Inlägg från: Klaradal |Visa alla inlägg
  • Klaradal

    Fler som ska gifta sig Juli 2014?

    Vi viger oss borgligt i hemmet den 21a juli i närvaro av tre vittnen. Men vi vill att det ska vara fint ändå.

    Klänningen är klar.

    Ringarna ska vara klara nästa vecka.

    Jag hade tänkt göra pompoms i pastellfärger, ska se om jag ids.

    Alt ha lite heliumballonger. Vi har helium så det är bara ballonger i så fall.

    Har beställt en lite maffigare, vit hårblomma från etsy. Hoppas den kommer i tid men kan bli tajt.

  • Klaradal

    Beställt massa silkespapper från nätet som kom idag. Nu ska här göras pompoms! I mitt huvud kommer jag förmodligen sitta med några knöliga, rivna saker i slutänden, men då tänker jag kalla det charmfaktor/shabby chic eller nåt. :)

    Vi viger oss borgligt i hemmet och kommer inte ha någon ingångs/utgångslåt. Men om jag skulle ha det på en lite mer avslappnad vigsel skulle det bli "Be my baby" med Ronettes och/eller Da doo ron ron med Chrystals. Om det var en mer uppstyldad vigsel skulle jag gå in till Preludium in G ur Bachs cellosvit no 1 och gå ut till...tja. Leksands skänklåt i arr för två fioler.

  • Klaradal

    Också haft en fixardag. Allt är klart utom brudbukett (som jag inte är säker på att jag ska ha, så det får vänta).

    Dagsverket:
    - Halsband, armband och örhängen. Hittade ett märke som heter Rosebud som jag blev förälskad i. Spräckte smyckesbudgeten lite (i bröllopstermer var det en baggis, men vi kör budgetbröllop så tanken från början var att endast köpa örhängen).
    - Underkläder. Där gick faktiskt mest pengar hittills. Lustigt hur mina underkläder kostar mer än klänningen :s
    - Smink. Har knappt smink i vanliga fall så fick köpa en del basicgrejer.
    - Spetsbolero. har letat ihjäl mig efter en som inte kostar skjortan. Den blev också lite dyrare än jag velat, men skit samma. Det var den enda som hamnade i närheten av vad jag ville ha.
    - Skor köpta på nätet. Samma där, har varit supersvårt att hitta det jag ville ha till rimligt pris, men idag satte jag en femetta och fick precis det jag ville ha till brutalt bra pris. Så där hämtade jag igen lite från annat.

    Igår började jag fixa pom poms. De är ursnygga, tänker härmed titulera mig pompomproffs (erfarenhet: tre stycken).

  • Klaradal
    Evelinagabriella skrev 2014-06-26 21:01:06 följande:
    Okej :) 
    Vet inte hur vi ska göra med ris, tänker på de små fågelmagarna ;)
    Blir kanske lite bubblor och så, eller nått sånt.
    Jag har också börjat att tänka på att jag vill att någon filmar bröllopet, får se om man löser det :)

    Jag har 5 tärnor, mannen har 1 besman och 1 marskalk, men just nu är jag igång och tjatar på att även han ska ha 5 så att tärnor och marskalker kan gå in parvis i kyrkan före oss, skulle ju vara såå fint :)
    Våra två äldsta barn kommer att vara näbbar och gå först av alla :)

    Hur ska ni lägga upp det, vem går först och så?
    Alltså mannen min vill att jag ska gå in med min pappa, tycker att det känns så trist, jag vill ju gå in med min blivande!
    Det finns något som heter "brudris" eller "bröllopsris" eller liknande (googla på det), som ser ut som ris men är något annat, ofarligt för fåglar. Har ingen aning om vad det kostar dock.
    Annars tycker jag det är lika fint med konfetti. Det stannar ju lite längre i luften också. Och något för intensiva gäster kan inte kasta det lika hårt på en ;)
  • Klaradal

    Så. Varit hos floristen nu och beställt en bukett. Ska vara ängsblommorkänsla: få (eller inga) rosor, pastellfärger (gärna inslag av silvergrön) och tät. Inte så stor. I övrigt får de fria händer inom min budgetram. Ska bli jättespännande att se vad de kommer på :)

  • Klaradal
    a ring on my finger skrev 2014-06-29 19:59:14 följande:

    Det där med blommor har varit lite "jobbigt" för mig. Jag har bilder i huvudet på vad jag vill ha men jag är absolut inte beredd att betala stora summor för just blommor.
    Jag kommer att se min bukett under bröllopsdagen och sen inget mer eftersom vi åker på bröllopsresa redan dagen efter.
    Därför kommer jag att kasta min riktiga bukett istället för att göra en mindre kopia av den.

    Så nu har jag bestämt mig för att gå in till en florist kvällen innan och beställa bukett till mig och tärnora och ge dem fria händer efter vad de har hemma. Det får bli vad det blir. Blommorna kommer knappast göra min dag... (försöker att peppa mig själv att det är rätt beslut )


    Det är ungefär tre veckor kvar tills min vigsel och jag beställde nu. Att beställa i förväg har inte med priset att göra, snarare att jag vill att de ska kunna använda de blommor de behöver. Jag litar helt på att floristen kan komponera ihop en snyggare bukett än om jag skulle stå och säga vilka blommor jag vill ha.
    Jag ska också ha en "budgetbukett". Kommer inte spara den. Sa att den får kosta 250 spänn. Det var inga problem för dem. Så priset kan man fortfarande hålla fast, även om man beställer i förväg. Skillnaden som jag förstår det är att de har möjlighet att ta in lite snyggare blommor och som passar bättre ihop, än om de är lämnade till vad som råkar finnas i butiken. Priset blir ju detsamma.

  • Klaradal
    Kakbakaren skrev 2014-06-30 11:09:13 följande:

    Hur gör ni med era festhäften? Gör ni dem själva eller gör toastmaster/toastmadame dem?

    Jag vill göra mitt själv eftersom jag själv vill välja ut sånger/annat som passar oss samt att jag vill ha en stående A4 som är vikt på mitten så att det blir avlångt och då kräver det ju en del logiskt tänkade vid printandet så att sidnumreringen hamnar rätt och jag är lite kontrollfreak vad gäller sådant. Men igår sa toastparet att det är väl deras uppgift att fixa festhäftet och att de ska ha med en del som vi inte får veta om på förhand. Vi kom överens om att jag gör klart "vår" del och sedan fyller de på men nu är jag förstås stressad över att sidnumreringen och fonter och allt möjligt inte kommer att bli som jag har tänkt mig. Okej, det är knappast hela världen, men för tillfället har jag inte så mycket annat än bröllopet att tänka på och att fixa alla detaljer så bra som möjligt så gör det inte så mycket om något annat skiter sig tänker jag?


    Själv skulle jag inte vilja gå miste om det roliga med överraskningar under middagen. Den eventuella kontrollförlust det skulle vara att överlämna hela eller delar av programmet till någon annan att göra skulle jag se som värt det. Tänk va spännande att sitta där, luta sig tillbaka och få och bli överraskad av massa roliga saker!
    Självklart ska du göra som du känner, men om jag vore dig skulle jag överväga om det ändå inte vore värt det. Det kanske inte blir helt som du täntk dig - men det kanske kan vara en del av det roliga? :)
  • Klaradal

    Ringarna: check
    Klänning: check
    Skor: check
    Övriga accesoarer: check
    Smink: check (sminkar själv)
    Sambons kläder: check allt utom skjorta.
    Utsmyckningar: pompomstillverkning pågår
    Fotograf: check (kompis)
    Tårta: Ska göra själv. Velar bara av och an mellan olika. Känner jag mig själv rätt bestämmer jag mig förmodligen samma dag. Men tårta är ju alltid gott, så spela roll egentligen vad det blir.
    Mat: Ska ha något sorts lättare plockmat. Ingen aning vad. Men det kommer nog till mig snart.

    16 dagar kvar.

  • Klaradal
    Jonnas skrev 2014-07-11 22:40:05 följande:
    Nu är vi gifta (5/7).

    Önskar jag kunde gifta mig varje helg, så himla underbart!

    Mycket som gick fel men blev bra ändå .

    Njut alla ni som ska gifta er imorgon och alla ni andra!!
    Va vackra ni var! Grattis!!
  • Klaradal
    ulle80 skrev 2014-07-14 15:19:28 följande:

    Har äntligen blivit man och hustru. Bröllopet och festen gick som planerat och allt bara flöt på, en av de bästa dagarna i mitt liv :)


    Snygga ni är!
    Och grattis alla andra också, vore roligt att höra hur er bröllopsdag var!

    Vi träffade vigselförrättaren i lördags. Hon kändes helt ok så nu kan vi dra en lättnades suck kring det (var lite orolig över att få någon konstig).
    Trots att vi i jämförelse med många här ska ha ett dunderlitet bröllop, så kändes det ändå viktigt. Så nu är det bara att köra.

    Det enda jag fortfarande funderar på nu är smink. Jag sminkar mig väldigt lite till vardags, lägger aldrig underlagsgrejer i vanliga fall så det är där jag velar nu. Har nu köpt en BB-creame och en CC-cream OCH ett puder (ni anar inte, detta är stort, hahaha) och försöker förtvivlat komma på skillnaden på BB-creamen och CC-creamen (dvs inte vad som står på förpackningen utan hur de blir på mig) och vilken som blir bäst, om nu någon av dem är bra. Alt om jag över huvud taget ska ha någon av dem.
    Pudret däremot är jag jättenöjd med!

    Nå, förutom det är det några pompoms till som ska vikas ut. Jag börjar tröttna på att vika ut pompoms nu, tror jag har exakt fem kvar.

    Exakt en vecka kvar nu.
  • Klaradal
    Kalejdoskop skrev 2014-07-14 20:43:45 följande:
    Hur många gäster har ni? Känns som vårat också är pyttelitet, och ändå så himla mycket att tänka på! :P vi blir 35 med de fem barn som ska vara med. Rätt många har tyvärr tackat nej, då vi gifter oss långt från hemorten. Men det blir bra ändå!

    Angående smink så har jag aldrig använt foundation och liknande, men nu har jag lärt mig att sminka mig med primer, foundation, rouge, puder och en sån kräm som förstärker vissa partier i ansiktet, så det blir snyggt på foto. Tilläggas bör att en kollega har varit säljare för Mary kay och allt smink är därifrån. Men nog är det en djungel alltid! Förstår inte alls vad du menar med bb-cream och cc-cream :P

    Mindre än två veckor kvar här! Fyra arbetspass kvar och om en vecka är vi på väg upp mot norrland :) pirrigt!
    Vi gör lite annorlunda. Vi kommer viga oss "i smyg" hemma i vår trädgård, och då endast ha tre vittnen närvarande (sambons mamma samt två av mina kompisar). Vi gör det dock fint, kommer ha snygga kläder och fixa pynt och tårta och champange och sånt. En av mina kompisar är duktig fotograf, så hon fotar. Sedan kommer vi skicka ut bilder och berätta att vi gift oss och eventuellt ha en lite mer inofficiell fest senare i augusti.
    Nå, det är ju ganska annolrunda från många här, men det var så vi helst ville göra. Så jag har ju inte alls haft lika mycket att ordna som ni andra, och inte alls samma stora grej. Men trots sin litenhet är det ändå viktigt för oss, därför försöker vi få det så fint som möjligt, både vår egen klädsel och hur vi ser ut och allt pynt runtomkring. Och att vi får bra och fina foton så klart (helst där jag inte ser helt knäpp ut i ansiktet pga felaktigt använt smink, hahaha).

    Tycker det låter som att ni kommer få det jättefint. Det gör ju absolut ingenting med antalet gäster, tänker jag. Ibland är det ju lättare att få en bra stämning om man inte är för många. Min erfarenhet i alla fall.
    Och sminket...ja, har studerat lite filmer på youtube om hur man gör. Jag har varken råd elelr lust att köpa alla de där produkterna de använder för att köra "hela kittet", dessutom tror jag inte det skulle se bra ut eftersom jag är ovan och inte kan. Men jag kör en lightvariant. Det är ju ändå ett så pass mycket mindre sammanhang det jag har så det kommer bli jättebra oavsett :)
Svar på tråden Fler som ska gifta sig Juli 2014?