Inlägg från: sockerbiten |Visa alla inlägg
  • sockerbiten

    Fler som ska gifta sig Juli 2014?

    Vi gifter oss den 5 juli :) Egentligen hade vi bestämt 12 juli, utan någon som helst tanke på att datumet skulle symbolisera något. Då insåg vi att 12 juli var allra första gången vi sågs. Men.. kyrkan vi ville ha var bokad & festlokalen också så vi fick flytta datumet. Vi tänkte helt enkelt att 5 juli kanske inte betyder något innan men det kommer ju att göra det i framtiden :) Viktigare att vi får gifta oss än att ha ett specifikt datum.

    Igår träffade jag mina tärnor. Hade beställt deras klänningar och ville att de skulle prova. Så vackra de blev! Det spelar ingen roll vad de har på sig, de kommer konkurrera med mig där framme i alla fall ;)

  • sockerbiten

    Vi kan inte bestämma oss om vi ska ha fotograf för porträtt bara eller för hela dagen. Jag är väldigt kluven.
    Hur har ni gjort/tänkt kring detta?

  • sockerbiten

    Tack för era svar. Just nu lutar det mest åt bara porträtt & vigselfotografering. Tror inte fotografen vi ev. bokar har något emot att familj också vill ta bilder. Förstår inte tanken med att förbjuda? Vill gärna ha en kombination av gästernas egna foton samt lite finare porträtt. Vi har ingen som vi litar på som kan ta riktigt bra porträtt å då kan det kännas värt med i alla fall porträttfoto. Eller ja, helt överens är vi inte men det handlar ju även om pengar. Kostar 5000:- för 3 timmar, 13,500:- för heldag så ja.. Man får överväga vad man tycker är viktigt att lägga pengar på. Vi vill i alla fall ha några riktigt bra bilder. Av alla som tar kort efteråt kommer det säkert finnas en hel del bra bilder också så.. Kluvna till tusen.
    Jag är lite både och. Förstår att sambon vill ha porträtt, tror vi kommer bli nöjda ändå. Samtidigt så vill jag inte missa något. Förberedelser, detaljer, festen, middag.. vill ju inte kräva att gästerna ska ta kort :/

  • sockerbiten

    Har alla solister? Vi kommer nog köra utan men tänker att det kommer bli minst lika fint ändå. Vi har valt "Can you feel the love tonight" som inmarsch och "I don't want to miss a thing" som utmarsch.. Vad tror ni om det? Sista låten är för att det var första filmen vi såg tillsammans, Armaggeddon, o så ska vi på Aerosmith i sommar :)

    Det var någon som skrev om att boka vigselförrättare? Sker inte det per automatik när man bokar kyrkan eller är det något vi också behöver göra? Fick bara till svar att präst kommer kontakta oss närmare bröllopet, typ 3-4 månader innan. 

  • sockerbiten

    Nej precis, känns dumt om man skulle stå utan sedan ;) inte för att jag tror det men ja.. Enligt planeringen jag har står det att man ändå ska kontakta vigselförrättare för att boka in genomgång av vigseln och prata musik med kantor så det ordnar sig nog :) 

    5 juli smäller det för vår del.. Mindre än 6 månader kvar nu.. aah!! :) 

    Vi har varit i kontakt med solist men det känns som mycket pengar för oss att lägga ut 2500-3000 på 2-3 låtar.. Vi har inte hittat någon billigare o känner heller ingen i vår närhet som kan sjunga för en mindre peng.. Vill lägga de pengarna på annat känner vi.. kanske lägga de på fotografen istället o gå från halvdag till heldag :) 

  • sockerbiten

    så kanske det är. jag har ingen aning, blir glad om vi har någon bara, funkar ganska bra ihop med de flesta :) viktigaste är att vi blir gifta än att prästen är si eller så :)

  • sockerbiten

    När beställer man vigselring? Vi har ju lite mer än 5 månader kvar men jag vill inte vänta hehe :P

Svar på tråden Fler som ska gifta sig Juli 2014?