Inlägg från: Nutten |Visa alla inlägg
  • Nutten

    Fler som ska gifta sig Juli 2014?

    Förlovade mig igår, så är lite senkommen till tråden. Datum och plats för vigseln är bestämd. Kikat lite på olika vigselförrättare. Vet vilken bröllopsfotograf jag vill ha och har slängt iväg ett mail för att höra om personen ifråga ens är ledig på rätt datum. Koll på hur jag vill att brudbuketten ska se ut och med vilka blr och färger. Färgtemat är spikat. Har en brudklänning som jag köpte förra månaden - den kommer tas in närmare inpå vigseln eftersom storleken är lite för stor. Har kikat på skor och har en bra uppfattning om vad jag vill ha där.

    Gästlistan behöver bara justeras en aning - det blir den absolut närmaste familjen, så ett litet bröllop. Har huvudet fullt av tusen detaljer som behöver bestämmas, men måste först fokusera på att fixa ett save-the-date-kort.

  • Nutten

    Här går det långsamt framåt. Jagar fortfarande vigselförrättare. Av de sex jag hittills har frågat har ingen kunnat. Väntar på svar från en sjunde.

    Vi har bestämt hur vi vill inbjudningarna ska se ut, så jag är på jakt efter allt material till det och har fixat till ett mönster vi tänkte trycka upp och dekorera delar av korten med.

    Designen på vigselringen är bestämd och den underbara guldsmeden Michael O'Dwyer kommer snart påbörja tillverkningen av den. Det blir som en lägre, enklare och nättare version av hans Parisring.

  • Nutten

    Jag vågar inte göra någonting förrän jag och sambon har träffat vigselförrättaren, vilket sker nästa vecka. Först när det är säkert med vigselförrättaren vågar jag ta tag i att boka fotografen ordentligt och höra mig för med de jag tänkte skulle få fixa brudbukett, hår och makeup. Å så börja fila på inbjudningarna förstås. Material har jag i alla fall.

    Häromdagen skrev jag ihop en text jag tänkte lästa för min blivande under vigseln. Blev rätt nöjd med den. :)

  • Nutten

    Sällar mig till skaran som fått tillbaka hindersprövningen - den kom rentav idag. :) Skönt att ha den biten avklarad. Skor och matchande kuvertväska är också fixat nu, måste bara gå in skorna.


    Inbjudan gick ut förra veckan. Bild finns i pysseldelen av forumet, i tråden om inbjudningskort. Skrev följande:


    XX inbjuds att närvara vid vigseln av
    X & Y i [plats, datum, tid]. Därefter bjuds det på lunch på XX.


    Hade även med klädsel, osa med kontaktuppgifter och ett "varmt välkomna!". Såväl som en liten "För mer information, logga in på www..."


    Vi valde att lägga informationsbiten på en bröllopshemsida, snarare än att göra extra inlagor. Där hittar man allt möjligt. Önskelista, fler kontaktuppgifter, vägbeskrivning till de olika platserna, mer om festen (önskemål om särskild kost etc) och annat smått och gott.


    För min blivande går det också framåt. Han ska ha sin skräddarsydda kostym (mörkblå) på sig. Har äntligen hittat ett par snygga och passande skor till det, samt ett set med snygg slips, näsduk och manschettknappar. Återstår att jaga rätt på lämplig väst och en fin skjorta, sedan är han klar.

  • Nutten
    CJ5 skrev 2014-04-14 20:21:24 följande:

    Nutten. Det låter ju bra med kläderna.
    Vi har inte ens börjat med mannens. :P
    Vart har ni bröllosp hemsidan? Här på bt?
    Finns det någonstans man kan göra en önskelista där folk kan bocka av anonymt vad dom köpt?


    Nej, har på bröllopsguiden. Gillade inte sidan man kunde skapa här, även om jag har för mig att det går att göra den där anonyma avbockningen här. Tyvärr har de ingen anonym avbockningsfunktion för önskelistedelen på min nuvarande bröllopshemsida, så kör på gammalt hederligt vis där en inom familjen får vara ansvarig för önskelistan.
  • Nutten

    Gästboken jag beställde har äntligen kommit! Den är superfin. Man öppnar upp varje blad (som är ett hjärta) och skriver inuti. Nedan har ni en dålig bild - linjerna i mitten är plasten den är invirad i. Har bibehållt den på för att den är lättast att frakta så, men naturligtvis åker den av på bröllopsdagen.

  • Nutten
    Julibrud2014 skrev 2014-05-17 06:30:33 följande:

    någon som har förslag på lite nyare låtar med lite fart i? Vi älskar att bugga (fler en en gång jag kommit till jobbet med blåmärken för att jag krockat in i byrån efter att vi dansat här hemma) listan är därför fylld med bugg men känner att jag skulle behöva något som är lite mer party också och det är inte min starka sida.


    Om du vill ha en massa partylåtar rekommenderar jag att du går in på Spotify och söker upp spellistan som heter "Top 100 Pop Tracks on Spotify". Den är kanon! Uppdateras veckovis.
  • Nutten
    WesternCape skrev 2014-05-25 22:20:05 följande:

    Hur har ni gjort med sånger under vigseln. Har ni anlitat någon solist eller liknande?
    Vad fick ni betala? 


    Jag har då turen att ha musikaliska syskon och då min lillasyster har vanan inne av att sjunga på bröllop så ställer hon gladeligen upp. Det blir extra roligt, plus att hon gör det gratis.

    Här har det bara hänt lite på bröllopsplanerandet. Mina örhängen ska hämtas ut på fredag och den dagen är det även provsminkning inbokat. Jag var på inpassning av klänningen förra veckan, men velar fortfarande över om jag ska eller inte ska ha underkjol till. Funderar också på hur jag ska göra med skorna. De jag tycker är allra finast var inte alls roliga att ha på sig när det var varmt ute och jag var stressad -fötterna blev alldeles för svullna så skorna blev väldigt trånga framtill. Jag har ett annat par som jag tänkte byta till där det inte blir samma problem, men de är å andra sidan inte fullt så snygga och med 1 cm lägre klack. Jag kanske måste ha dem under vigseln trots allt? För är det varmt och jag är stressad och måste stå stilla i de där första paret så kommer det bli väldigt obehagligt. Så som det var under inpassningen.


    Cateringfirman är bokad och tilltuggen till brudskålen har vi delegerat till blivande makens pappa. Å tårtan är äntligen bestämd! Blir storasyster som gör den och vi har kommit fram till vanlig tårtbotten med rabarberkompott på och sedan hallonmousse. Vit choklad runt sidorna och rabarbergelé + bär i rätt färgtema ovanpå. Jag tror den kommer bli hur god som helst.
    Jag har inte haft någon tur med mina förfrågningar till diverse olika florister, så jag jagar vidare där. Har åtminstone löst frågan om hur bordsdekorationerna ska se ut och de kan jag fixa själv dagen innan. Bara sätta blommorna i kylen över natten. Utöver det ska det snart inhandlas lite saker till dukningen.


    Kvar på listan över sådant som behöver fixas relativt snart är väst och manschettknappar till min blivande. Fin skjorta, skor, slips och näsduk är redan ordnat. Det är skönt när bitar börjar falla på plats. Vill helst slippa stressa med allt i sista sekund!

  • Nutten

    Var och provade klänningen igår igen efter att de hade tråcklat upp ändringarna. Längden på klänningen är okej nu och den är äntligen bra i sidorna, men jag har ett halterneckband på den som behöver smalna av. De kapade den bara rakt av, utan att tänka på att man även behöver ta in lite i kanterna på det för att inte tappa proportionerna. Detta trots att jag påpekade att det behövde göras redan då när de nålade klänningen förra gången... Sådana där saker gör mig stressad, för nu tror jag att de inte kommer göra ett bra jobb och jag vill verkligen att klänningen ska vara så perfekt som den var tänkt att vara. Nästa besök är det tänkt att klänningen ska vara klar att hämtas, med bara en snabb provning innan. Måtte den sitta som ett smäck då, annars blir jag djupt olycklig.

    Till på köpet har mina fötter gått och blivit konstiga, så de skor jag älskar och som gick bra att gå runt i för 1,5 månad sedan, får jag inte ens ner foten i nu. :/  Har fått övergå till plan B och köra fullt ut på de skor jag hade tänkt byta till efter vigseln. Hyfsat fina, men inte så snygga som de ursprungliga skorna. 1 cm lägre klack också, vilket förvisso inte gör så mycket med tanke på att de första var 10,5 cm.


    Ingångsmusik och sådant vet jag inte längre hur det blir med. Den ursprungliga planen var endast solistsång under vigseln, men sedan blev jag sugen på att ha musik utöver det. Ljudkvaliteten kommer bara inte bli så bra om vi måste köra på en vanlig spelare med halvtaskiga högtalare, så jag vet in. På önskelistan står i sådant fall:


    Ingång - A Thousand Years med The Piano Guys.


    Utgång - Be My Forever med Christina Perri feat. Ed Sheeran.

  • Nutten

    Gifte mig igår och trots att allt inte gick som planerat (vi kunde ex inte spela låtlistan jag fixat på Spotify) så var det en alldeles underbar dag!

    Är helt slut idag, men det roliga är inte över då vi har presentöppningen kvar. Glad Hoppas jag får bevara den här berusande känslan av att sväva på små rosa moln länge!

    Lycka till alla andra som gifter sig - ni har något underbart att se fram emot!

Svar på tråden Fler som ska gifta sig Juli 2014?