Inlägg från: Bridetobe14 |Visa alla inlägg
  • Bridetobe14

    Fler som ska gifta sig Juli 2014?

    Hej hej!
    Min kärlek överraskade mig helt och hållet och friade till mig den 18 oktober och eftresom vi alltid talat lite löst om att vi ska gifta oss inom 1-2 år efter förlovning och på vår årsdag blev det lite bråttom. Vår årsdag är nämligen den 12 juli och 2014 tillfaller den en lördag.

    Vi har som sagt tidigare bara pratat löst om bröllop, inte sparat något eller planerat. Så nu har vi legat i några veckor. Klänningen är beställd och betald ca 700 kr från ebay, som tur är så kan min syster som är sömmerska rätta till om den inte skulle passa. En rygglös klänning i spets och knappt märkbart släp, till det blir det kilklackar i leopardmönster som också är köpta :)

    Idag satt jag och tänkte att hjälp vi har lång tid på oss, budgeten är klar och vi vet hur mycket vi måste spara varje månad. Men så kom jag in här och hjälp, jag ligger låååångt efter ;)

    Vi ska ha 90 gäster, borgeligt i vår trädgård. Från början skulle vi ha 50 gäster, men min kärlek ville så gärna ha med sin "yttre släkt" (morbröder, kusiner etc) så med all släkt gick vi från ett litet bröllop till ett nästan dubbelt så stort. Vi båda var överens om att vi ville ha alla våra vänner på bröllopet.

    Vi kommer vara 29 respektive 27 år när vi gifter oss, jag är tyvärr den äldre av oss, jag och mitt lilla lammkött som jag brukar kalla honom :P Vi har just nu budgeterat att det kommer gå på ca 65 000 kr. Min kära mamma tyckte det lät mycket, men vi räknar hellre på stort och går det "bara" på 40 000 kr eller mindre så blir vi bara glada.

    Just nu är jag fast på inbjudningskorten, jag vill ha enkla stilrena, men är helt ny i detta så kommer verkligen inte på hur jag ska få till dessa. Beställa? Egna? Har ni några tips?

    Har lusläst lite i tråden, var dock så mycket så hann inte läsa så mycket :)

    /Sofie 

  • Bridetobe14

    Är inte inne så ofta..  Tycker ni alla har så bra och fina idéer :)

    Här känns det som om det står stilla, väntar på offerter från bussbolag. Hur länge ska jag vänta? Är över 2 veckor sen jag ringde och begärde in dessa. Även en lång väntan på offert från tält bolaget.

    Måste bestämma vad som ska stå på inbjudningskorten och få iväg de i början på året. Hur skriver ni i era kort?

    Har också tänkt på det där med bordsplacering, hur ska man tänka.. Vi har 90 stycken bjudna gäster, så vet inte alls hur vi ska möblera borden, helst skulle jag ha som egna öar, men det tar sådan plats. Förslag? 

    Tror vi har bestämt "in-marsch" låt, måste bara hitta en kvinnlig solist. Jag känner en som skulle passa perfekt, men tyvärr har min kärlek jobbat för mycket med henne (han sjunger också) så han är trött på hennes sound. I-landsproblem :P Tror det blir jessie J- we found love som låt och där vi byter ut "but i got to let it go" till " and we got to let it show" :)

    Känns som om jag är lite för avslappnad, men känns som en enda stor djungel hela planeringen. 

Svar på tråden Fler som ska gifta sig Juli 2014?