Inlägg från: marolo |Visa alla inlägg
  • marolo

    Fler som ska gifta sig Juli 2014?

    Hej alla!
    tänkte att jag skulle ansluta mig, för oss lutar det åt den 19 juli 2014, vi har inte bokat något än bara bestämmt själva färgen (kommer bli lila) och tittat på lite dekorationer och blommor och sådant och skapat oss en helhetsbild. Vi är ganska unga men tycker att det inte ska spela någon roll då vi båda är färdigutbildade när vi gifter oss nu har jobb och bott tillsammans i ett par år och varit tillsammans ännu längre. Och som den sociolog jag är så kan jag se att det är förutbästämt att min generation kommer knyta band relativt tidigt Flört  .  

    vi tänkte som många av er andra skicka ut save the date kort runt jul, har ingen aning om hur släkten kommer att reagera lite läskigt. är nog m2b släkt som kommer reagera mer än min. hoppas i alla fall på positiva gensvar när det enda man vill är att vara tilsammans. 

    Jag blir lite orolig när jag läser om att lokaler redan är bokade såhär tidigt innan! kanske att man skulle se över det redan nu.

    Annars tror jag att vi alla kommer får alldeles perfekta bröllop! 

  • marolo

    Pia88 hur långt innan hade ni tänkt fixa alkohol? Vet att systemet har 2 veckors öppet köp så man kanske kan köpa och räkna högt och sedan lämna tillbaka det som blir över. Man vill inte snåla till maten eller att det ska ta slut. Jag tycker det är okej att bjuda till middagen men att det är självkostnadspris på kvällen. På ett sätt kanske det hindrar gästerna ifrån att bli alldeles för förfriskade och ett bröllop är tillräckligt kostsamt endå.

  • marolo
    Om man räknar med ca 3 glas/person.... Blir det för mycket?.. Eller är 2 bättre?.. Då alla kanske inte tar 2 glas men nån vill kanske ha 3?...
    visste faktiskt inte att det var avgift på att lämna tillbaka. Men kanske är värt det istället för att ha mycket kvar efter bröllopet som man inte kan lämna tillbaka (tänker på om det är import). Kan inte påstå att jag är någon expert eller så men 3 glas låter rimligt. Det är nog vad vi oxå kommer köra på. det är så svårt att veta, vissa kanske inte alls vill dricka just den dagen eller så dricker de extra mycket. Men om jag ska se till andra bjudningar (inte bröllop) som jag varit på så brukar det i regel vara att man delar en karaff vin med sin bordsgranne vilket är 2 glas var. Så tre glas borde räcka. Tycker absolut inte att det anses snålt med tre glas så några sura miner för att det är för lite tror jag inte att det borde bli. Jag tycker också om att ha ordning och koll och budgetera och sådant så dricka känns som en av de svåraste sakerna att förutspå.   
  • marolo
    Förgätmigej skrev 2013-05-23 09:20:16 följande:
    Men går inte tiden galet långsamt när man längtar som en galning?! Vi har bokat lokal och ska reka vigselplats i sommar då vi vill ha en borgerlig utomhusvigsel.

    Klänning hoppas jag på att kunna fynda utomlands i höst. Vad ska ni andra ha för klänning? Jag är sugen på något med mycket spets fram och djup rygg.
    Kramar till er!
    Pia 88 Tycker att båda klännningarna var jättefina! 5 kilo kommer gå bra kämpa på du så ska du se att du får testa klänningar på nolltid :)

    håller med tiden går långsamt men tur är väll det så man hinner bestämma allt! Vi ska också ha utomhusvigsel men har inte bestämt om det ska vara boreligt eller kyrkligt än, Själv är jag också från slätten Flört

    klänning är typ omöjligt att bestämma det finns så många fina. Jag tycker dock att enkelt är snyggt så mina banor går i stil med 





    Just nu är jag inne på att ha en kort klänning, då känslan vi vill förmedla är sommrigt och lite flörtigt och spegla oss som personer. Men det finns så många långafina klänningar så skulle det bli en lång vill ja ha en i spets som är relativt enkel men endå otroligt fin. 

    för att matcka min klänning ska m2b ha väst i stil med detta vilket kanske ses "nedklätt" men tycker endå det är fint.


     
  • marolo

    Kring blommor och tärnor tänker jag såhär men vem vet det är ju ett år kvar så ändra sig 1000 gånger lär man göra. De färgerna som är i mitten av kollaget är de färger som vi ska ha som genomgåeende. 




    (här kommer en av mina andra favoritklänningar)




    lilaljusa  klänningar till tärnorna (i ungefär den sista bildens färg), i någon av de modeller ovan Glad

     
  • marolo
    Pia88 skrev 2013-05-23 13:38:51 följande:
    Jodå.. 5kg är inte omöljigt.. Har redan tappat 5-6kg så... Klänningen fungerar som morot.. Ibland är det dock inte tillräckligt god... (choklad skulle vara godare Flört)

    Slätten?
    Ja choklad är det godaste som finns haha men då har du kommit halva vägen det är ju jättebra.  Tänkte på förgätmigej som bodde i Motala vilket är östgötaslätten så på den slätten Flört
  • marolo
    HubbaBubba skrev 2013-05-26 09:28:23 följande:
    Vi har efter att ha pratat igenom allt bestämt oss för att istället för att gifta oss nästa år med 60-70 gäster och med en budget på 140.000kr så kommer vi gifta oss i år, 27 juli, för dom närmaste ca 17st, här hemma i trädgården, med en budget på max 20.000kr (helst 15.000kr), och ha ett "riktigt" stort bröllop om ca 5-7 år som vi börjar spara till redan nu.
    Anledningen till det är att vi känner att vi behöver pengarna till så mkt viktigare saker, t.ex körkort till båda och en bil då vi bor en bit ifrån stan och har 3 småbarn.
    Det känns tråkigt att inte få det där drömbröllop man ställt in sig på länge nu, men det känns ändå som det rätta beslutet då vi inte har så mkt pengar till vardags.
    Hoppas ni andra brudar får underbara bröllop, och Lycka till! Glad
    Det viktigaste är ju att ni får varandra, lycka till och grattis till er! Skrattande
  • marolo
    Förgätmigej skrev 2013-05-29 15:37:16 följande:
    Marolo, vilken härlig inspiration! Om man skulle ta och knåpa ihop några moodboards snart :D Kul med nån mer från schlätta! Jag är från Linköping egentligen men sambon från Motala. Har ni kikat på någon lokal än?
    Vi har tittat på gränaldjärdssalen i garnison. Mejlade dem men har tyvärr inte fått något svar än så det blir nog till att ringa dem. Annars vet jag inte riktigt finns nog ganska bra utbud i lkpg med lokal, men hoppas på att hitta någon snart så man är ute i god tid. Har ni hittat något bra? Har du några tips på lokal runt linköping? Skrattande
  • marolo
    Pia88 skrev 2013-05-30 20:34:20 följande:
    Så var lokalen bokad.

    Nu har vi fotograf, kyrka och lokal. Snabbt ute med allt så vi fick det som vi ville ha med tider etc Glad

    3 dagar 300€. Finns bord, ordentligt kök med bra utrustning... Ev måste vi hyra champagne glas... Men sånt klarnar närmare nästa vår då vi tar kontakt för att nogrannare se på lokalen...
    Vad skönt att ni hittat en lokal! Det lät som ett väldigt bra pris också vilket alltid är skönt Glad
  • marolo

    Livgärdesmässen är den stora pampiga salen i garnison och rymmer för många för oss och kostar dessutom 50 000, den lilla som vi tänk är ganska tråkig egentligen men allt finns och jag tror att med mycket dekoration kan man göra det mysigt. Det låter helt fantastisk att ni slipper hyra här inte varit där heller så kan inte säga hur den ser ut men bilder brukar visa mycket :) tror att tyg kan göra att den känns mindre och avskärmande :)

Svar på tråden Fler som ska gifta sig Juli 2014?