Inlägg från: Carro87 |Visa alla inlägg
  • Carro87

    Fler som ska gifta sig Juli 2014?

    Hej, jag hoppar in i tråden för vi ska också gifta oss i Juli. Min blivande man friade den 14 juli i år, så för att hålla lite på traditionerna ska vi gifta oss inom 1 år, nämligen lördag den 12 juli.


    Planeringen är i full gång! Det här är gjort:


    *Kyrka bokad, vigsel kl 15.00


    *Festlokal bokad


    *Spara datum-kort är beställda idag (skickas ut så fort vi får dem, inom 14 dagar)


    (Beställde från Vistaprint, billigt och mycket att välja på)


     


    Nästa steg blir att spika gästlistan och göra en budget.


     

  • Carro87
    Svartsocka skrev 2013-09-24 18:10:29 följande:
    Carro87; grattis! Vi gifter oss också 12 juli 2014 :D

    Tack så mycket :) Grattis till er också <3


     


     

  • Carro87
    Julibrud2014 skrev 2013-09-24 18:40:36 följande:
    Oj vad långt ni hunnit. Jag har idag mailat ut till olika fotografer och frågat priser och vad som ingår i deras bröllopspaket. Skiljer sig en hel del har jag märkt.

    Programhäfte står helt still för mig. Har INGEN aning om vad jag ska ha i det så du får gärna berätta vad ni kommer att ha i ert. Tycker det känns lite konstigt att ha snapsvisor på bröllopet när vi inte har snaps.. Tänkte eventuellt leta fram lite bilder på mig och sambon från de vi var små och klistra in på sidorna

    Vi har menyn ganska bra under koll också men måste väl diskutera lite med den som blir kock. Hoppas att det passar för en bekant att ställa upp.

    Vi har också the big day den 12 juli :)


    Vi har inte börjat göra programhäftet men jag har varit på några bröllop och i deras häften hade vissa lagt in menyn, den behöver inte ligga separat. Sen kan det vara bra med lite pyssel som gästerna kan göra tex korsord med frågor om er eller en bingobricka med rutor där det står "någon håller tal", "brudens mor gråter" osv. Ni kan även ha en sida med en berättelse om er, hur ni träffades, vad ni gör om 10 år mm. Ordningsregler, roliga sådana som tex "Trivs du inte med bordsplaceringen? Flytta då bordet!", " Alla värdesaker lämnas till värden", google så hittar du fler.


    Lycka till!

  • Carro87

    Jag har en fråga om dekoration...


    Vi har tänkt ha Knoppa-lakan som stolsöverdrag samt knyta ett lila sidenband (15*275cm) runt ryggen. Jag undrar om någon vet vad det kostar att beställa sidenband från Ebay (inkl frakt, tull, moms)? :)

  • Carro87

    Julibrud2014På det senaste bröllopet vi var på så delade värdinnan ut pennor när vi skulle gå tipsrunda vilket var den första "leken" vi gjorde. På de andra bröllopen som vi varit på så har pennorna legat på bordet. Det är fint om det är lite finare pennor, inte reklampennor från claes ohlsson! Hur gör du programhäftena? Skriver du ut på vanliga A4? Viker du dom på längden eller bredden?  

  • Carro87
    Ploppcorn skrev 2013-10-07 15:35:29 följande:
    Hej, jag slänger mig in i tråden. jag ska också gifta mig nästa år i juli, prliminärt 26 juli. har bokat lokal, men ska kolla upp kyrkan i veckan också. Har börjat fundera på hur många man ska bjuda, räknar på bugdet och tittar på dekorationsgrejer, ungefär så långt har jag kommit... Bamsemums skrev 2013-04-02 16:42:50 följande:Det är fler som har skapat trådar om sin månad, tänkte göra samma sak Då jag inte har sett "min" månad här än. Så är det fler som ska gifta sig Juli 2014? Hur långt har ni kommit med planeringen och hur känns det? :)

    Välkommen och grattis! :)


    Vi gifter oss den 12 juli och har gjort detta:


    * kyka bokad


    * präst bokad


    * festlokal bokad


    * gästlista klar


    * budget klar


    * fotograf bokad


    * band bokad (preliminärt)


    * värd och värdinna klar


    * skickat ut spara-datum-kort


    Jag vet inte riktigt vad nästa steg blir... kollar runt lite på brudklänningar men det är ju så svårt. Jag tror jag ska besöka en affär för att pröva lite brudklänningar så jag får lite mer koll på vad jag vill ha :)


    Vad pysslar ni andra med?

  • Carro87

    Julibrud2014 skrev 2013-10-08 16:37:49 följande:Jag har varit i ett litet down-läge när inget riktigt ville sig som jag ville med bröllopsplanerna (och byggplanerna står still) men nu börjar det rulla lite smått igen. Vi har bestämt att vi kommer att ha fotograf endast för porträttfotografering. Det var egentligen inte pengarna som avgjorde utan att jag känner att jag inte vill ha en fotograf springande bredvid mej hela den här dagen, jag kommer att ta för mycket stress över det. Lokal har också löst sig. Lösningen stod min pappa för som på egenhand har ringt och kollat och preliminärbokat en lokal (utan att vi visste men med möjlighet att boka av om vi inte ville ha den) Jag har nog aldrig varit så förvånad som när jag fick höra att pappa bokat. Han brukar inte ha något intresse av sådana här saker.  Lokalen han hittat rymmer hela gästlistan och ligger väldigt vackert i närheten av vattnet. Dessutom kunde han via kontakter få den billigt så nu kommer vi att betala ca 1000kr för lokalen. Ibland är pappa bra Till helgen ska jag prova brudklänning för första gången. Spännande. Försöker komma på hur inbjudningar och festprogram ska se ut fortfarande. Jag försökte tillverka inbjudningskort idag men de blev förskräckliga så jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Skulle verkligen vilja tillverka själv och inte beställa färdigtryckta men nu börjar jag ge upp snart. Hur gör ni andra med inbjudningskort?Vissa dagar sprudlar bröllopsideerna och det resulterar i att många saker blir klara och avbockade på checklistan, medan det andra dagar inte känns så motiverande att ta tag i olika samtal, internet-letande och beslutsfattande....Skönt att det löst sig med lokal, ibland kan föräldrarna överraska  Så kul att få prova klänningen, vad är det för typ av klänning? Kinaklänning eller från butik?Jag har bara börjat kika runt på lite olika inbjudningskort. Jag har fastnads för en modell där det är "fickor" i kuvertet där man kan stoppa ner små kort med övrig information som man inte vill ska stå med på det officiella inbjudningskortet. Vad gäller festprogrammet så vet jag bara att jag vill ha ett A4 som viks på längden....När har ni tänkt skicka ut inbjudningskorten? Vi ska nog inte skicka ut dem förrän i maj så vi har ännu lång tid på oss att fundera över layouten    

  • Carro87
    Lollipoppan skrev 2013-11-23 21:20:23 följande:
    Hej! 4/7 här! :D
    Kommer göra ett bröllop och dop i ett. Sambon ville tvunget ha kyrkligt så ända gången jag gick med på det om vi gör allt ett. Sitter just nu och letar tips på sånt man kan göra själv. Stolsrosetter kommer vi göra, och sitter nu och kollar på såna där favors och funderar på vad man ska ge folket! :)
    Vilken typ av tyg ska ni ha till era stolsrosetter? Satin eller organza? Jag är själv i valet o kvalet... det enda jag bestämt är att de ska vara lila :)
  • Carro87
    Fluff skrev 2014-04-24 15:09:19 följande:

     Har man glömt något?



    Ska ni ha någon nderhållning till festen? Band, DJ...?
    Fotograf... :)
  • Carro87

    Åååå, är det bara jag som har beslutsångest?
    Jag tycks ha beslutsångest om allt! Ring, mat, vin, teckensnitt i festhäfte, smycken osv mm.... Jag tycks alltid hitta något bättre eller finare, men sen går jag tillbaka till det jag tyckte var fint från början.
    Det bor nog en liten perfektionist i mig, jag vill att allt ska vara så fint och bra som möjligt...! Men det resulterar ofta i att jag skjuter upp saker, för jag har så svårt att bestämma mig... :/

    Skönt att få ventiler sig lite... Snart är det juli, tiden har gått sååå fort! :)

  • Carro87

    Jag känner samma sak om klänningen. Den var helt gudomligt fin då jag provade den, men det var ju i januari, tänk om jag tycker den är skitful då den kommer?!

  • Carro87
    CJ5 skrev 2014-05-08 09:24:53 följande:

    Carro87 Vad har du beställt för klänning, finns det bilder på den?


    Jag har köpt den i butik, det är en klänning av Alicja Eklöw, men hennes kollektion ligger inte uppe på internet ännu... :(
  • Carro87

    Nej det är verkligen inte länge kvar nu!
    Det mesta börjar vara klart, den jobbigaste punkten som är kvar är att köpa alkoholen. Sen är det lite småpyssel kvar med festprogrammen, träffa präst och fotograf för att gå igenom detaljerna.

    Igår gjorde jag provuppsättningen hos frissan, å det kändes så bra :)
    Förra veckan kom hindersprövningen, och då blev det hela så verkligt: VI SKA GIFTA OSS! Man går runt i sin lilla bröllopsbubbla och planerar, planerar och planerar, men nu är det snart slutplanerat, snart står vi där i kyrkan! Längtar :D

  • Carro87

    Men shit, jag har planerat i ett år och jag känner mig jättestressad! Men det är väl delvis för att man skjutit upp att göra saker in i det sista... :P Bra jobbat att styra ihop ett bröllop för 100pers på 2mån!
    Vad gäller maten så blir det dyrare att ta catering, billigare att göra själv men mer tidskrävande, så det är ju ett beslut ni måste ta själva :)
    Vi har catering, jag tycker det är så svårt att uppskatta hur mycket mat som ska lagas samt att det skulle ta för mycket tid (trots att mamma o svärmor har sagt ett flertal gånger att de gärna hjälper till att göra maten!).

    Lycka till med planeringen, bröllopet och bebisen :)

Svar på tråden Fler som ska gifta sig Juli 2014?