• Äldre 20 Aug 15:06
    79266 visningar
    592 svar
    592
    79266

    Augusti 2014!

    Hej alla!

    Här kommer en till brud som ska gifta sig i augusti 2014.
    Jag och min sambo har varit tillsammans i snart 7 år och har två barn tillsammans.
    Vi är bosatta i Södertälje men kommer gifta oss i min hemkyrka som ligger 3 mil söder om Växjö (småland) samt ha bröllopsfesten på Korrö hantverksby.
    Vi har satsat på att ha en litet "vintagetema" och försöker hålla det så lantligt och enkelt som möjligt men ändå med söta och roliga detaljer. Då jag älskar att pyssla, fixa och planera har jag svårt att stoppa ideèr utan tycker att idèbanken bara fylls på hela tiden! Kommer bli svårt att i slutändan bestämma mig för hur jag vill ha det. 
    Det stora hela är redan så gott som planerat. 

    Vi kommer bjuda ca 85 gäster och valt att bara bjuda barnen som står familjen närmast.
    Budgeten är 60.000 kr.  
    Vi har bestämt konditor som kommer göra vår tårta för ca 20/bit (beroende på mer exakt vad vi vill ha i den)
    Restaurangen på Korrö kommer stå för middagen (300 kr / kuvert)
    Vi har hyrt hela stället fre och lördag så alla långväga gäster kan om de vill sova där i två nätter. Hantverksbyn har ett hotell och vandrarhem som ligger precis i anslutning till logen där festen hålls så vi kommer alla ha nära till sängarna efter en lång natt!

    Hur långt har ni kommit med planeringen? många tycker jag är väldigt tidigt ute men jag ser det mer som att eftersom jag ska gifta mig på annan ort är det viktigt att vara ute i god tid.

    Detta med klänningen är dock ett stort hål! Ingen aning om vad jag vill ha för klänning och had einte tänkt att det skulle kosta mer än 4000 kr. Vill göra ha spets och inte axelbandslös. Funderat på att beställa klänning fån Kina men vet inte om jag vågar :)

    När det gäller buketten tycker jag denna är fin. En broschbukett! Tycker det passar mitt vintagetema men det är bara eb tanke, vet inte om jag ska fullfölja planen :)



     
  • Äldre 4 Sep 20:50
    Plättis skrev 2013-08-20 17:15:11 följande:
    Hej och välkommen! 
    Det är väldigt olika hur långt alla kommit i planeringen hittills. Vissa är så gott som färdiga, andra har knappt börjat. Jag tycker själv att jag hör till den andra gruppen, men vi har bokat lokal och får hjälp med mat och tårta av familj och bekanta.
    Under sommaren har jag hittat den perfekta ringen och den perfekta klänningen, men de spräcker budgeten fullständigt, så jag vet inte om jag ska hoppas på rea eller börja om med letandet... 

    Det är många här på BT som beställer från Kina, vad jag förstått. Enkelt och billigt, men det är inte alltid det blir rätt. För mig är det viktigt att få prova och känna, jag har ingen aning om modeller eller tyger, vad som fungerar och inte, så jag kommer köpa i butik. Förhoppningsvis hittar jag "min" klänning som jag provat på rea och allt löser sig Solig 
    Ja, det är inte så lätt att vet hur man ska göra.. Vi har en ganska tajt budget och behöver därför hitta en ganska billig klänning.. Hade tänkt börja kolla lite mer i butik nu i vinter för att se lite vad det är för stil som passar ens figur (vill helst gå ner lite fler mammakilon) !
  • Äldre 4 Sep 20:54
    stephelf skrev 2013-08-22 17:54:25 följande:
    vilken UNDERBAR bukett! får man fråga vart du hittat den? blev helt förälskad!
    Hej! Kul att du också gillar den! Jag sökte på "broschbukett" på nätet och voila där ä den! Jag gillar den verkligen...Blir nog tyvärr hganska dyrt om man ska göra en sådan själv.. går ju åt en hel del broscher...
    Men kul ide om man inte är sådär jättemycket för blommor.. :) 
  • Äldre 5 Sep 20:05
    tropicallime skrev 2013-09-05 19:10:55 följande:
    Längesen jag skrev i den här tråden nu, men det har inte hänt så mycket förrän den här veckan!

    Varit och hämtat ut vår pappersbeställning, så nu kan vi börja med inbjudningarna/vigselprogrammen/festhäftena när vi vill! 

    Och vi har ÄNTLIGEN valt festlokal efter att ha besökt vad som känns varenda en i Uppsala. Så nu är vårt bröllop inbokat på Eklundshof, slänger upp bilder på utsidan och matsalen bröllopsdukad. Vi får även nyttja en jättefin trädgård på baksidan och två salonger som inte finns på bild. Sjukt vackert och precis vad vi letat efter!



    Och på lördag ska jag iväg på första klänningsprovningen och nästa helg bär det av till Stockholm för nästa provning! Mycket nu!
    Oh så fint det ser ut!

    Vi har också bokat festlokal.
    Platsen heter Korrö och ligger ca 5 mil söder om Växjö i Småland. Korrö är en gammal hantverksby där det numera finns hotell, resturang och en liten lanthandel. Platsen ligger precis vid RonnebyÅ och man kan hyra kanot och paddla 10 mil om man vill. 
    Eftersom jag själv kommer bara ett stenkast ifrån Korrö kändes detta ställe helt perfekt för oss.


    Tärnklänningarna är nu också köpta! Hittade superfina på HM (av alla ställen) och bestämde oss direkt för att köpa dem - de var precis en den stil jag önskade och påminner om klänningen jag själv vill ha (har bara inte hittat just DEN än!)



    Något jag har ett litet dilemma över är vår gästlista.
    Jag har NOLL kontakt med nästan alla mina kusiner och farbröder, fastrar. Vi har inte träffats på flera år och jag skulle lätt kunna skita i att bjuda alla utan bara de jag faktiskt skulle vilja närvara.
    Jag har frågat min pappa om jag vill att jag bjuder alla och har sagt att jag kan göra det, för hans skull.
    Han säger att jag får göra som jag vill men att jag "måste förstå att det kommer sätta spår om de inte blir bjudna".
    Hur gör ni? Bjuder i hela släkten (även de ni knappt träffar) eller håller ni er till de som står er närmast?
    På min sambos sida är det bjuder vi alal då vi vet att det kommer bli ramaskrik om vi inte gör det!

    För min del tycker jag det är konstigt.. Om jag skulle bli bjuden till något jag absolut inte vill gå till eller om det är en person jag inte känner mig så nära till tackar jag nej..
    Men vet att min pappas släkt kommer att komma..
    Hängde ni med i problemet? :)
     
  • Äldre 22 Sep 08:18

    Ja.. du har helt rätt. Klart det inte går att göra alla nöjda. . Och som många av de jag rådfrågat har sagt: " Det är din och Andreas dag. Ni bestämmer helt och hållet själva hur ni vill ha det". Tror jag därför bestämt mig för att ta bort de människor som vi inte känner för. Detta innebär dock att min släkt minskar med 20 pers och det kommer eka tomt på den sidan i kyrkan. O andra sidan kanske vi kan bjuda lite flera vänner nu :)

  • Äldre 22 Sep 08:25

    Nu är klänningen köpt! Jag var ute efter en enkel spetsklänning. Gärna med öppen rygg, inte axelbandslös och inget släp. Vad kon jag hem med? Axelbandslös klänning med släp och ingen spets :) Alla de jag provade som jag först ville ha tyckte jag satt fel på ett eller annat sätt. En del var dessutom för dyra. Hade en budget på 6.000 max. Butikspersonalen började då visa mig klänningar jag inte alls hade kollat på. När hon tog fram den här och jag fick prova den sa det bara pang! Den skulle jag ha! Det var dessutom halva priset på den. Jag betalade 4100!! :) Nu när det är fixat kan jag börja kolla på frisyrer och annat. Vill ha slöja och egentligen nedsläppt. Men det kanske passar bättre med uppsatt till axelsbandslöst? :)

  • Äldre 22 Sep 22:36

    Klänningen är köpt i Stockholm på "Bröllopsbutiken" på st. Eriksgatan. Supertrevlig personal :)

  • Äldre 22 Sep 22:37

    Du har helt rätt :)

  • Äldre 7 Oct 11:46

    Vi har räknat med 60.000, men mina och min sambos föräldrar hjälper till med 20.000 var så vi kommer billigt undan! Värsta bästa bröllopspresenten!
    Jag sitter just i detta nu och funderar på hur inbjudningskorten skall se ut. Har ni några planer?
    Vill hålla ett litet lantligt, vintagetema på det hela.. 

  • Äldre 16 Oct 19:59

    Hej igen! Vi har nu ändrat vår tid från 14 00 till 15.00. Eftersom vi har många som kommer resa från sthlm till Småland tror jag det blir bättre tid. Inte för tidigt men inte heller för sent :) vi ska skicks ut själva inbjudningskorten redan i februari. Ju tidigare desto bättre. Just inte detta nu sitter jag och funderar över vår bröllopsmeny. Har ni tänkt något på maten?

Svar på tråden Augusti 2014!