Inlägg från: AnnaBanana82 |Visa alla inlägg
  • AnnaBanana82

    Augusti 2014!

    Kul med en Augustitråd! Jag och min blivande gifter oss på Öland den 9/8, i Källa gamla kyrka :)
    Har precis fått ihop alla adresser till inbjudningarna så så snart lönen kommer tänkte jag köpa frimärken och lägga dem på lådan! Lite i tidigaste laget men vill att alla ska ha en ärlig chans att kunna boka sig ett bra boende eftersom de flesta kommer från Stockholm, som vi sjäva.

    Håller på för fullt med programmen som nästan är klara, klänningen ska sys av min kompis och vi ska ha möte om den på fredag. All logistik (buss etc) bokade vi i somras redan och tältet som vi ska sätta upp i trädgården på landet levererades i julas. Catering har vi också bokat men inte fastställt menyn helt... Alkoholen skall inhandlas i Tyskland vid Kristi Himmelfärd och då ska vi även träffa vår fotograf igen och ha en provfotografering.
    MEN! Här kommer vårt stora problem; hur mycket alkohol behövs för 50 gäster?!? Hur räknar ni andra?

    Det vi inte har styr på än är kläderna till mannen och dottern (men eftersom både jag och min blivande vill gå ner ca 10 kg innan dagen D så väntar vi lite med detta, är på god väg nu med hjälp av viktväktarna!!).

    Tänkte ta mig till IKEA nån dag och inhandla de omtalade KNOPPA lakanen som ska vara så bra (enligt alla här på bröllopstorget) som bordsdukar. fundear även på att sy stolsöverdrag också men 50 stycken känns lite mycket att sitta och knåpa med....

    Bröllopsmässan nästa helg, hoppas kunna hitta en fin ring som jag trivs med, och som vår plånbok trivs med Tungan ute

  • AnnaBanana82
    Euphoriaa skrev 2014-01-19 21:43:36 följande:
    Nu har det rullat på bra här med planeringen :) känns skönt.

    Men visst finns det en heldel kvar, ska snart sätta fart med inbjudningskorten som jag ska pilla ihop själv :)

    Klänningen kommer jag beställa (jjhouse), ska bara bege mig ut lite i affärer och kika (prova) kanske man hittar någon som man faller pladask för . 

    Nu har jag suttit och kollat mycket som har med tårtan att göra, men jisses vad kommer kosta Förvånad 
    om jag räknar 45 kr/bit så kommer den landa på 7200kr vi kommer bli 160 st.

    Några tips på hur man kanske kan få ner tårtkostnaden lite. Jag känner en tjej som är jätte duktig på att dekorera men vill gärna att någon annan bakar ihop den. Kanske det vore något :)

    Ska försöka komma iväg till bröllops mässan också och se om man kan få lite inspration 
    Jag har jobbat på bageri en gång i tiden och minns att ägarna la på hemskt mycket så fort någon bara andades ordet bröllopstårta. Beställ vanliga prinsesstårtor i den färg du vill och nämn ingenting om bröllop, så kanske din kompis kan dekorera?
    Själv täkte jag skippa tårtan och göra cupcakes. Jag har pysslat ihop små vinplar som det står "I do" på med en spetsrosett som jag tänkte sätta ner i mina cupcakes, och sen vira in formen i spets. Det får bli vår bröllopstårta!
  • AnnaBanana82
    sandrakorpe skrev 2014-01-19 13:38:48 följande:
    Angående kläder kan jag tipsa om att dressman har 6 månaders öppetköp. Vi passade på att köpa kostym till min blivande på rea och om han tappar i vikt eller går upp får vi byta till annan storlek.
    Tack för tipset!! värdefullt Glad
  • AnnaBanana82
    MariaG skrev 2014-01-17 22:18:58 följande:
    Sägs ju vara bra med lite längre gästlista för oftast är de någon som har förhinder eller blir sjuk så alla säger att man ska räkna med ett visst bortfall (hur tråkigt det än låter). Ni som gjort era kort har ni några tips på sidor?
    jag har köpt allt mitt pyssel från PY Hobby, www.pyhobby.se/ Dom har billiga pysselgrejer och superbra service! Malade dem en fråga och fick svar samma dag!
Svar på tråden Augusti 2014!