• Äldre 10 Jun 15:40
    78611 visningar
    592 svar
    592
    78611

    Augusti 2014!

    Vi har inte bestämt exakt vilken helg vi gifter oss (beror på om båda våra lokaler för ceremoni och fest är lediga) men det lutar åt sista helgen i augusti för oss.Har mycket klart i huvudet och är faktiskt överens om det mesta  Däremot är ingenting bokat och klart förutom vår fotograf, mannens bestmen och två av mina tärnor (funderar på en tredje eftersom mannen min kommer att ha 3 bestmen). Färgtema och stil är vi ganska klara med och har börjat samla på oss lite dekorationer.Gästlistan är så gott som klar och just nu funderar på vi om vi ska köra "save the date"-kort när det är ett år kvar. Folk planerar ju sina semestrar ganska tidigt och vi har ett par vänner som kommer från andra delar av landet och behöver lite mer planering än resten.På förlovningsdagen kändes 1½ år vääääääldigt långt fram men nu har det redan gått ett halvår och vi är som sagt nästan på noll.    

  • Äldre 11 Jun 09:26
    #55

    Vi har ca 75 personer på vår lista i nuläget (utan barn!) men har då fått plocka bort en del som vi egentligen skulle vilja bjuda.Hade dock gärna haft ett bröllop med ungefär hälften så många men det är helt omöjligt att få ihop. Då har vi ändå plockat bort i princip hela släkten och bara bjudit familjerna och vännerna.Men bara familjen blir ett ganska stort gäng och för oss är det väldigt viktigt at ha med alla våra vänner.Iband önskar jag att vi var typerna som bara vill ha ett litet familjebröllop i trädgården   

  • Äldre 12 Jun 22:18
    #58

    Blivande Brud 2014: vi har samma problem med lokal. Rådhuset här är på tok för litet och utomhus vågar vi inte chansa på. Vi kommer förmodligen ha ceremonin på ett slott och festen i en annan lokal. Detta blir dock en extra kostnad på 6-7000:-. Synd att man inre bara kunde gifta sig i kyrkan :-P

  • Äldre 16 Jun 17:32
    #63

    Festlokal bokad så nu hoppas vi att vigsellokalen är ledig samma datum. Om det går som vi tänkt nu kommer det bli den 30:e för oss. Idag var jag snabbt in och kikade på lite smycken (inte bröllopsrelarerat) och fastnade för 3st ringar i exakt den kombination jag ser framför mig att jag vill ha. Problemet? Priset!!! Ringarna kostar 300-400 kronor stycket och kommer från Edblad. Så nu slits jag mellan att köpa de ringar jag drömt om eller att satsa på guld och diamanter som var tanken för början. Grejen är att vi ändå kan tänka oss att byta ringar på tex på 5-årsdag om vi känner att vi vill ha en annan stil då. Det blir ju mängder av pengar över till fest, klänning och resa om vi betalar 1200:- för 3st ringar istället för typ 20 000:- för 2st.

  • Äldre 16 Jun 17:33
    #64

    Eme: Då får du vara med om samma spänning och pirr i magen ännu en gång

  • Äldre 19 Jun 07:19
    #68

    Idag är det äntligen dags att titta på och prova ringar. Vi är barnfria och har bokat tid för att kunna sitta i lugn och ro. Kanske att jag kommer hem med ny förlovningsring redan idag jag har "bara" en frieriring just nu som kommer få flytta över till andra handen. Får nog se till att måla naglarna idag så att man får lite snyggare händer Ska era män ha en eller två ringar? Om de väljer att ha endast en ring, är det förlovningsringen eller vigselringen de hoppar över?

  • Äldre 27 Jun 15:35
    #98

    Det ser ut som att vårt bröllop kommer att hållas en månad innan istället.Det har blivit strul med lokalen så antingen måste vi byta lokal eller byta datum som måste vara senaste den siste Juli.Kanske kanske kan vi behålla vårt nuvarande datum men det lär vi inte få veta förrän i Januari och så mycket is i magen vågar vi nog inte ha :-/  

  • Äldre 20 Aug 14:24

    Och vi står fortfarande och stampar på noll eftersom vår lokal inte fungerar de datum vi önskat.

  • Äldre 6 Sep 09:51

    Vi kommer inte att bjuda släkten utan bara de som vi normalt firar vid födelsedagar. För oss är det dock inget större bekymmer eftersom båda min försäldrar säger att vi absolut inte ska bjuda bara för att de är släkt och min blivande man har ingen släkt här.

    Däremot kan det kanske bli lite fel om man bjuder ena partnerns släkt trots att man inte vill men inte den andra partners släkt.  Jag hade nog gett efter för alla eller stått på mig och inte bjudit någon vi inte har kontakt med!

Svar på tråden Augusti 2014!