Inlägg från: swdnchick |Visa alla inlägg
  • swdnchick

    Fler som ska gifta sig Juli 2014?

    Kalejdoskop skrev 2014-05-20 12:40:44 följande:

    Åh, det önskar jag verkligen att vi kunde göra! Men såna detaljer som dukning kan vi inte kolla förrän dagen innan, det känns lite nervigt :S


    Varför kan ni inte kolla det förrän dagen innan? Är er lokal långt borta?

    Vi kommer inte ha med oss porslin och provduka i lokalen, men vi ska åka dit någon vecka innan och mäta och fundera på hur borden ska stå, så vi bland annat vet hur många dukar vi behöver hyra.
  • swdnchick
    Kalejdoskop skrev 2014-05-20 13:32:16 följande:
    Ah, ok. Jo, det är 90 mil dit, så inte direkt så man åker dit över dan :P men vi kan eventuellt kolla några dagar tidigare, om lokalen inte är bokad. Hoppas! Var blir erat bröllop?
    Oj! Då förstår jag helt och hållet! Jag hoppas verkligen att lokalen inte är bokad så att ni kan komma dit och kolla, men om den är bokad kanske ni kan komma överens om något sätt att få kolla ändå.

    Min fästman och jag pratade först om att gifta oss i hans hemtrakter, 60 mil hemifrån. Men jag kände att det är för svårt att planera något så långt bort. Han har ju dessutom bott i Göteborg de senaste 9 åren, så det fick bli här hemma istället.

    Vårt bröllop är i Göteborg, vi ska ha vår fest på Stora Holm Säteri. En himla mysig festlokal.
  • swdnchick

    Pratade med vår präst idag, vi har bestämt tid för att träffas innan vigseln. Så himla skönt det känns att ha det avklarat. :) Vi ska träffas 10 dagar innan vigseln. :) Allt är så pirrigt! Längtar så efter att få säga JA! till min blivande make! :)

  • swdnchick
    Kalejdoskop skrev 2014-05-20 18:57:24 följande:
    Där ser man! Vi bor också i Göteborg, bröllopet blir i Ångermanlands skogar, vid min pappas föräldragård. Lite klurigt att planera härifrån, men med två hjälpsamma föräldrar så är det möjligt :) ja, det ska nog gå bra, jag tror vi löser det med lokalen då vi är på plats.

    Åh, vad skönt! När man har bokat in såna saker vet man att det inte är långt kvar :) Jag längtar så mycket med, att få gå ner mot bröllopsbågen med min pappa, få se alla mina vänner och min familj, och såklart mannen i mina drömmar (och min verklighet). Magisk dag, oavsett strålande sol eller spöregn :) har ingen aning om var det stället ligger, som ni ska vigas på. Utanför Göteborg?
    Vet du var halkbanan ligger? Stora Holm Säteri ligger mittemot. Ut mot Säve flygplats. Vi ska gifta oss i Tuve kyrka som ligger 1,5-2 km därifrån.

    Det känns verkligen att det börjar närma sig, vi ska lägga inbjudningarna på brevlådan imorgon. :)

    Så mysigt att ha bröllopet på något ställe som man har en stark koppling till. Tur att ni har hjälpsamma föräldrar när det är så långt bort.

    Min mamma håller på att fundera hur vi ska lägga upp dagen innan bröllopet med dukning och allt som måste fixas. Tur att vi har stor familj som alla ska hjälpa till. :)
  • swdnchick
    Kalejdoskop skrev 2014-05-20 19:41:55 följande:
    Aha, där borta! Har aldrig sett det stället du pratar om, men jag har jobbat på Sankt Jörgen, så jag vet iallafall åt vilket håll det är, och hur fint det är åt det hållet :) har bara bott i Göteborg i strax över tre år, så har inte sett alla delar än.

    Visst är det skönt med stöd från familjen! Har tre bröder, en är toastmaster, en kommer vara chaufför och en har hand om tekniken. Så skönt att inte behöva tänka på allt själv!

    Åh, spännande! Vi skickade ut våra jättetidigt, och nu väntar vi bara på svar från två sällskap, sen är gästlistan klar! Pysselmajan i mig blir glad då, så kan jag göra klart alla delar till bröllopet ;)
    Vi ska sova på Sankt Jörgen resort på bröllopsnatten och natten efter den. :) Vi har satt osa senast 18e juni. Så vi har ett bra tag att vänta innan allting kan pysslas. Tänker inte pyssla med för många "onödiga" saker. Det känns dumt att lägga ner jättemycket tid på sådant som gästerna inte ens kommer märka av.

    Så jag ska pyssla mest med dekorationer till lokalen, och inte så mycket med servettringar och superfancy bordsplaceringstavla. Men jag kanske blir bridezilla senare och gör sådant också... vem vet.... :P

  • swdnchick
    Pia88 skrev 2014-05-21 09:00:23 följande:

    Tips för att gå in skorna?.. Silkes skor som i nuläget skaver både i hälen och längre mot tårna...

    Vad tror ni är bättre.. Stay-ups eller strumpbyxor?.. Ändå mitten på juli då vi har vårt bröllop..


    Jag behöver också tips på hur jag ska gå in skorna som skaver vid hälen.

    Det beror helt och hållet på vad du trivs bäst med. Jag gillar inte stay ups för då skaver mina lår i värmen. För min del beror det bara på vädret. Är det kallt blir det strumpbyxor, annars kör jag utan. Jag har dock hittat trosor som går ner lite på låret så jag slipper skav. :) Men jag har inte köpt dem än! Måste göra det.

    Vi postade inbjudningarna igår kväll! De borde vara framme hos gästerna imorgon torsdag. Så spännande att höra vad alla tycker. :)
  • swdnchick
    Pia88 skrev 2014-05-24 22:24:25 följande:

    Jag har blivit hippad.

    Piknik.. klädshopping, glass.. Mini-golf och mat med dom bästa vännerna <3

    Dagen blev inte som planerad med ändå alldeles som den skulle...

    *underbart*


    Oj va roligt med hippa. :)

    Igår köpte vi kostymen till min blivande make. En mörkblå kostym med väst. :) Vi hittade den på Hedströms Herr i Göteborg. Så om någon annan är på jakt efter kostym kan jag verkligen rekommendera dem. De hade jättebra utbud och bra kunnig personal. :)

    Det känns så himla skönt att fått köpt kostymen till honom. Nu är det bara skorna som fattas.

    Vi ska åka på husvagnssemester i två veckor nu i slutet av maj och början av juni. :) Så det blir ett två veckor långt avbrott från Bröllopstorget. :/ Jag kallar vår semester för en pre-honeymoon för vi ska inte åka iväg efter bröllopet.
  • swdnchick
    CJ5 skrev 2014-06-16 10:49:36 följande:
    Oj.. men vi gifter ju oss mitt i semestern. Vågar nog inte vänta så länge.
    De har inte semesterstängt där vi har beställt min ring. De har sagt att vi ska komma in typ bara dagen innan eller åtminstånde samma vecka för att polera ringarna. Vill ju att de ska se helt nya ut när det är dags. På onsdag ska vi in till stan för att hämta min ring. Så himla spännande! :)

    Vi har fortfarande inte beställt tårta, och dessutom så måste jag hitta en frisör för min svågerska kommer så sent dagen innan bröllopet att det blir för stressigt att försöka bestämma hur håret ska se ut. Så nu är jag helt plötsligt ute i jättedålig tid. Borde ju fixat för flera veckor/månader sedan.

    Har ni andra börjat få lite panik ännu?
  • swdnchick

    Idag har vi äntligen hämtat min vigselring. Den är så himla fin och jag skulle jättegärna visa den för er. MEN jag tog ingen bild när vi var hos guldsmeden och nu vill min blivande inte att jag ska ta fram ringen och titta på den. Har ni varit med om något liknande? Jag tycker att det känns lite konstigt att inte få ta fram den och kolla på den. Han säger typ "ah, men då får ju jag kolla på klänningen nästa gång", för han vill gärna se klänningen innan och "godkänna" den. Det vill ju inte jag, så klart.

    Vi måste fortfarande beställa tårta, det gör mig lite stressad *panik*. Vi måste ju även fixa festprogrammen, vigselprogrammen och låtlista.

    Idag gick OSA ut och alla gästerna har svarat, det blir 40 gäster. Jag är lite ledsen över att min tärnas föräldrar inte kommer, men de har fått förhinder så att de inte kan komma. Pappan måste åka till Frankrike och hålla något tal för att han har fått en massa forskningsanslag. Det går liksom inte att konkurera med det. :(

  • swdnchick
    Kalejdoskop skrev 2014-06-18 21:33:51 följande:

    Här har lite tråkiga avhopp skett de senaste dagarna. Nu blir det 30 vuxna och fem barn, men med tanke på var vi har vigseln (mitt i norrlands skogar), så är jag ändå glad att så många kommer! Men inga fler avhopp nu.

    Klänningen lämnades in idag för intagning och uppläggning, jag blev nöjd med hur hon tänkte fixa till den, skönt! Om lite mindre än en månad får jag hämta den, en vecka innan vi åker upp. Vigselringarna hämtar vi nästa vecka, och det är nog det sista viktiga innan det är dags! Idag slog det mig verkligen, vi gifter oss snart! Så stort och så häftigt! :)


    Det är så tråkigt med avhopp. Men det är ju svårt att veta varför de inte vill komma, man kan ju inte riktigt fråga "varför inte??"

    Min syster frågade om hennes man(min svåger) verkligen måste ha kavaj på sig på bröllopet. Vi har ju klädkod kavaj, så det hör ju till. Men de bor i USA och har begränsat med utrymme i resväskorna, och ska vara på semester i en månad här i sverige. Jag sa ju att det var ok om han kom utan kavaj. Men jag tycker ju att det är tråkigt att de inte anser sig ha plats för den. Så himla mycket plats tar den ju inte. Det blir ju lite konstigt om alla andra kommer i kostym, och han kommer i vit skjorta. Men jag orkar liksom inte argumentera med min väldigt bestämda syster.

    Jag har min klänning hos mina föräldrar, men jag har inte provat den sedan i julas och jag har varit lite i förnekelse över att den är lite i tajtaste laget. Så nu kör vi "stenhård" diet sista månaden. Vi har börjat med 5:2. Jag behöver inte gå ner orimligt mycket, men gärna några cm i midjan, så att jag kan andas bekvämt! ;)


     

  • swdnchick

    Idag har varit en riktigt bra bröllopsfixardag! :)


    Vi har varit hos floristen och beställt buketterna och knappnålsblommor. Det kommer bli jättefint med vita avalanche rosor, lila gerbera och lila limonium. Alla buketter (3st) och knappnålsblommor (3 st) kommer bara kosta ca 2000 kr tillsammans. Vilket faktiskt känns riktigt bra, var orolig att det skulle bli betydligt mer....


    Vi var i festlokalen och tittade och fick reda på mycket praktisk information. Som att vi till exempel måste ha med oss eget toalettpapper!! Oj! Bra att veta liksom!


    Sen pratade jag med serveringspersonalen och har bestämt vilken tid de ska komma till lokalen och hur de ska servera saker och hålla koll. Det känns jätteskönt. Sådan lättnad att veta att det finns folk som har erfarenhet av bröllop och vet hur det ska gå till. :)


    Kontaktade även cateringen och har fått lite bättre koll på läget där också. Vi ska visst betala maten kontant vid leverans. Någon annan som också ska det?

    Bara tårtan kvar som ställer till med problem! Måste ta tag i den omgående!

  • swdnchick
    a ring on my finger skrev 2014-06-29 19:59:14 följande:

    Det där med blommor har varit lite "jobbigt" för mig. Jag har bilder i huvudet på vad jag vill ha men jag är absolut inte beredd att betala stora summor för just blommor.
    Jag kommer att se min bukett under bröllopsdagen och sen inget mer eftersom vi åker på bröllopsresa redan dagen efter.
    Därför kommer jag att kasta min riktiga bukett istället för att göra en mindre kopia av den.

    Så nu har jag bestämt mig för att gå in till en florist kvällen innan och beställa bukett till mig och tärnora och ge dem fria händer efter vad de har hemma. Det får bli vad det blir. Blommorna kommer knappast göra min dag... (försöker att peppa mig själv att det är rätt beslut )


    Jag pratade med min florist häromdagen, och hon sa att de har väldigt lite blommor hemma nu på sommaren pga semester och sånt.
    Så det kanske kan vara bra att gå dit 2 veckor innan och säga att du kommer vilja ha ex antal buketter för tex. max 500 kr tillsammans,och fråga om de kan se till att det finns blommor till den hemma dagen. Så du inte kommer dit och allt är slut på kvällen innan, för du kanske vill ha alla buketterna liknande, även fast de inte ska vara dyra.
  • swdnchick
    a ring on my finger skrev 2014-06-29 20:41:27 följande:
    Jag bor i en relativt stor stad där det finns både små florister och stora plantskolor så någonstans ska jag nog hitta blommor.
    Ok! Det låter ju bra. Själv bor jag i Göteborg men oroar mig för att blommorna skulle kunna ta slut ändå, även fast det är helt orimligt.
  • swdnchick
    Kakbakaren skrev 2014-06-30 11:09:13 följande:

    Hur gör ni med era festhäften? Gör ni dem själva eller gör toastmaster/toastmadame dem?

    Jag vill göra mitt själv eftersom jag själv vill välja ut sånger/annat som passar oss samt att jag vill ha en stående A4 som är vikt på mitten så att det blir avlångt och då kräver det ju en del logiskt tänkade vid printandet så att sidnumreringen hamnar rätt och jag är lite kontrollfreak vad gäller sådant. Men igår sa toastparet att det är väl deras uppgift att fixa festhäftet och att de ska ha med en del som vi inte får veta om på förhand. Vi kom överens om att jag gör klart "vår" del och sedan fyller de på men nu är jag förstås stressad över att sidnumreringen och fonter och allt möjligt inte kommer att bli som jag har tänkt mig. Okej, det är knappast hela världen, men för tillfället har jag inte så mycket annat än bröllopet att tänka på och att fixa alla detaljer så bra som möjligt så gör det inte så mycket om något annat skiter sig tänker jag?


    Vi gör vårt själva. Men det finns ju mallar på nätet som man kan kolla på så att alla sidor blir rätt. Det är väl bara att prata med dem innan programmen skrivs ut och se till att alla sidor är i rätt ordning. Vi har inte skrivit sidnummer på våra, så om någon sida hamnar i fel ordning så märks det inte så himla tydligt. Men jag förstår vad du menar med att man vill att allt ska bli så bra som möjligt.

    Just nu stressar jag över 2 gäster som jag inte vet om de kommer eller ej. Den ena tackade först ja, och sedan nej efter att ha kollat på flyg-och tågbiljetter, men jag hoppas att tärnan kan övertyga henne om att komma ändå! Den andra gästen är pojkvän till en av mina bästa vänner, men det är inte så himla stabilt så hon har inte sagt om han kommer eller ej. Men eftersom vi säger antalet till cateringen veckan innan så har jag sagt att det är ok att hon väntar. Men då hade jag inte tänkt på festprogrammen som jag ju gärna vill ha gjort färdigt redan nästa vecka. Stress!
  • swdnchick
    Evelinagabriella skrev 2014-06-30 18:56:18 följande:
    Jag tänkte göra vårat själv, men det har nu vårat toastmasterpar och ena tärnan tagit över då det tydligen ska innehålla hemligheter ;) men eftersom att jag är ett kontollfreak så lämnade jag lite egna önskemå iallafall;).
    Jag hoppas verkligen inte att toastmaster ska fixa programmen eftersom jag redan köpt allt papper och snöre och sånt. Isf så får han helt enkelt anpassa sig till det som vi har valt.
  • swdnchick
    Carolinekahlstrom skrev 2014-07-08 20:05:49 följande:

    Nu har även jag blivit hippad! Det blev tarzanstigen i skogen (typ som en hinderbana), SPA i flera timmar med ansiktsbehandling, sedan vidare ner på stan där vi åt god middag och gick från krog till krog. Det var en väldigt fin och bra hippa! Lagom till mig som inte gillar när det är FÖR mycket ståhej och tok.
    Sambons svensexa blir av på lördag. Blir spännande att se hur han reagerar! :)


    Så roligt att ha blivit hippad! Jag väntar och längtar till min hippa. Min tärna har ju hintat om att det blir en iaf, men jag har ingen aning om när bara. Väldigt spännande! :) Så roligt för dig att det var lyckat. :)
    a ring on my finger skrev 2014-07-08 09:08:29 följande:

    2½ veckor kvar och jag börjar bli skitnervös och stressad! Jag tycker vi fixar och bockar av från listan hela tiden men ändå dyker det upp nya småsaker hela jäkla tiden.

    Men jag försöker tänka att det bara är småsaker som inte påverkar bröllopet så väldans mycket om det skulle bli så att vi inte hinner.
    Men man vill ju göra allt perfekt när det är "once in a lifetime"!

    Tack och lov har vi väldigt lugnt här på jobb dessa veckorna så jag hinner småfixa med programmet och liknande.

    Ska ni andra ha några snittar eller annat tilltugg till fördrinken? Isf vad? Jag har ett par id´´er men vill gärna hitta något gott som kan göras kanske redan nästa vecka och frysas in.


    Vi har 1½ vecka kvar och jag känner likadant. Det bara dyker upp saker hela tiden. Men det gäller bara att vara organiserad och delegera saker till brudgummen. :)

    Idag träffade vi prästen och övade lite i kyrkan. Det var riktigt roligt och det hela kändes så himla verkligt när vi var i kyrkan. Min mamma och syster har sagt att det hela kändes verkligt när de fick se mig i min klänning. Men det slog mig först när vi gick in i den helt tomma kyrkan tillsammans idag. Jag ska gifta mig med mitt livs kärlek om mindre än 2 veckor. Jag kan knappt fatta det. Känner mig så lycklig!! Och stressad så klart!! ;)

  • swdnchick

    I helgen blev jag hippad. Det var en helt fantastisk dag som inleddes med kidnappning, utklädning och minigolf. Därefter åkte vi på spa, kvällen avslutades med en jättegod middag med mina närmaste vänner och syster. :) Hade inte kunnat önska mig något mer, eller jo, att jag hade sluppit jobba kl 7:45 dagen efter. ;)

    Vi är ju lite konstiga och ska gifta oss redan på fredag. Så nu börjar det verkligen kännas som slutspurten. Vi har dock fått gjort mycket idag, fästmannen har äntligen fått köpt ett par skor. :) Ljus, gästbok och pynt har inhandlats.
    En knapp på min klänning har lossnat och försvunnit så jag har haft lite panik över det, men jag tror att ett besök på knapp karlsson idag har löst det problemet. (Får se eftersom jag inte har sett den nya knappen tillsammans med klänningen)

    Imorgon ska vi lämna in fästmannens ring på gravyr och polering, och min förlovningsring ska också poleras. Så nu kommer vi vara ringlösa ett par dagar. Konstigt!!

    Så roligt att höra hur lyckade allas dagar varit. Grattis till alla fruar och äkta män! :)

  • swdnchick

    Imorgon blir jag äntligen Fru!! :) Idag har varit en väldigt stressig men rolig dag. Det mesta är fixat och vi har nog koll på allt. :) Festlokalen blev fantastiskt fin och jag lyckades få min blivandes bröder och föräldrar att vika pompoms medan jag fixade blomsterarrangemangen. :) Jag lägger upp bilder om någon vecka tror jag.

    Lycka till alla andra som gifter sig denna helgen. I Göteborg ser vädret ut att bli riktigt fint. 20 grader och sol. Precis som jag önskat. :)

    Nu ska jag gå in i bröllopsbubblan! Godnatt!

Svar på tråden Fler som ska gifta sig Juli 2014?