Inlägg från: Julibrud2014 |Visa alla inlägg
  • Julibrud2014

    Fler som ska gifta sig Juli 2014?

    Fluff skrev 2014-02-10 00:19:09 följande:
    Ojoj vad splittrad man kan bli. :)
    Slimshorts är inte sexigt nånstans men formen i klänningen blir bra, så jag tror jag satsar på de och något när klänningen åker av. Men stay ups till slimshorts, funkar de? Har man strumpebandshållare över den? Jag har inte köpt några slimshorts ännu, jag gjorde det stora misstaget att köpa sån shapetrosor (hela vägen upp under bysten,) inte att rekommendera när jag kom på att det inte kommer bli lätt med toalettbesök :P

    Va mysigt! Vi planerar att ta ett rum samma natt och sen åka iväg på en weekend för att varva ner och njuta av varandras sällskap några dagar efter då vi sparar bröllopsresan till efter vår svenska sommar.
    Ja just det, det där med toalettbesök hade jag inte alls tänkt på...
    Jag tror inte att jag kommer att ha strumpebandshållare, har stay ups som sitter riktigt bra så tror jag ska satsa på det..
  • Julibrud2014
    Carolinekahlstrom skrev 2014-02-10 03:01:29 följande:
    Jag hänger inte alls med i denna tråden, dåligt av mig! ;) Vi gifter oss 26 juli och nu sitter vi fast i planeringen! Detta har vi gjort: bokat kapell, bokat festplats, köpt min vigselring, köpt min brudklänning, inbjudningar är klar men ej skickade, träffat fotograf och bokat henne samt bokat sminktid. Vad kan man göra nu?! Vi tänkte nog vänta med att fixa kostym (blir en vanlig) till gubben när det reas ut vid studenttider. När ska vi skicka ut inbjudningarna?!
    Jag har haft lite lätt panik med inbjudningarna eftersom vi inte skickat save-the-date kort.. Men nu börjar de bli klara. Tror att vi skickar iväg våra sista veckan i februari.
    CJ5 skrev 2014-02-10 10:12:10 följande:
    Tänker att shape upp blir ganska varmt i sommar också.

    Vilken tid på dagen gifter sig ni andra?
    Vi gifter oss klockan 16:00 jag tyckte det var bra, då hinner man mycket på dagen och väntan mellan vigseln och middagen blir inte lång. Min mor tyckte dock att det var en tokig tid att gifta sig på.
    Varför tyckte din mor inte att 16 var en bra tid? Vi gifter oss först kl. 17. (Vi hade önskat 16 men det passade varken för präst eller kyrka) Vi kommer att ha fotograferingen före och räknar med att det är länge ljust på kvällen när det är sommar. Dessutom kommer vi knappt att ha några barn med. Bara en brorsson och en systerdotter som är små.
    Kalejdoskop skrev 2014-02-10 10:32:42 följande:
    Vi gifter oss också den 26:e juli! :) Vi är också lite fast i planeringen, de viktigaste posterna är klara och håller på och småpysslar med dekorationer och sånt. Däremot satte vi bordsplaceringarna i lördags, så det var skönt. Vad ska ni ha för dekor? Inget ni kan pyssla med där?
    CJ5 skrev 2014-02-10 10:12:10 följande:
    Tänker att shape upp blir ganska varmt i sommar också.

    Vilken tid på dagen gifter sig ni andra?
    Vi gifter oss klockan 16:00 jag tyckte det var bra, då hinner man mycket på dagen och väntan mellan vigseln och middagen blir inte lång. Min mor tyckte dock att det var en tokig tid att gifta sig på.
     Vi har våran vigsel kl 15:00, känns rätt lagom för oss med. Middagen har vi satt preliminärt till 17, det borde vara tillräckligt med tid emellan, så vi hinner fota och så. Eller vad tror ni? Tar ca en halvtimme att åka mellan vigselplats och festlokal bör tilläggas.Vi gifter oss borgerligt så det blir också en rätt kort vigsel.
    Oj det låter som lite tid mellan vigsel och middag om ni har tänkt ha fotograferingen däremellan ockås. Vår fotograf har sagt att vi ska räkna 3h till fotograferingen.  Eller är det bara bilder utanför kyrkan och så du tänker?
    a ring on my finger skrev 2014-02-11 10:39:59 följande:
    Sååå typsikt mig! Jag har ju givetvis hittat en ny ring nu som jag bara måste ha. Tack och lov är jag inte den dyra bruden som vill ha guld och diamanter så jag tror nog att jag kan få igenom min vilja Tungan ute
    Men jag har redan nu lovat mig själv att inte titta på en endaste klänning när jag väl har köpt min för jag kommer garanterat att ändra mig och hitta en ny...eller två..eller tre Oskyldig

    Jag har redan ändrat färgtema och stil på bröllopet 3 gånger så nu tvingade jag mig själv att helt enkelt bara beställa dekorationer så att jag känner mig tvingad att inte ändra mig fler gånger.

    //Fröken beslutsångest Flört
    Är också inne i beslutsångestkarusellen. Funderar över om vi ska byta färgtema. Vi har champange, rosa och vitt som vårt tema men det känns så färglöst på något sätt. Dessutom vill inte tärnan ha en champangefärgad sjal till sin klänning men kommer inte på någon annan färg som inte är för stark... (M2B gillar definitivt inte starka färger)
  • Julibrud2014

    Nu känns det som att jag är ganska bra på gång! Jag har varit ledig i veckan och hunnit fixa en hel del. Vi är nu klara med texten till inbjudningarna och korten är helt klara. Printningen gäller för oss också sen får jag ta dem till jobbet och använda skärmaskin där för att klippa ut dem blev inte snyggt. Jag har också hunnit ta reda på och skrivit adresser på alla kuvert och limmat frimärken (usch!!)

    Igår satt jag och mamma och fixade små tyllpåsar med risgryn som jag knutit med taftband i våra färger.  Min sambos kostym är inköpt och vi har bokat väst och pastrong. (Jag fick vara med på hans klädsel fast han inte fått se min)

    Det börjar närma sig!!

  • Julibrud2014

    Hej igen!

    Här har det hänt grejer medan jag har haft en lugnare period med bröllopsplanerandet. Vi har däremot satt igång med husbygget och dit går i princip all kraft och energi. Hur kom vi riktigt på att göra allt samtidigt? :)

    Vi har i alla fall skickat ut inbjudningarna och dessutom fått reaktioner på dessa som vi inte kanske riktigt har väntat oss. De flesta är ju förståss glada. Däremot har en släkting krävt att vi ska bjuda hans sons flickvän. När vi spikade gästlistan i höstas var de inte ännu officiella med att de var ihop (vi hade ingen aning om att han hade flickvän alltså) Vi har väldigt tight med plats på lokalen och bestämde att kravet för att bli bjuden var att man var sambo eller väldigt långt förhållande i alla fall. Känns jätte konstigt att behvöa bjuda någon som varken jag eller min sambo ens vet vad heter.

    I vanliga fall hade jag helt bortsett från detta men i och med att släktingen har en central del i bröllopet så känns det som att vi inte har något val. Blev lätt frustrerad över situationen.

  • Julibrud2014
    Pia88 skrev 2014-03-19 20:30:20 följande:

    Julibrud2014 : skönt att vara igång med bygget. Och långt verkar ni vara med planeringen då inbjudningarna redan är utskickade =)

    för vår del så kommer grävmaskinen om en månad och huset om 10 veckor =D helt overkligt..

    idag fick jag äntligen printat våra inbjudningar och infokort.. bara pysslet kvar då :p klipp delen är klar.. bara klistra då ;)


    Ja jätte skönt att vara igång även om det var ett litet bakslag att huset kommer först i juni. Mitt i allt fick alla husfirmor så jätte mycket beställningar. Hur mycket ska ni göra själv på huset?

    Jag har inte gjort något infokort till inbjudningarna utan ett inforum på nätet. Har inte valt något av de vanliga bröllopssiterna utan haft en kompis som programerat en hemsida från grunden åt oss. Är väldigt nöjd över den då vi kunnat utforma den precis som vi velat.

    Det som stressar mig mest just nu är att vår präst verkar gått under jorden och att hon inte bekräftat att hon viger oss. Tar mycket stress över detta. Samtidigt har församlingen försäkrat oss om att vi får en präst och det spelar inte oss så stor roll vilken det blir.


  • Julibrud2014
    Pia88 skrev 2014-03-21 17:07:57 följande:
    Vår ursprungsplan var att få huset typ nu.. Men eftersom alla lov blev så mycket mer försenade än vad vi hade väntat så sköt vi upp bygget med 2 månader.. Skönt då, nu med för den delen.. Men lika jobbit kommer det vara sen när det hela drar igån. Fick upp husskyltarna vid vägen denhär veckan =) inga vid tomten ännu, men...
    Vi kommer nog göra det mesta själva.. VVS, grävningen och grunden har vi på entreprenad.. resten gör vi nog själva.. Sambon är elektriker, svärfar snickare...

    Vi har inte heller hört nåt av prästen.. Sist var det fråga om när han får semester.. Har inte hört nåt ännu och har inte heller frågat då jag väntat på svar.. Sen kom det fran för nån vecka sen att vår reserv-präst går i pension i juni :( så nu vet ja inte vem vi får som reserv...
    Vi gjorde info kort med adress till kyrkan och fest lokalen.. En dikt om presentönskemål och vem man ska ringa till.... Kändes enklast så istället för att komprimera allt i inbjudningen....
    Skönt att höra att alla inte har prästen spikad ännu då kanske det inte är så konstigt att inte ha det. Känns som att prästen är en central del i vigseln :) så där skulle vi gärna vilja vara säkra snart.

    Nu har jag börjat undersöka med hindersprövningen hur vi riktigt ska gå tillväga. I och med att jag är från Finland med finskt personnummer och min M2B är från Sverige med svenskt (och sen ganska kort tid tillbaka även finskt) så måste vi tydligen söka ut hindersprövningen i båda länderna påstod de på pastorskansliet. Känns som att det är bäst att börja redan eftersom det känns som att det kommer att bli krångel med papper skickande hit och dit.

    Vi får huset som öppna, stomresta, element och sen tar vi över därifrån och gör det mesta förutom el- och VVS själva. Vi har också turen med att min bliviande svärfar är snickare så vi har lite stöd där.
  • Julibrud2014
    Palleh90 skrev 2014-03-23 08:57:40 följande:

    Aa, hotellet är beredda med en mindre lokal. Hoppas dock att vi slipper regnet då den lokalen är rätt smal och jag är skeptisk till om våra 55 gäster verkligen får plats där inne.. Haha!

    Ni som gjort såna fingeravtrycksträd - var köper ni den färgen? Vad är det för färg? Man vill ju inte att det ska bli för kletigt. Hade också tänkt göra sånt träd - himla fin idé!

    Jag visade bild på min klänning för chefen på jobb i fredags och en del kollegor blev då också nyfikna. De frågade sedan om blommorna... "Hjälp inte den frågan" tänkte då jag. Trodde jag var sen ute med det - gick dagen därpå in på vår lokala blomsterbutik oxh frågade vad det skulle kosta för den jag tänkt mig osv. Han svarar "jag gör gärna den, om jag inte har semesterstängt" och det skulle han veta först om några veckor så skulle återkomma. Får leta efter nytt ställe nu känns det som. Blev tipsad om en som ligger i samma Stad som jag arbetar. Hoppas att de kan vara öppna just den lördagen!


    Hej och välkommen!

    Min M2B friade först i september och sedan dess har vi planerat för bröllopet. Från början var tanken att det skulle vara ganska litet men det känns som att det svällt ut både i antal gäster och arrangemang på vägen. Vi har haft lite fart på med planeringen för att få undan det mesta av den innan vi körde igång med vårt husbygge och all tid går åt till det.

    Jag är också lite stressad över florist. Alla blommor ska tas från min mors trädgård och där finns mer än tillräckligt men sen ska en florsit binda bordsdekorationer och tärnbuketter, brudbukett och corsage till killarna. Mamma ska hålla i all planering runt detta, men gör allt i sista sekund och har inte börjat ta så stor stress över det ännu, vilket i stället stressar mig.
  • Julibrud2014
    Pia88 skrev 2014-03-23 11:43:25 följande:

    Idag fick vi klart inbjudningarna =) klipp och klistra avkl

    arat.. skrivit på alla kuvert och plockat in alla inbjudningar och info kort =) nu saknas endast 1 frimärke ;)

    Tavlan jag sytt =)


    Visst är det skönt när man är klar med inbjudningarna!! Längtar inte tillbaka till klipp och klistra..

    Hur har du sytt tavlan? Var ska den vara?

    Jag funderar på om jag ska sy stolsöverdrag från vita lakan men det lär ju ta ett tag..
  • Julibrud2014

    Ni som skickat in hindersprövningen. Hur länge tog det för er att få tillbaka den? Vi skickade in för två veckor sedan till Sverige men har inte fått något ännu.

    Vi köpte min ring idag. Blir denna som finns nedan förutom att skenan kommer att vara i guld istället för i vittguld. Infattningen blir i vittguld. Är riktigt nöjd med valet. Dessutom hade de rea på ringen så vi fick den betydligt billigare än vi räknat med.

  • Julibrud2014
    WesternCape skrev 2014-03-31 21:26:29 följande:

    Hej!

    Jag och min sambo bestämde datum igår och vi gifter oss 19 juli utanför lysekil! Yay! Det ska bli så spännande att börja planera. Första punkten nu när lokal och kyrka är klar blir inbjudningskort. Alla syskon kommer hem till påsk så de ska få hjälpa till och pyssla:).


    Grattis!! Vad roligt att det kommer till fler ännu i tråden!
Svar på tråden Fler som ska gifta sig Juli 2014?