Inlägg från: Malin91 |Visa alla inlägg
  • Malin91

    Fler som ska gifta sig Juli 2014?

    Hej!

    Jag hoppar in här även om vi inte spikat datum helt säkert, tanken är att vi gifter oss i Juli 2014 men har inte bokat någonting ännu. Men troligtvis bestämmer vi oss denna vecka. Tänkte skriva in min preliminära "budget" här och tips för att få ner den mottages gärna. Man vill ju hålla ner kostnaderna så mycket det går samtidigt som man vill ha allt det man vill ha, svår kombination...

    Prel. budget:
     
    Lokal: 8500:- (detta känns dyrt, men det är en sååå bra lokal som vi redan varit och tittat på, och då känns alla andra jag hittat dåliga, hm)
    Klänning: 5000:- (har hittat en jätte fin för 3500:-, dock inte provat ännu)
    Dukning: 1500:-
    Blommor: 3500:- (tänker brudbukett, tärnbuketter och blommor till dukning)
    Gästbok: 500:-
    Inbjudningskort: 500:- (gör själv)
    Tärnklänningar: 2000:-
    Smink + Hår: 3000:-
    Naglar: 300:-
    Mat: 12 000:- (har nog bestämt mig för catering, vill bara kunna slappna av på bröllopet och att nära och kära inte ska behöva ta allt för mycket ansvar)
     Band: 5000:-
    Kostym: 3000:-
    "Personal": 1500:-
    Tackkort: 400:- (gör själv)
    Hotellnatt: 1200:-
    Ring: ?
    Tårta: ?
    Framkalla foton: ?

    ....................

    Som sagt, detta är bara en preliminär budget, vad jag "tror" samt vet att saker och ting kostar... Vill gärna få ner kostnaden, men tar det säkra före det osäkra och förbereder mig på det dyrare allternativet för att sedan göra allt jag kan för att få ner priset istället för att bli överaskad åt det andra hållet.

    Har ni några tips på hur man kan få ner kostander? Smina sig själv och fixa håret själv, strunta i vissa saker, ja sånt går ju alltid. Men det är den största dagen i vårat liv och jag vill verkligen få till det så bra det går... Gud vad svårt det här är, men så kul på samma gång!!!!

    / Malin
     

  • Malin91

    Happilyeverafter: Sitter också och funderar på det där med transport! Lokalen vi funderar på att ha ligger kanske 1 mil ifrån kyrkan. Är det "vanligt" att man står för transport därimellan? Och transport hem från lokalen efter festens slut? Jag har aldrig varit på ett bröllop som ordnat med transport... Däremot känns det tråkigt om folk "tvingas" ta bilen och inte kan dricka, om de nu vill det, är ju såklart inget måste :b. 

  • Malin91

    CJ5: Vi kommer bli runt 75pers. Men OJ vad billiga riktigt riktigt snygga kostymer!!!! Men är så nojjig över att beställa över internet sådär utan att kunna testa innan. Har ni beställt därifrån? Isåfall, hur var det med storlekar osv?

    Jag är nog (just nu) mest inne på att strunta i att stå för transport. Många av dom som kommer har barn, så de tar säkerligen en bil. Annars är det väl inte så svårt som du säger att dela på en taxi, blir ju inte så dyrt. Eller vad säger Ni som har varit på bröllop med transport / icke transport? Är det många som nyttjar transporten eller tar de ändå egen bil?

     

  • Malin91

    CJ5: Usch, ja så tidigt vill man kanske inte att det ska ta slut... Får tänka om i transport eller lokal, och ha det närmare stan. 
    Cateringen heter Ethels, det kostar mellan 150 - 170kr /pers beroende på vilken buffé man vill ha. Jag har som sagt bara lagt upp en prel. budget så det tillkommer säkerligen lite pengar om man vill ha det utkört, kanske hyra in personal därifrån osv.. Jag har inte varit i kontakt med cateringen ännu då jag inte kan bestämma mig för om det är värt det, eller om man ska försöka göra maten själv... Hm! 

  • Malin91

    Usch, jag mår nästan dåligt över det här med val av festlokal...

    Som jag skrivit tidigare var vi ju och kollade på en lokal som var helt fantastisk. Tre våningar, typ 400kvm på varje våning. Våning 1 bestod av entre, toa och kök. Våning 2 kan man duka upp till middag. Och våning 3 får man plats med bar, ställa upp bandet som ska spela, lite stolar och dansgolv. Men denna lokal kostar 8500:- att hyra, och då ingår inte porslin utan det kan man hyra för en extra kostnad på 3500:-. Lokalen ligger ca 30 min från kyrkan, och 15 min utanför stan.

    Sedan har vi hittat en helt okej lokal för typ 2000:- (vet inte vad porslin kostar), men då blir det ju så att man måste plocka undan matborden osv för att kunna ha dansgolv sedan, vet inte om det blir tight med bandet...

    Hur skulle ni göra??
    På ett sätt känns det kanske som tre våningar är stort, kan ju bli så att alla håller till på olika våningar och det inte blir en fest då "alla är med". Och tar man en billigare lokal finns det ju större möjligheter (pengamässigt) att smycka fint...

    Hjäääääälp mig att komma med tankar kring det här, paniken bara växer :b Måste ju bestämma mig snart så inte lokalerna blir bokade !! 

  • Malin91

    Har nu bokat kyrka och lokal, så den 19juli 2014 smäller det! Känns så skönt att ha dom två sakerna klara, nu är det bara resten kvar ;)

    Planeringen står jag för, mer eller mindre :b Men det verkar han vara glad för! Sen har vi såklart bestämt allt ihop, men jag tar fram idéer osv ihop med en super engagerad tärna (skönt att ha, för jag kan hamna lite på latsidan jag med ibland...). 

  • Malin91

    Ploppcorn: Hej. Vi gifter oss den 19e juli 2014. Hittills har vi hunnit med:
    Boka kyrka, bokat lokal, "bokat" band till festen, varit runt och testat lite brudklänningar men inte hittat rätt än, bestämt "stuk"/färg på dukning osv (har ialf en bild i huvudet :b), skickat ut "save-the-date" kort till de inbjudna.... Ja, det är väl typ det. Lite smått också, som typ bestämt tärnor, bestman, toastmaster, solist i kyrkan, att vi ska göra mat själva..... Det känns bra, tycker vi kommit igång bra men det är ju väldigt mycket kvar! 

  • Malin91
    sockerbiten skrev 2014-01-17 15:52:33 följande:
    När beställer man vigselring? Vi har ju lite mer än 5 månader kvar men jag vill inte vänta hehe :P
    Jag köpte min för typ två månader sen och för oss är det dags om sex månader nästan exakt idag... Hihi! Men det var sånt nedsatt pris så kände att det bara var dumt att vänta när man hittat rätt liksom :)
  • Malin91
    swdnchick skrev 2014-01-23 18:32:24 följande:
    Vi håller på att bestämma vad vi ska ha ta för efternamn. Han vill inte ha mitt, och jag vill inte ha hans -sson namn. Därför ska vi ta ett släktnamn, men har inte bestämt vilket ännu. Är det någon annan som ska göra samma sak?
    Vi kommer ta ett släktnamn.. Vi har nog bestämt oss för mormors mammas efternamn, men jag förstår ju inte riktigt hur det där funkar.. Vad är "tillåtet" att ta? Hittade här på bröllopstorget att:

    "Kravet för att byta till ett gammalt släktnamn är att det ska ha burits i rakt nedstigande led i minst två generationer. Det ska ha funnits i släkten senast inom fyra generationer."

    Blir lite förvirrad vad det betyder? Får jag då ta min mormors efternamn, som fler i släkten innan henne också haft som efternamn?
     
  • Malin91

    Nu har vi varit gifta i en vecka, och har hunnit spendera en vecka utomlands också. Blev en helt underbar dag, och jag är så himla nöjd med allt. Vet inte riktigt vad jag ska säga, mer än att det är en av de bästa dagarna i mitt liv. Har fått lite smakprov från fotografen, så låter några få av alla bilder som togs den dagen tala istället :)

Svar på tråden Fler som ska gifta sig Juli 2014?