• Aniara4

    Tantvarning #10

    passionsblomman skrev 2013-04-04 12:06:02 följande:
    Fast det är klart-varför ska man arbeta i timmar med att måla påskkort och sedan vandra i ytterligare timmar, när man bara kan få en skopa i näven medan man följer med mamma till närmsta mataffär?
    Exakt så är det. På min tid letade vi 10-öringar under trätrallen i telefonkiosken, för att med lite tur få ihop till flera stycken godisbitar som omsorgsfullt valdes styckvis i kiosken. Och vi började rita påskkort flera veckor i förväg!

    Själv har jag nästan helt slutat titta på tv, för jag tycker bara det är en massa våld och blod eller störiga program där alla skriker.
  • Aniara4

    Jag minns inte hur mycket jag fick i veckopeng. Det kan ha varit mer än tre kronor, för det räckte till en Bamse-tidning och lite godis. Eller lite mer godis och ingen tidning. Eller en fin hårsnodd och lite godis. Ja, ni fattar. Man fick välja.

  • Aniara4

    Oh, apropå hitta pengar...
    Där jag bodde fanns det ett utomhusbad med som terrasser med trätrallar på ena sidan. Om man då inte hade pengar till en glass så hade man kanske pengar till ett tuggummi. Då tuggade man på tuggummit en stund, och sen satte man det på en pinne, och fiskade upp småpengar som folk hade tappat genom springorna. Man kunde få upp förbluffande mycket pengar på det sättet! Hade man riktig tur räckte det till en hel Storstrut...

Svar på tråden Tantvarning #10