Inlägg från: Blivande frugann |Visa alla inlägg
  • Blivande frugann

    Fler som ska gifta sig Juli 2014?

    Hej!
    Får jag hoppa in här också?
    Ska gifta min den 5 juli.

    Ser att ni är många som har en massa klart redan, jag får lite småpanik!!! Jösses är jag jättesen??? 

    Kyrka är bokad, lokal reserverad men kikar på alternativ för att jämföra och se om det kan bli billigare och ev närmre kyrkan o.s.v. Den reserverade lokalen har även hand om mat, dukning, bar o.s.v.
    Veteranbil är bokad. 
    Ring har vi sett ut å min romantiske blivande man gav mig en ring vid frieriet. Kommer att ha en likadan som vigselring. 
    Har sett vad jag vill ha för bukett men inte bokat. 
    Kollar runt för priser på uppsättning och makeup.
    Har skickat ut Save-the-date-kort. 

    Klänning har jag hittat, men inte bestämt mig om jag skall satsa på att köpa originalet för 9000 kr + slöja och underkjol eller våga mig på att köpa en liknande kopia. Om jag skall köpa originalet sa hon i butiken att det max tar 3 mån, så jag har lite tid kvar att bestämma mig på. Hur har ni gjort?

  • Blivande frugann
    Fluff skrev 2014-01-22 12:06:28 följande:
    Du är så välkommen :)
    Jag tycker det verkar som du har kolla på läget! Du verkar ha kollat upp allt men inte bokat det.
    Glöm inte hindersprövningen och ID handlingar men det är ju ett tag kvar :)
    Gällande klänningen är det bara du som kan veta vad du vill ha på dig! Jag letar efter en klänning som passar vem jag är och som jag känner mig bekväm i, jag vill kunna titta på korten om 1 år och känna mig nöjd med allt. Jag skulle ta kopian om jag kände mig bekväm i den :) Sånt är väldigt personligt men jag skulle inte lägga 9000 på en klänning (jag är kanske dumsnål)
    Hindersprövningen är ju bara giltig i 4 mån, så den får jag vänta med. ID-handlingar???

    Angående klänningen. Precis så tänkte jag! Jag vill hitta en klänning som passar mig, som jag känner mig bekväm och snygg i. Har provat flera och min vänninan som var med observerade snabbt att jag inte var bekväm i de klänningar med kraftigare tyg. Var rädd att jag kanske inte får den där "den här klänningen vill jag ha"-upplevelsen. Kunde absolut tänka mig en kinaklänning.
    Men så provade jag denna klänningen och jag kände att jag vill dansa i den, röra mig och jag känner mig bekväm och rätt snygg, faktiskt- Den är lätt och rör sig mjukt.
    Kopian skulle i sådana fall vara en kinaklänning, så jag har inte sett den innan, provat den och inte kännt tyget. Vågar jag det?
  • Blivande frugann
    Julibrud2014 skrev 2014-01-26 20:28:50 följande:
    Nu skriver jag mycket på raken här men idag är min "planera bröllop" dag.. Kom på en till sak som jag gärna skulle vilja ha lite tips och inspiration kring och det är bröllopstårtan. Vilken typ av tårta och hurdana smaker har ni tänkt er?

    Jag har mailat ut för offerter till 5 olika bagerier men de har bara gett pris per bit inte gett alternativ på vad man kan ha för typ av tårta. Får väl maila igen
    Ett tips som jag sett i en annan tråd är att beställa tårta på ICA Maxi eller liknande som har eget bageri. Någon hade även fått låna tårtställning av dem just för att de köpte tårtorna hos dem! Tycker det låter jättebra! Fast jag vill ha cupcakes, hm det har inte de bagerierna vad jag vet. 
  • Blivande frugann

    Då var klänningen äntligen beställd så nu väntar jag spänt till början av april då den kommer. Tjoho!
    Lokalen äntligen bestämd, då vi velat men det billigare alternativet för det som även känslomässigt kändes bäst.
    Frisör och make up också bokad, en tjej som kommer hem till mig (eller där jag är). Känns som det kan bli superbra. Slipper jag åka själv utan låta alla komma till mig.

    Funderar kring ris, bubblor, blomblad. Vad väljer ni?
    Ordnar ni det eller låter ni någon annan göra det?

     

  • Blivande frugann
    Julibrud2014 skrev 2014-03-19 19:32:46 följande:

    Hej igen!

    Vi har i alla fall skickat ut inbjudningarna och dessutom fått reaktioner på dessa som vi inte kanske riktigt har väntat oss. De flesta är ju förståss glada. Däremot har en släkting krävt att vi ska bjuda hans sons flickvän. När vi spikade gästlistan i höstas var de inte ännu officiella med att de var ihop (vi hade ingen aning om att han hade flickvän alltså) Vi har väldigt tight med plats på lokalen och bestämde att kravet för att bli bjuden var att man var sambo eller väldigt långt förhållande i alla fall. Känns jätte konstigt att behvöa bjuda någon som varken jag eller min sambo ens vet vad heter.

    I vanliga fall hade jag helt bortsett från detta men i och med att släktingen har en central del i bröllopet så känns det som att vi inte har något val. Blev lätt frustrerad över situationen.


    Hej, känner ingen det där! Vi har inte skickat ut inbjudningarna men Save-the-date-korten. Därefter har en förlovat sig, vi har inte träffat tjejen men vi kan ju inte bjuda henne.
    En annan verkade tro att det var han +1 som var bjuden, trots att han inte har något sällskap (vad vi vet) och det bara står hans namn på kuvertet! 
    Känner lite ångest när vi skall skicka ut inbjudningarna. Hur får vi honom att förstå att inbjudan är personlig, till honom?
  • Blivande frugann
    Lindatamminen skrev 2014-03-24 11:23:36 följande:

    hej! jag hade varit ärlig och sagt det rakt ut om han frågar:)  det är ju er dag och känner ´ni inte personen och vill inte att denna kommer på er dag så får ju den gästen respektera detta.

       


    Om frågan hade kommit hade vi tagit upp det. Men det verkade då som om det var självklart, för honom. Så vi får försöka smyga in lite fint att inbjudningarna är personliga. 
  • Blivande frugann
    CJ5 skrev 2014-04-08 12:10:05 följande:

    Hej tjejer! Jag kommer och går här lite. Förlåt för det. Allt bra med alla?
    Hörrni, ivory är det gult i era ögon? Jag har trott att jag gillat den färgen, köpt ett par skor i ivory och dom är superfina, beställde min klänning i ivory och den kommer om typ fem veckor,, Men jag beställde näbbklänningar i ivory som jag fick hem för två veckor sen och dom är GULA!!!! GULA!! jag vill inte att min brudklänning är GUL!?!?!!


    Jag har precis fått min klänning, från Landy. Den är i Ivory och inte en gnutta gul, bara inte kritvit! Var har du beställt din? (Har hängt här av och till men har svårt att hänga med på vem som är vem.) :)
  • Blivande frugann
    Lihoo skrev 2014-04-10 16:27:33 följande:
    Jag har annars väldigt svårt för rosor men den buketten är jätte vacker! Inte så hård utan mer romantisk Bägge tummarna upp för den!
    CJ5 skrev 2014-04-10 12:08:09 följande:

    Vad lägger ni tjejer på blommor till er själva, följet och till utsmyckningen? Känns som att det är en väldigt dyr post!


    Tyvärr springer den posten iväg mer än jag tänkt mig. Går alltid försöka få ned priset hos en mindre florist men vi valde en som vi vet är väldigt duktiga och känner oss trygga med. 
    För min brudbukett modell större, två tärnbuketter, tre corsage, 15st bordsdekorationer med hyrda tillhörda vaser landar det på ca 4000kr, Då är det blommor i säsong.
    Jag tyckte att det lätt rätt så prisvärt ändå, jag trodde nästan på mer. Hur stora är bordsdekorationerna. Där känner jag lite rädsla att de kan springa iväg i pris.
    Vi har äppelgrönt så vi fundear på att köpa en massa granny smith-äpplen och ha de och någon grön blomma/bukett/blad som bordsdekorationer.

    När är det säsong för hortensia? Tänkte att den är stor och fyllig för en relativt liten peng. Eller finns det någon annan bra fyllig blomma? Vita eller gröna toner.

    Kan även tänka mig att ha, tror de kallas, elefantblad som dekoration. Men då behövs en höga smala vaser, eller? Tänkte mig slippa köpa massa extra utan använda det som finns i lokalen, eller hemma. 
  • Blivande frugann
    Julibrud2014 skrev 2014-04-18 19:43:02 följande:

    Nu har vi fått rätt papper och förhoppningsvis lämnat in en hindersprövning som ska godkännas.

    Jag har även fått hem en stämpel med våra namn och datum och börjat stämpla "pärmar" till vigselprogram och festprogram hoppas bli klar med det under påskhelgen.


    Redan!??!? Vigselprogram och festprogram. Jag får ängest, har inte börjat på dem ännu. Kan vi få se resultatet?
    5 juli
  • Blivande frugann
    CJ5 skrev 2014-05-10 16:26:48 följande:

    min syster är också jätte duktig, sen kom jag på att jag vill ha med henne på bilderna. men det finns två fotografer i den staden vi ska vara och båda var upptagna. :(


    Hej, finns ju en massa fotografer som kan åka för jobben. Men det är ju en fråga om kostnad också så klart. 
    Några av de jobbade även på andra orter. Sen är det ju inte jättelätt att få tag på någon som är ledig en lördag i juli, för det gissar jag på att det är?
  • Blivande frugann
    CJ5 skrev 2014-05-13 08:41:08 följande:

    KimOchKjell Avesta ligger i dalarna, tillskillnad mot Alvesta som inte ligger i dalarna :P ;)

    Blivande frugann Ja precis det finns ju säkert fotografer att få tag i, men med en budget på max 5000 tror jag det är rätt kört :( Men det blir kanon. Funderar på att göra en fotosession vid ett annat tillfälle istället, då får man ju stå brud en gång till :P


    Härligt att du ser det positiva i det hela!
  • Blivande frugann
    Pia88 skrev 2014-05-21 09:00:23 följande:

    Tips för att gå in skorna?.. Silkes skor som i nuläget skaver både i hälen och längre mot tårna...

    Vad tror ni är bättre.. Stay-ups eller strumpbyxor?.. Ändå mitten på juli då vi har vårt bröllop..


    Jag fick tips av sömmerskan att ha cykelbyxor i bomull istället. Hittade "mamelucker" i siden på Twilfit! Väldigt sköna och reglerar värmen bättre än nylon. Inte det snyggaste, men jag gillar inte strumpbyxor och stayup.
Svar på tråden Fler som ska gifta sig Juli 2014?