJeppa jag har både bokat fotograf, smink och hår så kan rekommendera de jag bokat men har ju inte använt mig av dem än utan bara läst och lyssnat runt. Fotograf har jag bokat www.anettebruzan.com. Vi har träffat henne och hon är super trevlig och bilderna jag har sett är jätte fina. Make up och hår har jag bokat www.envyme.se som kommer ut och gör iordning mig. Annars håller de till på kungsholmen. Det känns som en djungel och finns många att välja mellan. Har du köpt klänningar till tärnorna? Något att rekommendera?

  • MariaG

    FrkJeppa frisören kommer komma dit vi ska gifta oss och fixa oss. De tar 500 kr extra för att komma ut. Troligtvis ska min syster göra håret men oklart hur min tärna gör. Tyckter de är skönt om de kommer ut så är man på plats och slipper tänka på transport i klänningen. Fotografen tog runt 7000-8000 kr för 6-7 timmar tror jag. Hon är relativt ny i branschen så hungrig på att göra uppdrag. :) Då ska jag kolla in klänningarnadär. :)

  • MariaG

    Tänk vad tiden går! Mindre ön tre månader kvar och känns som vi ligger i fas. :)

    Vart har ni köpt klänningar till era små näbbar? Har en liten tjej på snart 6 år. Så prinsessklänning som gäller,!!

  • MariaG
    ViktoriaStefan skrev 2014-05-12 15:36:14 följande:

    Jag har köpt jättefina riktiga prinsessklänningar till våra döttrar som ska vara näbbar från lightinthebox.com


    Har du fått klänningarna och passades dem? Var också inte på att beställa därifrån men har inte riktigt vågat än för rädd att näbben växer... :)
  • MariaG

    Men vad ska ni göra med brudbuketterna efter den stora dagen?

    Min florist föreslog att torka dem men testade att köpa en rosa och torka den och den blev ju brun och ful.

    Sugen på konservera buketten, någon som har någon kontakt i Sthlm området? Och vet om de blir bra?

  • MariaG

    Det närmar sig verkligen med stormsteg! Imorgon är det 1 juli sen är det vår månad!!!! ????

    Känns som vi ligger i fas med det mesta men en hel del saker kvar.

  • MariaG

    Är väl bara sina egna idéer som kan stoppa än? Så visst kan du ha svarta skor ????

    Min kompis ska göra våran bröllopstårta, någon som har eller vet någon som har en tårtställning att sälja? Gärna 4-5 våningars ställning.

  • MariaG

    Ja exakt en månad för oss med! Tänk vad tiden går fort! Så hoppas nästan sista månaden går sakta så vi hinner med allt. Tycker vi ligger bea till men ändå mycket kvar som placeringskort, program, placering mm. Allt är påbörjat men inte helt klart.

    Mycket små saker att tänka på och största frågan om man glömt något..!

    Ska till lokalen nästa vecka och titta med bröllopsfölje så de har lite koll på saker och ting så ska bli kul att se vad de tycker :)

    Någon som ska göra sin bröllopstårta själv eller med hjälp av någon?

  • MariaG

    Hanana

    Låter som ni kommer få riktigt goda tårtor! ???? vi ska också ha lite annorlunda fyllning men det blir vit marsipan ovanpå. Hoppas hitta någon form av ställning så det blir några våningar!

  • MariaG

    Jag känner mig också lite stressad och det går ut över de flesta men allting kommer lösa sig! Man får inte glömma bort varför man är där den stora dagen! För kärlekens skull och för att bli man och fru!

    Men känner hela tiden, vad har jag glömt? Men så länge klänningen, kläder, ring och sånt är klart är det lugnt hoppas jag!!! ????

  • MariaG
    72kaffe skrev 2014-07-14 19:35:56 följande:

    Nu har jag äntligen köpt min brudklänning:). Vi gifter oss den 9/8 så det var på tiden! Nu är det dags att ta tag i buffén som jag ska laga. Tips på biiliga rätter mottages tacksamt!


    Paj beroende på fyllning är enkelt och gott, stor sallad, bröd, potatissallad. Kött är ju oftast dyrare.

    Är ni många som ska äta? Något tema på maten?
  • MariaG
    72kaffe skrev 2014-07-15 07:19:37 följande:

    Vi blir ca 30 st. En gäst är gluten o laktosintolerant, jag o en gäst till är vegetarianer. Vi gifter oss i kyrkan kl.12 sen blir det buffé (lunch) och kaffe o tårta hemma hos oss i trädgården (i partytält). Vi har nog inget tema..


    Inget tema kan du välja helt fritt ?? Frukt och sallad är ju alltid uppskattad, speciellt om det är varmt så önskas kanske lite lättare. Försök tänk säsongens frukter och grönsaker då det är som godast och oftast lite billigare. Potatis är också oftast bra pris så potatissallad är smart ???? hoppas det hjälpte lite.

    Vi har egenförsörjning brunch dagen efter så planerat den maten. ????
  • MariaG

    Jag har haft min hippa, men det var nästan en månad sen. Tror de ville passa på innan alla åkte på semester! ????

    Bara två veckor kvar här med och jag förstår vad ni menar med listor. Vi har gjort körscheman för dagarna innan bröllopet och bröllopsdagen. Toastmaster är inblandad så han har kollen på allt eftersom vi bara ska njuta!

    AnnsiA förstår vad du menar att det är göra allt själv med program, bordsplaceringarna och trycksaker. Finns väl något uttryck att man reder sig bäst själv eller vill man ha något gjort får man göra det själv. Trist att det blir så! Vill ju att alla ska fokusera på sin egna stora dag, men många är nog för fokuserade på sitt egna liv och förstår inte hur stor dag detta är för en!! Hoppas du hinner klart!

Svar på tråden Augusti 2014!