• Äldre 6 Jul 19:29
    80036 visningar
    592 svar
    592
    80036

    Augusti 2014!

    Lillään skrev 2014-07-06 18:00:00 följande:

    Vi gifter oss den 2 augusti borgerligt hemma i vår trädgård tillsammans med ca 45 närvarande :) idag har vi beställt nya förlovningsringar samt en vigselring till mig :) klänning har jag redan sen december, men vad kan jag köpa för skor till? Klänningen är helvit, utan band och slutar strax ovanför knäna i fram och är längre i bak. Kan man ha svarta? Dock ingen hög eller smal klack då vi ska vara på gräs :)


    Åh du kan VISST ha höga och smala klackar på gräs, det är därför klackskydd finns ;) 

    www.smartasaker.se/klackspararen.html 

    Vilken stil du ska ha på skor och vilken färg beror ju på vad du och bröllopet har för stil/tema i övrigt, är det vintage/50-tals/rockabilly osv spelar ju in när man funderar på skor :) 
  • Äldre 9 Jul 19:48

    72 kaffe, då är det ju LUGNT! ;) 


    Tänk så mycket som är löst ändå och när du betar av de stora grejerna (som din klänning hehe) som är kvar så kommer du se att allt faller på plats! :) 

  • Äldre 10 Jul 05:13

    Ska hålla tummarna! :) Lycka till! 

    På lördag ska jag försöka hitta en klänning, ska bli intressant! 
    Präst-problemet är fortfarande inte löst, inte heller musikfrågan eller resgarderob är fixat. Sambons kläder är inte heller klara. 

    Just nu känner jag att jag inte kommer någon vart alls med planerandet för så länge vi inte har en präst så känns det inte ens som att det är "på riktigt". 
    Hur fasiken löser man det om INGEN i hela Italien kan?


    Börjar leta efter en svensk präst som man får betala resan för så de kommer ner? Det blir inte billigt! 

  • Äldre 10 Jul 21:13
    Ello skrev 2014-07-10 08:38:55 följande:

    AnnsiA
    Detta är bara ett förslag och jag vet inte om jag själv gillar det och skulle kunna göra så, men,
    vad om ni gifter er i förväg eller eftertid på stadshuset (eller var man nu gör det), alternativt i kyrkan med få vittnen, och i Italien har ni någon vän, mamma, bror eller liknande som "fejkviger" er?

    Det kan ju se ut som en riktig vigsel och ni kan få det precis som ni vill. Jag gissar att det blir väldigt svårt att skjuta upp eller ställa in eftersom ni antagligen har många gäster som redan betalt resan etc. Och man vill ju inte gärna skjuta upp/ställa in.


    Tack Ello för tipset :) Men vi måste redan gifta oss borgerligt i Sverige innan vi åker för att det inte är vigselrätt i Italien för Sverige.. :(


    Så det som ska vara i Italien skulle vara att vi får en välsignelse över vårt äktenskap från Gud. Vi ville egentligen inte behöva göra det två gånger utan bara den kyrkliga biten i Italien men pga lagar och sånt så får vi göra såhär. (Illa nog..) 


     
    Så att en familjemedlem eller kompis skulle göra det skulle bara kännas så himla påklistrat och onödigt, det är Italien vi kommer räkna som vårt bröllopsdatum och som du säger så har gästerna redan bokat resor osv.. Vill ju få lov att gifta mig som jag vill :( Fattar inte hur ALLT kan krångla heeeeela tiden! :S 

  • Äldre 12 Jul 17:59

    Asså en sån OTROLIG lättnad! 

    Fick igårkväll ett mail från en präst som är ledig och kan viga oss! *Phew* 
    Han vill dock ha en jäkla massa pengar (5000 spänn!) för att göra det, men det känns inte som att vi har något val då det varit så svårt att få tag på en präst liksom!

    Vad hade ni betalat för en präst, om ni vetat att det inte är säkert att ni skulle få tag på någon annan? 
    ... Och kan man testa att "pruta"? :P 

  • Äldre 14 Jul 11:35
    angelica aspegren skrev 2014-07-14 09:47:58 följande:

    Hej, (blir nog ett långt inlägg, sorry på förhand)
    Nu är jag så himla stressad och hoppas kanske på att ni kan lugna mig med att säga att ni också har mycket kvar att göra haha. Vi gifter oss den 9 Augusti

    Jag vet inte om alla gör festprogram men jag håller på med dem nu (ska göra många på Svenska, 2 på engelska och 2 på tyska). Allt som ska vara med i häftet är klart utom det som jag håller på att skriva om alla personer. Det finns ju vissa som jag inte riktigt vet vad de gör osv. Men de flesta är där skrivet på så det ska bara finliras. Igår satt jag halva dagen och fixade ihop så att sidorna kom rätt osv. Men jag känner att hjälp det är 26dagar kvar och jag har inte den klara typ. Bordsplaceringen har jag inte heller börjat med...

    Det som är klart: Mat, lokal, kyrka & präst, vigselring, live band, kläder till alla, tårta.
    Den som inte är klart: Blommor, solo i kyrkan, putsa ringar, festprogram, bordsplacering, placerings kort,

    Fixas denna vecka: Träffa fotograf idag, Prov uppsättning och smink på torsdag.
    Fixas nästa vecka besök i lokalen för att se dukningen.

    Har säkert glömt något. Tack på förhand!


    Hej Angelica! 
    Andas! :D 
    Det ÄR sjukt stressande att planera ett bröllop, försök att bocka av de STORA grejerna först, för när de stora sakerna är klara så känns det lite bättre och som att de mindre grejerna är OK om de inte blir perfekta!


    Så har jag försökt tänka genom det hela. Vi gifter oss den 30 aug och hade tills i lördags varken präst eller kläder! Men nu när det ÄNTLIGEN fallit på plats så känns det som att resten löser sig :) 

    Putsa ringar, ska de lämnas in eller ska ni göra det själva? Se om du kan ta hjälp av någon (ex m2b) för det som inte krävs brud-kontroll för att göra ;) hehe
    Ta hjälp av en tärna eller m2b att göra bordsplaceringarna och festprogrammet kanske, så går det snabbare och känns roligare och mindre stressigt? 

    Gud vad kul att det snart är din dag! Du måste längta järnet!! :) 

  • Äldre 14 Jul 15:12

    Ibland behöver man bara vädra ut sina stressmoment så hjälper det att se dom "utifrån" så att säga :) 
    Jag tycker det låter som att du har koll på läget och du KOMMER bli klar i tid! 
    Glöm inte att njuta av förväntningarna och längtan till Din dag! 

  • Äldre 15 Jul 05:00

    72Kaffe, vad har ni för tema på bröllopet? 
    Det bestämmer ju tonen för maten lite :)

    Tänk på att kolla om någon har matallergier/intoleranser! 

  • Äldre 15 Jul 18:21
    72kaffe skrev 2014-07-15 07:19:37 följande:

    Vi blir ca 30 st. En gäst är gluten o laktosintolerant, jag o en gäst till är vegetarianer. Vi gifter oss i kyrkan kl.12 sen blir det buffé (lunch) och kaffe o tårta hemma hos oss i trädgården (i partytält). Vi har nog inget tema..


    Vill ni ha kallt eller varm mat? 
    Jag är gluten och laktosintolerant och vet att jag brukar bli nervös när det kommer till buffeér då det kan bli "kontaminerat" från andra grejer i ens mat. Så antingen gör ni allt utan gluten och laktos eller så gör en egen maträtt till den personen som får ligga inplastat tills hen ska ha det :) Uppskattas något otroligt när någon tänkt på sådant! 

    Vill du ha vegetariskt till alla eller med kött? 
    Man skulle ju kunna göra en superenkel potatiskompott med färskpotatis i ugn, lite "rostad" i olja och salt och lite örter på för att det ska se fint ut. Sen rökt fisk, ex lax! Citron samt sallad till. Det är oftast bra för allergiker och intoleranta också :) 

    Annars kan du göra en god potatissallad med färskpotatis, creme fraiché, rödlök sen kallskuret till, typ rostbiff och liknande. Med mycket färska grönsaker för att få fin färg och bra komplement till maten! Och vitlöksbröd för de som kan äta det (Fast då är det viktigt att det står en bit ifrån den övriga maten så det inte hamnar smulor bland den vanliga maten, för glutenintoleransens skull. 
  • Äldre 25 Jul 15:37

    Ett hett tips är att vill man ha något gjort, så får man göra det själv! Lita inte på NÅGON! 
    Har ett rent h-e med planerandet för att ingen gjort det de skulle, mycket står nu fortfarande ofärdigt och jag har börjat riva i det som skulle ordnas av andra vilket är i senaste laget då bröllopet är om en månad! 

    Jag tycker ni alla verkar vara duktiga som fixar och gör saker själva, det är bästa sättet :) 
    Snart är det vår månad allihopa, hoppas allt blir som alla tänkt sig :) 

Svar på tråden Augusti 2014!