Inlägg från: DianaC |Visa alla inlägg
  • DianaC

    Fler som ska gifta sig Juli 2014?

    Bamsemums skrev 2013-04-02 16:42:50 följande:
    Det är fler som har skapat trådar om sin månad, tänkte göra samma sak Då jag inte har sett "min" månad här än. Så är det fler som ska gifta sig Juli 2014? Hur långt har ni kommit med planeringen och hur känns det? :)      
    Hejsan.
    Jag är totalt ny här och ser verkligen fram emot att få läsa och prata med er om allt =) Min sambo överraskade mig totalt då han friade och nu så börjar det gå upp för mig att vi skall gifta oss i Juli 2014 Glad Jihoooo....Hjärta. Ganska skrämmande och väldigt spännande... Kyss
    Vi berättade för familjen och närmsta vännerna nu i jul att det blir bröllop i sommar så nu börjar man ju planera lite,, men vilken djungel det är, jisses. Hur hittar ni i den? Har suttit och kollat på lite inbjudningar för att få lite tips på hur de kan se ut m.m..
    Ser att det även är dags för bröllopsmässor här nere i skåne nu i januari och februari och det är något jag alltid velat gå på och nu äntligen hoppas jag kunna komma iväg på en {#emotions_dlg.flower}.

    Vi har bokat kyrka och letar nu efter en lokal att ha bröllopsfesten i , men då det precis varit jul så får vi nog vänta lite och ringa runt när "alla" är tillbaka på sina platser efter ledighet m.m.
    Hur går det för er?

    Kram på er..
  • DianaC

    Nu går det framåt här :). Bestman. Tärna och toastmadame tillfrågade och det blev Ja på alla tre :). Skall kolla på lokal imorgon där festen skall hållas. Vi kommer ha en kock och serveringspersonal som fixar mat och där ingick även bröllopstårtan :). Inbjudningskorten skall jag och toastmadame ut och titta på nu inom det snaraste, sedan blir det att pyssla :)

  • DianaC
    Evelinagabriella skrev 2014-06-24 15:01:50 följande:

    Åh får man hoppa in här? :)
    Gifter mig den 12 juli, och börjar bli skapligt nervös!

    Jag är himla nyfiken, vad ska ni andra ha som ingångs/utgångslåt? :)


    Hej.. Vad kul att vi har samma datum för vigsel. Vilken tid har ni? Vi har kl 15 =) Hur har det gått för er med planering mm? Har ni pratat med prästen än? Vi skall ha vårat samtal med henne den 30/6 och skall till dess ha kommit på vad vi vill ha för in och utgångsmusik. Lutar åt Wagner vid ingång och sedan eventuellt Bruno Mars "Marry you" vid utgång.. men vet ej hur man löser det om man skall ha låten med sig eller hur man gör? Får kolla med prästen när vi har samtalet.

    Ihhh...inte lång tid kvar nu =)


  • DianaC
    Evelinagabriella skrev 2014-06-25 11:25:59 följande:
    Vi har också kl 15 :) tror att planeringen är under kontoll, är dukning och så kvar att fixa med, och såklart fixa nya tärnklänningar såhör tätt inpå, så typiskt mig ;)
    Hur går det för dig/er med planering? Blir ni många?
    Vi har samtal med prästen den 2 juli, nervöst alltså! ;)
    Ja jag tror att man ka ta med sig skiva och spela upp, åh vilken bra låt som utgångslåt :)
    =) Wiii... det går undan. =)
    Sambon är iväg på fotbollsturnering hela veckan så det känns sådär, vill ju planera tillsammans, men allt löser sig ju =)

    Vi blir 42, många som inte kan pga semester m.m... men de närmsta är med så det blir jättebra.
    Planeringen går framåt, skissar lite på festprogrammet och efter att vi haft samtalet med prästen så fixar jag vigselprogrammen. =) Skall spraya en korg vit och ha programmen däri med såpbubblor. Hur skall ni göra? Har ni ris och så efteråt?

    Tack, den känns jättebra och jag blir så glad när jag hör den =)
    Har pratat med värdparet och de kommer filma vigseln för man lär nog vara så fokuserad att man inte tänker på att ta in allt i kyrkan.. vilket jag ju så gärna vill göra =) Men jag känner mig själv och vet att när jag blir nervös så är det fokus framåt som gäller =) Men man vet ju aldrig... har ju aldrig gift mig ;)

    Hur många tärnor har du?
    Jag har en och två brudnäbbar, en bestman och en näbb =)
    Dukningen hoppas jag kunna kolla lite mer på snart, har fixat det mesta, nu vill jag bara ställa ut borden och se hur det ser ut. Får vi ta nästa veckan..gott om tid ju ;) hihi...
  • DianaC
    Pia88 skrev 2014-06-26 09:48:46 följande:
    En till med samma datum Vi har vår vigsel kl 16. Har inte bestämt musik ännu.. Men det beror på vår kantor.. Vet inte heller vem det blir då församlingens egen kanske är på släktkalas :p

    Men det lutar nog mot Mendelsson och sen kanske Melarti eller om kantorn klarar av det He´s a pirate -Klaus Badelt..

    På söndag , när vi ändå är i helsingfors så sticker vi över till Tallin och köper vin, öl, cider skumpa... blir så mycket billigare än att köpa på alko och matbutiken... (jepp, är finlandssvensk)
    Spännande =)
    Kul med fler som har samma datum =)

    Häftig låt : He´s a pirate, håller tummarna att han kan spela den åt er =)

    Hur många blir ni ?
  • DianaC
    a ring on my finger skrev 2014-06-26 09:56:09 följande:
    All of me - John Legend
    Cinema - Jason Evigan
    Och då ev en tredje som inte är bestämd.

    Whiiii, idag är det 1 månad kvar!!!!
    Idag är jag lite lugnare än igår efter att ha haft en planeringskväll igår där vi gick igenom alla detaljerna.
    Jättefina låtar ni valt.
    Skönt att det känns bättre idag, man känner sig lite "lost" när man har sådana dagar då stressen tar över.

    Hur går det annars för er?
  • DianaC
    Pia88 skrev 2014-06-26 14:43:52 följande:
    Jo, vi ska hålla tummarna att kantorn klarar det.. Fick 2 sista anmälningar igår (3 veckor efter osa)... Så vi blir 50.
    Sen kommer vi ha annons på tidningen och en inbjudan på mitt jobb så i kyrkan är det nog ganska mycke fler...

    Var idag och fixade gelförstärckning på naglarna.. är annars envis nagelbitare så det gäller att ta till alla knep :p
    Jag skall idag eventuellt iväg med min tärna och kolla på lite smink, hon skall göra min håruppsättning och sminka mig. Så det kommer bli jättebra =)

    Skoj då blir ni några stycken på vigseln och festen =) Tror också det kommer ganska många i kyrkan hos oss.. hur gör man då med vigselprogram? Skall man göra så att det räcker till gästerna man bjudit eller skall man göra jättemånga så det räcker till alla som skall in i kyrkan? Oj, nu fick jag lite mer att tänka på...Hur gör ni ?

    Några dagar innan bröllopet skall jag och tärnan iväg och fixa våra naglar, jag har aldrig gjort det innan så det skall bli spännande =)
  • DianaC
    swdnchick skrev 2014-06-26 16:21:01 följande:

    Idag har varit en riktigt bra bröllopsfixardag! :)


    Vi har varit hos floristen och beställt buketterna och knappnålsblommor. Det kommer bli jättefint med vita avalanche rosor, lila gerbera och lila limonium. Alla buketter (3st) och knappnålsblommor (3 st) kommer bara kosta ca 2000 kr tillsammans. Vilket faktiskt känns riktigt bra, var orolig att det skulle bli betydligt mer....


    Vi var i festlokalen och tittade och fick reda på mycket praktisk information. Som att vi till exempel måste ha med oss eget toalettpapper!! Oj! Bra att veta liksom!


    Sen pratade jag med serveringspersonalen och har bestämt vilken tid de ska komma till lokalen och hur de ska servera saker och hålla koll. Det känns jätteskönt. Sådan lättnad att veta att det finns folk som har erfarenhet av bröllop och vet hur det ska gå till. :)


    Kontaktade även cateringen och har fått lite bättre koll på läget där också. Vi ska visst betala maten kontant vid leverans. Någon annan som också ska det?

    Bara tårtan kvar som ställer till med problem! Måste ta tag i den omgående!


    Hejsan..
    Tack för tipset med toapapper, inte det första man tänker på =) Men mycket bra att ha "in case" =)

    Vi har också catering där kock och serveringspersonal ingår, samt tårtan. Vi har provsmakat menyn och den kommer bli jättebra, bara tårtan kvar som jag vill se och smaka (en viktig del i det hela för mig). Så det får ju bli snart man får tillfälle att göra det hoppas jag. =)

    Vi har även porslinet via cateringsfirman, så tar de det med sig och diskar, praktiskt tyckte vi =) De kommer ut dagen innan med all porslin så vi kan duka borden i lugn och ro, har vänner som ställer upp och hjälper oss med att fixa iordning festlokalen.

    Blommorna har vi också beställt, brudbukett, tärnbukett, två brudnäbbsbuketter och tre knappnålsblommor till brudgum, bestman och näbb. Detta går på ca 1500 kr..helt ok =)
  • DianaC
    Evelinagabriella skrev 2014-06-26 21:01:06 följande:
    Okej :) 
    Vet inte hur vi ska göra med ris, tänker på de små fågelmagarna ;)
    Blir kanske lite bubblor och så, eller nått sånt.
    Jag har också börjat att tänka på att jag vill att någon filmar bröllopet, får se om man löser det :)

    Jag har 5 tärnor, mannen har 1 besman och 1 marskalk, men just nu är jag igång och tjatar på att även han ska ha 5 så att tärnor och marskalker kan gå in parvis i kyrkan före oss, skulle ju vara såå fint :)
    Våra två äldsta barn kommer att vara näbbar och gå först av alla :)

    Hur ska ni lägga upp det, vem går först och så?
    Alltså mannen min vill att jag ska gå in med min pappa, tycker att det känns så trist, jag vill ju gå in med min blivande!
    Oj, ni blir några stycken =) Härligt.. =)

    Våra barn kommer gå in först, (min son som är 13 är nervös för han trivs inte i sin kostym och vill därför ej stå längst fram), töserna (9 och 12 år) tycker det skall bli spännande att få visa upp sig i sina klänningar.
    Sedan går Tärnan och Bestman in och sist kommer vi.. (tror det blir så här, ej riktigt bestämt oss än). =)

    När jag var liten ville jag att min pappa skulle överlämna mig till min blivande man om jag någonsin skulle gifta mig. Men min far finns ej hos oss längre och som jag känner idag så känns det hur bra som helst att få gå in med min blivande då det är han som är min klippa här i livet och jag vill att vi går tillsammans då vi startar ett nytt kapitel. =) Det lät konstigt ... =)Men du förstår nog vad jag menar =)

    Något jag börjat fundera över är mitt tal till min Man... shit, man blir ju nervös bara av tanken.. Hur skall du göra?
  • DianaC
    Kaneel09 skrev 2014-06-26 21:47:17 följande:

    Hej!

    Hoppar in här! Ska gifta mig 19 juli så det passar ju :)

    Hur gör ni med presenter till gästerna? Jag fastnar ju för allt som jag hittar ???? har ni några tips?


    Hejsan =)

    Jag funderade också mycket på det med presenter till gästerna innan, men vi köpte små chokladhjärtan med omslagspapper i våra färger som kommer finnas brevid vinglasen på borden. Blir jättebra tycker jag =)

    Finns jättemycket när man börjar titta runt =)
  • DianaC
    Kaneel09 skrev 2014-06-28 18:00:06 följande:

    Tack Diana C borde inte stressa för mycket alltså! Hahaha det jobbiga är ju att surfa runt som en tok o kolla på en massa skit...???? hahaha


    Det är enklare sagt än gjort att inte stressa.... Idag har jag haft en jobbig dag känslomässigt... känner mig stressad pga att jag ej har full koll på allt. Vet att jag skall släppa sådant, men även det är lättare sagt än gjort =)

    Men ny dag imorgon och nya tag =)

    Vad har ni för färgtema på erat bröllop? Tänkte jag kanske kunde komma med ideér till vad du kan ge era gäster =)


Svar på tråden Fler som ska gifta sig Juli 2014?