Inlägg från: Lihoo |Visa alla inlägg
  • Lihoo

    Fler som ska gifta sig Juli 2014?

    Hej hopp! Tänkte hoppa in i er tråd då jag gifter mig 19 juli i sommar ! Ser att det minst är två stycken till som ska gifta sig i Jämtlands här. Kul! Känns som våran planering (tvingar min blivande att vara rätt så mycket delaktig, han vill nog mest dyka upp och säga ja) skrider framåt. Lokal med tvårätters, band, fotograf, kyrka, hår + makeup är bokad, toastmaster tillfrågad. Save the date är skickade och material till inbjudningar köpta men ej pysslade. Klänning velar jag runt om. Jag har införskaffat en kort som vi kan dansa swing i som första dans men en längre till kyrkan som ska bli en överraskning för min blivande känns svårare att hitta. Inte provat någon som känns hundra än. Bor på en mindre ort med tre brudaffärer och känns inte som något alternativ att åka till Stockholm och köpa, för hur syr man in klänningen så den passar? Men det ska bli roligt att se min karls ansikte när han får se mig i en lång klänning som han hoppats på, han är lite besviken på att jag har en kort ^^. Lite roligt hur jag själv ändrats om vilken klänning jag vill ha. Var helt inställd på en kort och köpte det. Men nu när jag provat och funderat vill jag ha en lång med släp och ha två och eftersom jag inte känner mig klumpig hela kvällen, förhoppningsvis. Jakten börjar om. Ring har jag inte heller fastnat för och tårta + blommor tyckte affärerna var för tidigt att boka. Skulle återkomma i maj. Solist är tillfrågad och hoppas på att han ska kunna annars finns en reservplan. Min karls kostym är prelköpt, ska kika i Sthlm i helgen. Han har svårt att bestämma vad han vill ha. Vad ska ni ha i håret? Funderar på en lägre uppsättning med hårsmycke men börjat fundera på slöja lite nu när det blir lång klänning...

  • Lihoo

    Vi ska ha "jämtländsk brudmarsch" som intåg och "intåg i sommarhagen" på utvägen vilket känns klockrent då det blir jämtländskt rakt igenom

  • Lihoo

    Kalejdoskop: vi bor i Jämtland och kommer gifta oss där vilken låt valde ni tillslut? Finns så många fina låter fint med färgtemat. Vi har inte bestämt något färgtema direkt men efter som jag är svag för lila kommer det inslag utav det blandat med vitt. Vill ha det lite neutralt och naturligt och inte så jätte rosa prinsessigt. Så vi tar det som det kommer .

  • Lihoo

    Kalejdoskop: härligt när man är överrens om saker ! Vi har efter mycket om och men bokat festlokal då vi inte vill känns mig stressad utöver om ev buffé tar slut innan alla är mätta. Framförallt känns det skönt att leja bort städning och dekorering. Vi ska lämna in det extra vi vill ha så ordnar de allt. Kring månadsskiftet juli/augusti brukar det vara mörkt på kvällen efter kanske kl 22 här så jag tror nog det skulle funka fint Blivande frugan: jag har lejt bort det till min mamma. Sa att hon för överraskad mig om vad det blir utanför kyrkan (såpbubblor/ris/blomblad etc) känns roligt att bli lite överraskad när resten blir rätt hårt planerat Utvandrare: det finns gott om tid kvar! Men som sagt, klänningen skulle jag bog börja med om man kan behöver beställa då leveranstider kan vara uppåt tre månader. Jag skrev ned alla tankar och idéer i en bok i början, lusläste beöllopstidningar och surfade gamla bt-trådar för inspo och skrev ned allt eftersom så! Pia88: lycka till! Har du någon favorit? Jag är inne på eternityring. Gillar classic "hedvig" på smycka. Någon som vet om de har bra ringar? Min förlovning i vitguld utav schalins är jag nöjd med, men tyvärr inte hittat någon i schalins som jag gillar riktigt som vigselring. De är så kantiga i skenan, min förlovningsringar är mer rundad.

  • Lihoo

    Pia88: jätte vackra ringar ! Speciellt den första tycker jag var superfin! Jag fick igår ett samtal från de som har Shalins i min stad och de kunde göra om spectra 3 skena så den matchar min förlovningsring och ta bort så att det bara är diameter runt hälften av ringen som jag vill ha. Får 0.44ct för totalt 11000. Det ger mig ett litet dilemma vad jag ska välja. Hade fastnat för en halv Hedvig från smycka som går på ca 9000 för 0.22ct. Känns som jag får mer ring för pengarna eftersom jag får större stenar för inte allt för stor peng och det kanske är bättre i-längden när stenarna blir smutsiga och inte gnistrar lika mycket? Men det känns gruvsamt att beställa en ring jag inre provat innan. Usch vad velig jag blir, är lite för mycket kontrollfreak :-S Kalejdoskop: nej vi bestämmer bara menyn så fixar de resten det blev det bästa alternativet för oss. Vi räknade på art ha på en bystuga med tre rätters och personal som serverade (catering) och det blir nästan lika dyrt i slutändan om vi ska bjuda på alkohol också. Tänkt om den tar slut? Nej det gav oss allt för mycket huvudvärk så då blev det så.

  • Lihoo

    Trodde aldrig jag skulle kliva i en klänning och inte vilja kliva av ur den! Att det bara var en skröna. Men plötsligt hände det igår och jag fann min vigselklänning. Det blev en forever yours som på kronan på verket var på halva priset fick jag veta efter jag bestämde mig då den var sista exet. Så med sjusteringar får jag den för ca 3500kr istället för 7000kr, tjoho. Så nu fick jag tv stycken klänningar (en till vigsel och en till dans) för 5000kr och orginalpris på dem är 13000kr, ibland ska man ha tur! Tycker personligen det känns så där att lägga mycket pengar på en klänning jag bara får använda en gång. Hade jag haft obegränsat med pengar hade det varit en annan sak ! För oj så mycket vackert det finns. Så tur att alla kan prioritera olika vad man vill lägga pengarna på

  • Lihoo

    Fluff: man behöver inte alls har två klänningar det är ju som man känner jag var helt inne på en kort, provade både korta och långa men köpte en kort just pga jag vill kunna dansa swing pch röra mig obehindrat under kvällen. Fick tag på min korta väldigt billigt på blocket och hade då pengar över på budgeten. Började för kanske en vecka sen ångra mig att jag nog trots allt vill vigas i en lång med släp och så fick det bli. Hittade en perfekt för halva priset på affären jag provade i och tänker överraska min sambo med den då han tror jag ska ha en kort men helst ville jag skulle ha en lång mer traditionell klänning. Kalejdoskop: jag provar lägga in annars blir det när jag får tag på en dator

  • Lihoo

    Här kommer bilder på mina klänningar.



    Forever yours som jag hade turen att få för halva priset då det är sista exmplaret då FY tyvärr stänger ned sin tillverkning. 3500kr med ändring för att den ska passa mig. Har tyvärr större rumpa än överdel



    Min första kärlek från Lou Lou som jag hittade billigt på blocket då den var utsåld hos den enda återförsäljare jag hittade i sverige. Hade ingen lust att åka till London och köpa hem den. Dock slutar mitt exemplar strax under knäna. 

    Var helt inställd från början att som sagt enbart ha min korta klänning då jag ska kunna dansa lindy hop på kvällen som är stört omöjligt i en långklänning. Men efter att ha varit och provat brudklänningar och även min sambo velat jag ska ha en lång blev det en långklänning med släp tillslut. Det är dock en överraskning för min blivande och det ska bli så underbart att se hans min.

    Skor - Irregular Choice: Trinklettina Low | Parbild
    Mina skor jag föll för. Vissa tycker jag är knäpp som inte vill ha vita skor. Men tur det är min dag och jag själv väljer haha.

    Annars har helgen varit väldigt framgångsrik. Efter en tripp till sthlm ärmin blivandes kläder och skor helt klar. Dock kan vi inte bestämma oss för hängslen och/eller skärp. Hängslena är snyggast utan kavaj men med kavaj på syns ju som sagt inte dessa och jag tycker skärp är snyggast på då. Men att ha bägge? Blir kanske lite kaka på kaka?
  • Lihoo

    Fluff: har du någon bild på din klänning ? Tycker det är så roligt att se allas klänning. Tack så mycket att du tyckte klänningarna var fina !

  • Lihoo
    Kalejdoskop skrev 2014-03-03 17:18:41 följande:
    Vilka superfina klänningar!! Båda är klockrena :) Angående det att hängslena inte kommer synas, så tänker jag att kavajen väl ändå åker av vid middagstid? Min blivande ska ha silvrig väst under kavajen, men kavajen kommer han ta av sen då han vill att även västen ska synas mycket då det är en fin detalj. Precis så tänker jag med din blivandes hängslen :) Men det är bara vad jag tycker såklart :) Om han vill ha på sig kavajen hela kvällen så kanske skärp är bättre?

    Tack så mycket de känns jätte bra.


    Det låter bra som din blivande tänkt och det kommer nog bli jätte fint. Tycker det är fint med väst men tyvär passar inte min karl i det.


    Min karl är alltid varm som en kamin och kommer därför garanterat vilja ta av sig kavajen och då är ju hängslen jätte fint spec eftersom vi kommer dansa lindyhop och har lite vintage som tema. Och om han tar av kavajen och både ha hängslen och skärp kanske blir kaka på kaka då? Jag förelsog han skulle ta av skärpet när kavajen åkte av men det var tydligen bökigt

  • Lihoo
    a ring on my finger skrev 2014-03-03 16:06:37 följande:
    Här är min klänning.
    Någon som är duktig på underkjolar? Skulle behöva lite råd ang vilken modell jag ska ha på underkjolen. Vill att den ska ligga ungefär som på originalbilderna.
    Det är 5 lager tyg på kjolen som den är men jag skulle vilja få bak släpet lite. Tror det blir lite enklare att gå i den då också. Nu har vi båda klart med kläder och ringar. Lokalerna är fixade och maten spikar vi i dagarna.
    Så nu känns det som att det "stora" är på plats.
    Den vigselförättare vi vill ha är kontaktad och jag hoppas att han kan ta vårt datum även om det inte är hans dag att jobba. Det lutar åt det löser sig iaf!

    Det som stressar mig mest nu är att jag måste börja med pysslandet för att se om det blir så fint som jag tänker mig.

    Och så fick vi reda på att det är en stor bilutställning utanför lokalen där vi kommer ha vår ceremoni. Känns sådär roligt faktiskt...nä föresten, det känns skittråkigt helt ärligt! Men ingenting vi kan göra något åt gissar jag så det är väl bara att fälla en tår, skrika ett par gånger och sedan släppa och gå vidare.

    Jätte vacker klänning! Precis sådan som jag gillar Dock är inte underkjolar min grej. Affären som säljer den borde ha koll. Fråga om de kan hyra ut så slipper du köpa en som inte används igen.


    Skönt att ni får den vigselförättare ni vill ha. Vi får inte veta fören i april vilken vi får och håller tummarna för att det är någon som stämmer i personkemin.


    Jag har inte heller börjat pyssla, har inte alls fått nått sug inför det. Har köpt materialet men inte kommit igång till inbjudningarna. Vad hade du tänkt pyssla?


    Förhoppningsvis så stör inte bilutställningen allt för mycket och de kanske bara håller till på dagen och inte stör er på kvällen? Annars borde de kanske sponsra er med en snygg bil att åka i från kyrkan

  • Lihoo

    Kakbakaren: tack så mycket känner mig jätte nöjd med den. Dock har jag samma dilemma med inbjudningskorten. Var lätt att köpa material och sen tog det stopp. Vi gjorde ett jätte ryck idag och fått klart hälften ca, bara 20st kvar då suck och stön. Försöker hålla mantran att det är mycket billigare i huvudet. Men känner mig stolt nu när man ser slutresultatet då jag tycker det blir fint för att aldrig riktigt pysslat innan. Så kämpa på ! Tog också lite illa vid mig när jag inte alls fick skrik och gråt reaktioner av närmaste familjen som jag förväntade mig. Min pappa tycker fortfarande att min sjuksköterskeexamen smäller högre, för gifta sig kan ju vem som helst (>

  • Lihoo

    Slutet verkade försvinna på mitt tidigare inlägg... Men kakbakaren: jag känner också att när man är först ut har många kompisar lite förståelse för allt slit som ligger bakom och en lite gnutta avundsjuka så jag försöker prata med de jag fått possitiva reaktioner av och strunta i resten trotset blir bra när det väl är dags...

  • Lihoo

    Ja det var lite tyst

    Vi struntade i hotellnatt. Men det är ju ett jätte bra uppdrag åt brudtärna. 
    Hos mig har det rasslat på. Ser på min lista att det inte är så mycket kvar. Har införskaffat detta från Etsy (verkar inte som bilderna vill laddas upp?)

    Denna som gästbok + stämpeldynor:
    www.etsy.com/se-en/listing/165451556/thumbprint-guest-book-tree-wedding-tree

     
    Caketopper: 
    www.etsy.com/se-en/listing/99286523/25-inches-customise-wedding-cake-topperref=sr_gallery_1&ga_search_query=2.5+inches+Customise+Wedding+Cake+Topper+with+Heart+Message&ga_ship_to=SE&ga_search_type=all&ga_view_type=gallery


    Brudtärneklänningar i färgen druva (mörklila):
    www.lightinthebox.com/sv/ARDARE---Cocktail-av-Chiffon-och-Elastisk-Vavd-Satang_p204266.html 


    Beställt vigsel ring från Schalins modell Rhen med 5st 0,03ct på varje sida om en 0.15ct mittensten
    Håller mina tummar och tår om att den är lika bra som jag föreställt mig.
    river-rhen.jpg

    Imorn blir det möte om blommorna och fått prisförslag på bröllopstårta på 35-40kr/biten så det rullar på. Men det är roligt !! Hoppas det går bra för er andra!

  • Lihoo
    Lexieli skrev 2014-03-24 20:02:25 följande:

    Såg bilden på din ring i ringtråden! Superfin! Jag beställde en liknande förra veckan, dock bara med sex små stenar. Skenan i vitt guld och fattningen kring mitttstenen i rött guld. Var din helt i vitguld? Det var lite svårt att se.


    Jag såg på din blogg att jag också provat den ringen men fastnade mer för denna. Den känns mer ring för pengarna (säger jag utan att kunna särskilt mycket ) . Du har bra smak

    Den ring jag hade som utgångs var www.guldfynd.se/article/diamantring_i_18k_guld_0434258 men när jag jämför i efterhand känns det som ett rätt val.

    Min skena och fattning är helt i vitguld
  • Lihoo
    Palleh90 skrev 2014-03-23 08:57:40 följande:

    Ni som gjort såna fingeravtrycksträd - var köper ni den färgen? Vad är det för färg? Man vill ju inte att det ska bli för kletigt. Hade också tänkt göra sånt träd - himla fin idé!


    Jag beställde från etsy, min nya favorit sida sökte på thumbprint och ink som inte ska ka

    kladda, men ska säkra med våtservetter om det behövs.

    Lycka till med blommorna!
  • Lihoo
    Lexieli skrev 2014-04-02 07:48:47 följande:

    Min ring är färdig!

    Schalins River  Rhen med 0,15 ct diamant i mitten och sex st 0,03 ct diamanter. Skenan i vitt guld och fattningen i rött. 


    Vad fin den blev! Gillar att våra ringar har samma uppbyggnad från grunden men endå så olika pga skenorna. De har sina egen charm
  • Lihoo
    Lindatamminen skrev 2014-04-09 09:41:17 följande:

    Hej.. har lite ångest över val av brudbukett:/
    jag har tänkt mej en enkel men vet inte om denna är för enkel.... vad tycker ni? den ska enbart innehålla ljus ljus rosa rosor då det är en av färgerna i vårt tema... kommer inte ha smycket som finns på.. beslutsångest.....

     


    Jag har annars väldigt svårt för rosor men den buketten är jätte vacker! Inte så hård utan mer romantisk Bägge tummarna upp för den!
    CJ5 skrev 2014-04-10 12:08:09 följande:

    Vad lägger ni tjejer på blommor till er själva, följet och till utsmyckningen? Känns som att det är en väldigt dyr post!


    Tyvärr springer den posten iväg mer än jag tänkt mig. Går alltid försöka få ned priset hos en mindre florist men vi valde en som vi vet är väldigt duktiga och känner oss trygga med. 
    För min brudbukett modell större, två tärnbuketter, tre corsage, 15st bordsdekorationer med hyrda tillhörda vaser landar det på ca 4000kr, Då är det blommor i säsong.
  • Lihoo
    Blivande frugann skrev 2014-04-11 15:47:45 följande:
    Jag tyckte att det lätt rätt så prisvärt ändå, jag trodde nästan på mer. Hur stora är bordsdekorationerna. Där känner jag lite rädsla att de kan springa iväg i pris.
    Vi har äppelgrönt så vi fundear på att köpa en massa granny smith-äpplen och ha de och någon grön blomma/bukett/blad som bordsdekorationer.

    När är det säsong för hortensia? Tänkte att den är stor och fyllig för en relativt liten peng. Eller finns det någon annan bra fyllig blomma? Vita eller gröna toner.

    Kan även tänka mig att ha, tror de kallas, elefantblad som dekoration. Men då behövs en höga smala vaser, eller? Tänkte mig slippa köpa massa extra utan använda det som finns i lokalen, eller hemma. 
    Jag sa att bordsdekorationerna inte får kosta mer än ca 50kr buketten och de får fria händer plocka ut blommor liknande min bukett Så de blir inte så jätte stora då. Men dahlior finns i säsong då i massor av olika färger och ska vara prisvärda. Tyvärr vet jag inte vart hortensior ligger i pris, dock inte lika dyra som pioner eller engelska roser.

    Tycker det låter fint med äpplen!
Svar på tråden Fler som ska gifta sig Juli 2014?