Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Hur göra med alkoholfritt?

    Vi hade avalkoholiserat vin (både vitt och rött) alkoholfri cider och lättöl och så fanns det ju läsk också som egentligen var till drinkarna senare men ifall någon ville ha till maten så var det helt ok...
    Sen fick dom väl dricka vatten om dom ville också Flört 

  • Chicita
    säker skrev 2013-04-10 17:35:24 följande:
    Varför ha dricka som liknar vin och alkholhaltiga drycker i över huvudtaget? Personer kan vara nykterister av olika skäl. Därför tycker jag att man bör hoppa över sådant som försöker efterlikna. Om det är en person som t.ex. har problem med att motstå alkhol, så kanske det inte är själva procenten och hur "stark" drycken som gör att denne "trillar dit". Det kan vara bara en sådan sak som att det alkoholfria alternativet liknar i utseende och smak som det alkoholhaltiga alternativet. Vatten, läsk eller bål gjord på ex. fläderblomssaft, citron och frysta hallon är inte tråkigt. 
    Vi hade inga alkoholister eller personer med alkoholproblem på bröllopet.
    Däremot hade vi några som hade småbarn med sig, kanske till och med ammade. Några som åt medicin som inte passar bra ihop med alkohol och några som skulle köra bil hem.
    Så varför skulle vi inte kunna servera alkoholfria varianter av det som alla andra drack till dom vuxna?

    Det finns som sagt mer än en anledning att inte dricka alkohol.
    Att ha problem med spriten är bara en. Och om man har alkoholister (fd eller nuvarande) med på middagen så kanske man väljer att hålla det helt alkoholfritt istället. 
Svar på tråden Hur göra med alkoholfritt?