Inlägg från: Utvandrare |Visa alla inlägg
  • Utvandrare

    Fler som ska gifta sig Juli 2014?

    Hej!

    Vårt bröllop är den 20:e juli (ja, vi valde att ha det en söndag) men vi har knappt planerat någonting än!

    Kyrkan är bokad, båt m buffe efteråt prelbokad, ringarna köpta, men INGENTING annat. :)
    Jag läste några sidor bakåt i den här tråden och kände stressen komma dundrandes. Himmel, vad förberedda ni är! Jättekul att läsa om allas planer. 

  • Utvandrare
    fruLjunggren skrev 2014-03-25 15:36:41 följande:
    Oj,vi gifter oss samma datum och jag har inte ens börjat med våra inbjudningskort :p Tänkte skicka ut dom om 2 månader typ. Nu blev jag stressad haha.
    Hindersprövningen är ju bara giltig i 4 månader så lite till bör du nog vänta :) 
    Vad skönt att vi inte är de enda som inte skickat inbjudningskorten än! Det känns annars som att jag är lååångt efter alla er andra julibrudar i planeringen. :)

    Nu är i alla fall klänningen beställd och ringarna ligger i kassaskåpet. I värsta fall får vi väl improvisera resten. ;)
  • Utvandrare

    Gah, nu kom bokningsbekräftelsen från kyrkan i ett mail (Vi ringde och bokade den redan i januari, men har väntat på att prästerna ska lägga sina semestrar).

    Så verkligt det blev på en gång! 

  • Utvandrare

    Hej brudar, 

    Hur går det för er? Inte så mycket tid kvar nu ju. :)


    Här har bröllopsplaneringen legat på is lite för länge tror jag! Fick äntligen iväg inbjudingarna idag (fast skickade save the date mail och satte up bröllopshemsidan redan i mars, så det känns mest som formalia). Lokal, mat, kläder och tårta är ordnade, och blomsterbindningskurs bokad. 

    Kanske ska boka biljetter till Sverige också... annars vet jag inte vad som ska göras mer. Vad står på era listor?

  • Utvandrare

    45 dagar kvar här, och ja, nu börjar vi få koll. :)

    Igår spikade vi vinlistan, möbleringen och tårtan. Nu väntar vi bara på min andra klänning (som borde komma om två veckor) och Mr. U måste prova sin tux igen. Första varvet från skräddaren var byxorna fortfarande lite vida och aningens korta. 

    Vi måste fortfarande skriva ihop varsitt brev till prästen. Hon vill att vi enskilt formulerar "varför du vill tillbringa ditt liv i äktenskap med xx" - och vi har inte haft en halvtimme över på flera månader till att knåpa ihop våra svar. Träffar henne gör vi först veckan före bröllopet, när vi är i Sverige.

    Just det, flygresorna måste vi boka ockås... Annars känner vi oss ganska klara.

    Hur går det för er andra?

  • Utvandrare

    Vad kul att läsa om allas framsteg! Vi börjar komma i ordning här också. Jag köpte ett par söta ballerinaskor idag och hittade en underbar näbbklänning till dottern i helgen.

    Nu saknar vi bara kläder och skor till sonen (som bestämt vill ha en vit kostym) - och flygbiljetter till bröllopet!

    Förnyelsen av våra arbetsvisum här drar ut på tiden, så jag har ingen aning om när vi kan flyga till Sverige. Is i magen får man av att flytta runt som vi gör, men det blir så fasansfullt dyrt att boka med kort varsel...

  • Utvandrare

    Wow, det går verkligen framåt för alla nu. :)

    Vi har bjudit ganska många barn, så det blir fiskdamm - till de vuxna med. Hittade jättefina påsar på lightinthebox med våra namn och vigseldatum på. Dem tänkte vi fylla med japanskt godis (bröllopsresan går till Japan, och vi har många japanska butiker här i Singapore), och OM vi får tid över, så kanske en personlig liten lapp i varje påse med en anekdot om vårt första minne av gästen + vad han/hon betyder för oss. Men just nu har vi så mycket jobbstress att jag knappt vet hur vi ska hinna gifta oss över huvud taget. 

    Min klänning kom förra veckan, och jag är helt kär i den. Ska försöka posta en bild på den lite senare.

    Julibrudar, vet ni vilka blommor som kommer att vara i säsong i Sverige i slutet av juli? Vårt bröllop är den 20:e. 

  • Utvandrare

    Pinsam fråga: Vad är ett bröllopsprogram? Jag har inte varit på så många bröllop och inte Mr. U heller. Vi kommer inte att ha någon toastmaster eller värdpar.

    Vad innehåller ett program? Är det något gäster förväntar sig/vi behöver? 

  • Utvandrare
    Kalejdoskop skrev 2014-07-03 05:44:29 följande:

    En lättnadens suck, igår ringde mitt sista frisörhopp, hon kan göra min frisyr! Så glad! :) nu är krisen över och jag kan fokusera på annat, som festhäften och andra detaljer. Om tre dagar är det bara tre veckor kvar, gah! Trodde aldrig dagen skulle komma ett tag :) hur är det med nerverna där ute? Jag är lite stressad och börjar bli nervös, men min fästman har blivit jättenervös, som är lugnet själv :)


    Vad skönt att det löste sig!

    Våra nerver börjar komma också. 17 dagar kvar idag, och redan i övermorgon åker barnen och jag till Sverige. Förstår inte hur jag ska hinna med allting här hemma först! 

    Nu har vi i alla fall planerat det mesta. Det får kanske bli ett bröllopshäfte för oss i alla fall, eller kanske ett schema på en vägg någonstans. ;) Eftersom vi inte kör standardupplägget för bröllop (inga bestämda platser, toast master eller tal) kanske det behövs "instruktioner" för att gästerna ska veta vad som händer. 

    Upplägget blir:
    15.00 Vigsel på Östermalm 


    16.00 Brudskål (Festlokal på Söder)
    Tipsrunda i lottade lag, avslutas med lagfoto till gästboken
    17.00 Grillbuffé
    Photo booth och polaroidkamera + limstift + gästbok hela tiden
    Pysselhörna och kubb till barnen hela tiden
    19.00 Kaffe och bröllopstårta
    20.00 Kasta brudbuketten
    ev. fiskdamm till barnen
    Presentpåsar till gästerna vid hemgång


     

  • Utvandrare
    a ring on my finger skrev 2014-07-03 08:52:25 följande:
    Vi vill ha ett ganska traditionelt bröllop med ordentlig sittning, tal m.m

    Men när jag läste ert upplägg kände jag WOW vilken trevlig dag ni har planerat!

    Tack! Vad gullig du är! :)


    Nu börjar jag faktiskt längta till bröllopet. Bara 15 dagar kvar. Vilka i tråden gifter sig idag? 

  • Utvandrare

    Packar väskorna och nu börjar det kännas "på riktigt"! I natt flyger barnen och jag till Sverige. Brudklänningen och dotterns näbbklänning ligger redan i resväskan med alla våra bröllopsskor, favorspåsar, godis, kameror och pyssel till barnen. 

    Idag fixade jag även naglarna och köpte smink. Allting börjar kännas under kontroll. Äntligen!

    Skypade precis med min mamma och såg pionerna blomma bakom henne. Kan jag ha sådan tur att de håller sig två veckor till? 

    Kalejdoskop, hur hade han det på svensexan? Jag förstår dig precis. Mr. U och jag gör allting tillsammans - jag skulle hellre ha en gemensam möhippa/svensexa än var för sig... :)

    Hur går det för er andra?

  • Utvandrare

    Swdnchick, vilket härligt inlägg! Vi gifter oss samma helg, och hjälp vad listan växer varje dag!
    Pia88, hur har det gått med klänningen?
    Julibrud, vilka fina dekorationer!

    Vår update: Mr. U springer de sista ärendena "hemma" i morgon (och hans lista är den som vuxit mest). Jag njuter lite av den svenska sommaren med barnen i väntan på att han ska komma hit. 

    Om en vecka träffar vi prästen. Sedan är det dags. 10 dagar kvar nu. :D

  • Utvandrare

    Grattis alla ni som hunnit gifta er! Och åååå vad vackra ni är!!!

    Här håller vi på med slutförberedelserna inför söndagens bröllop. Igår träffade vi prästen, kantorn och hovmästaren. Allting känns ännu bättre än vi vågat hoppas. :)

  • Utvandrare

    Nu är vi också gifta! Vi hade världens underbaraste dag. Allting gick smidigt och enkelt, varenda människa vi kom i kontakt med, från prästen och servicepersonalen till gästerna och främlingar på stan var fantastiska. Efter festen gick vi till Lydmars terass för en avslutningsdrink med nära vänner. Det var en jätteläcker upplevelse att "gå ut" i brudklänning. ;)

    Här är några suddiga mobilbilder från dagen:

    Brudnäbben blev väckt precis innan, så i stället för att syskonen gick in gulligt ihop hängde hon som en blingad trasdocka i pappas famn, men det var alldeles perfekt ändå. :)

  • Utvandrare

    Hej Elena!


    Juli var en helt fantastisk månad att gifta sig i, men som du säger kräver det liiite extra planering.

    Frisör: fick vi inte tag i alls. Men det löste sig bättre ändå, de extra timmarna hemma gjorde att morgonen blev lugn och mysig (jag fixade håret själv).

    Blommor: Jag valde att binda en egen bukett, men det är inte världens gladaste blommor hemma hos floristerna i juli. Blomsterlandet däremot hade fantastiska och prisvärda exemplar.

    Vigselförrättare: Vi gifte oss i kyrkan, och fick världens underbaraste semestervikarierande präst. Bokade kyrkan i januari, och i slutet av april hade de lagt sina semesterscheman och prästen hörde av sig då.

    Tårta: Här var nog det största problemet att vi gifte oss på en söndag, så det hade nog varit kinkigt med leverans vilken månad som helst. Vi löste det genom att beställa bröllopstårtan genom Ersta Terrass där vi gifte oss. Den blev god och vacker (vi valde smak och utseende, men kunde inte provsmaka innan) och eftersom restaurangen skötte all kontakt med bageriet slapp vi hela stressmomentet. 

    Gästlistan! Trots att vi mejlade ut save-the-dates i februari så var det väldigt många som var bortresta och inte kunde komma. En del andra avbröt sina semestrar eller flög tvärs över världen för att delta, men vi förstår nu att vi skulle ha varit ute i ännu godare tid, speciellt med pappersinbjudningarna.

    Catering: Där var det tvärt om. Söndagar i juli är i princip ingenting bokat. Vi kunde välja och vraka. Ett alternativ vi bollade med var nattklubben Och Himlen Därtill på Södermalm. Eftersom det är deras stängda dag kan man hyra hela stället till skapligt pris. Hade vi valt att ha ett "fest" bröllop hade vi tagit det, i stället blev det sommarbarbecue med barnfamiljerna. :) 

    Grattis och lycka till!

Svar på tråden Fler som ska gifta sig Juli 2014?