Inlägg från: HubbaBubba |Visa alla inlägg
  • HubbaBubba

    Fler som ska gifta sig Juli 2014?

    Vi gifter oss 5e juli 2014 Skrattande


    Vi har bestämt kyrka, dock inte bokat den än då vi inte får göra det förns början på juli i år. Vi har gjort en budget och anlitat en bröllopskoordinator som kommer hjälpa oss så vi inte går över den Glad Har köpt save the date kort, men inte riktigt bestämt när vi ska skicka dom. Tror någon gång i sommar. Gjort en gästlista. Köpt brudklänning x2. En vigselklänning från Milagro här i sthlm för 6000kr (ord.pris 19.900kr) samt en kinaklänning för ca 2000kr. Bestämt färgtema. Köpt väst till sambon samt 2 kravatter i samma tyg till marsalkerna. Köpt klänning och skor till ena tärnan, väntar på mått från min andra så jag kan beställa till henne också. Köpt 2 par skor till mig. Köpt örhängen samt manchettknappar i samma serie, till mig och sambon. Bestämt hur tårtan ska se ut. Vi ska ha buffé med massa kött, helst grillat. Vi ska ha godisbuffé.
    Tror det är allt just nu Glad
    Bifogar även vårt nyaste inspirationskollage Glad

  • HubbaBubba
    swdnchick skrev 2013-04-03 13:32:48 följande:
    Oj jösses HubbaBubba!! Jag blir stressad när jag ser hur mycket du fixat!

    Jag håller på att gå ner i vikt så jag kan inte köpa klänning ännu, eller jag vill inte köpa ännu. Jag vill kunna titta tillbaka på bröllopsfotografierna och känna att jag är vacker och inte tycka att jag borde gått ner något extra kilo.

    Vi kanske också ska leta efter inspirationsbilder, det verkar vara ett bra sätt att organisera alla tankar kring dekorationer mm.
    Äsch det behöver du inte bli. Är bara jag som är väldigt intresserad av bröllop i sig, så jag tittar runt flera timmar per dag på internet och letar saker/inspiration Tungan ute

    Jag förstår, jag har lite problem med vikten åt andra hållet istället (55 kg till 172cm just nu, var dock nere på ca 50 kg innan jag blev gravid med min son, som nu är 7 månader) så jag har köpt lite vikter och en träningsmatta och ska träna för att få mer muskler och må bättre Glad

    Ja gör det Glad
  • HubbaBubba
    Bamsemums skrev 2013-04-03 18:32:38 följande:
    Hubbabubba - Jävlar vad mycket du har hunnit med! Men känner sig lite efter ;)
    Äsch. Du hinner ikapp, långt kvar Flört
  • HubbaBubba
    NBFN skrev 2013-04-11 15:01:47 följande:
    Åååh!!! Samma datum som vi OCH samma färgtema1 Gud så roligt! :D7

    Var gifter ni er? Hur många gäster har ni?
    Haha, vad kul Skrattande
    Vi gifter oss i Bromma kyrka, i sthlm. Kommer bjuda ca 50 personer. Ni? Glad
  • HubbaBubba
    NBFN skrev 2013-04-11 17:35:25 följande:
    Åh, ok! Grattis :)

    Mja, vi har inte bokat kyrkan ännu, hoppas kunna göra det den närmaste tiden. Funderar på s:t Sigfrids kyrka vid Liljeholmen, om lokalen vi vill ha inte är bokad, är den det så blir det byte av lokal och även fortsatt sökande efter kyrka.
    Just nu är gästlistan på 112 personer, men ska kika på den idag och se vilka vi egentligen skrivit upp, om det är någon ska vi ska ta bort eller kanske lägga till, men omkring 100 personer.

    Var har ni tänkt ha middag och fest?
    Tack detsamma Glad

    Så sthlm också? Kul Glad
    Oj, vad många. Då måste ni ha många vänner Glad

    Vi vet inte riktigt än. Har hittat 4 stycken ställen som vår bröllopskoordinator ska kolla upp, om vi har råd med någon och om det är ledigt.
    Alternativen är www.elite.se/sv/node/199
    www.miro.se/mirolounge/
    www.stockholmsbit.se/index.php
    & www.bokalokal.se/festlokalvalvet.htm

    Vilken lokal vill ni ha? Glad
    Har ni någon budget än?
  • HubbaBubba
    NBFN skrev 2013-04-11 18:59:23 följande:
    Ja, haha! Lite lustigt att det är i Sthlm Glad
    Jo, många vänner blev det, men framförallt är våra familjer/släkter väldigt stora, och dem vi valt från släkten är dem som vi liksom inte "klarar oss utan" en sån här dag, sedan har ju väldigt många respektive, likaså med våra kamrater. Men ja, vi får väl se om vi blir så många i slutändan. Lokalen vi ska kika på tar in max 100 sittande, dem föredrar att sällskap inte är större än 80 personer, så det blir nog att kika på en annan lokal trots allt.

    Den lokal vi ska kika på är Nybohovsrestaurang, ljuvlig utsikt över stockholm! Men, som sagt, den kan nog vara lite för liten tyvärr. Den verkar bara så bra annars, dansgolv har de lite längre in, så vi slipper hålla på att flytta bort bord och stolar. Om inte annat så funderar vi faktiskt på elektriker gymnasiet i Hägersten/midsommarkransen/telefonplan (smaken är som baken och alla vill placera den olika :P). Vi var där på bröllop i helgen, och lokalen var verkligen ultimat för bröllop! Ett litet tips så där om de andra lokalerna är för dyra.
    På elektriker gymnasiet har de matsal och "dansgolv" separat, kök så man kan laga maten på plats eller varmhålla (dock får man ordna med egen kös- och serveringspersonal), dj-anläggning osv.
    Tror iofs inte den lämpar sig så jättebra om man är ett sällskap på under 80 personer. Bröllopet vi var på var vi sammanlagt 46 personer, och då kändes lokalen väldigt stor och "tom". Det man kan göra är så klart att ta med stora vita skynken eller liknande och avskärma vissa delar, så blir det lite intimare.

    Åh, jag gillar verkligen valvet! Har själv haft funderingar på den, men min m2b tycker den känns lite väl "instängd". Har även varit intresserad av 'Skyddsrummet'. Men, vi måste ju mötas i planeringen så vi får fortsätta leta efter något vi båda gillar :)

    Njae, alltså.. Vi har satt en budget för middagen (lokal, mat, personal) på omkring 55-60 000:-, resten har vi inte budgeterat ännu utan vi har valt att "det får kosta vad det kostar", men inom rimliga gränser. Jag hoppas bara vi kommer under gränsen för 90 000:- för hela kalaset, och det bör vi ju göra. Jag är dock väldigt så där att jag gillar de där små-detaljerna, som små korgar på toaletterna, en liten gåva till alla gäster osv.

    Vi får dock fotograf och DJ i bröllopsgåva. Fotografen är en god vän och DJ:n en kollega till min m2b (min m2b är DJ). Hår och smink får jag gratis av en god vän som är stylist. Så, det som kostar utöver middagen (och detaljerna :P) är våra kläder, kläder till tärnor + marskalkar och drycken - och tårtan för guds skull!

    Gud vad det låter som att vi inte bryr oss om pengarna, men så klart gör vi det, haha! Jag är ju sjukskriven, så budgeten får gärna bantas så mkt det bara går!  Det är bara det att vi inte vill sätta någon övre gräns för vad klänning och ringar "får" kosta, jag vill så klart att klänningen hamnar under 7 000:-, men vi har också sagt att om jag hittar DEN klänningen för 12 000:-, ja, vad ska man göra. Förstår du hur jag tänker?

    Hur ser er budget ut? Har du några tips?
    Hoppas ni hittar någon lokal båda tycker om Glad Nybohovs har ju verkligen vacker utsikt.

    Skyddsrummet tycker jag också om, men då ska man nog vara så många som ni tänkt om lokalen inte ska kännas för tom.

    Hehe, jag förstår hur du menar. Glad Jag hade ju turen att hitta ett provexempel på brudklänning och fick den för 6000 kr istället för 19.900 kr Glad
    Vi har en budget på 140.000 kr som MAX, då ska allt förutom bröllopsresa ingå, vilket vi kommer önska oss i bröllopspresent.
    Har ett bröllopskonto som vi lyckats spara mkt på då sambon sålde sitt radhus och fick mkt vinst på det Glad Annars skulle vi aldrig ha råd med det då jag är sjukskriven och sambon är föräldraledig just nu.
    Dock ska jag nog få aktivitetsersättning om ett par månader, och då blir det lite lättare att "leva" Glad
  • HubbaBubba
    NBFN skrev 2013-04-11 19:24:53 följande:
    Men hur märkligt är det inte att vi båda är sjukskrivna då?

    Då känns det ju ändå som att ni har ok med utrymme i er budget. Vi har också valt att önska oss bidrag till bröllopsresan, prylar och pinaler har vi redan alldeles för mycket av.
    Som tur är så har min sambo nu fått in fler spelningar, vilket genererar bra mycket mer pengar, så vi kan "spendera" mer och lägga undan mer till bröllopet. Hoppas bara jag får bli bra snart så jag kan börja arbeta igen och få in lite mer pengar även jag.
    Jaa Glad
    Får jag fråga varför du är sjuksriven för? Du kan ju inboxa om du inte vill skriva ut det här.

    Jo samma här. Med 3 barn också så finns det saker så det räcker och bli över Tungan ute
    Spelningar, vad jobbar han med då? Glad
  • HubbaBubba
    NBFN skrev 2013-04-11 19:56:08 följande:
    Jag har, tydligen, en "komplicerad" skada i ryggen - vilket jag varken tycker är en skada eller särskilt komplicerad. En buktande disk, som förmodligen nu blivit diskbråck, ev. börjar bli "föråldrad" och ruttnat, som ligger och retar nervroten så den är inflammerad, vilket nu, efter ett halvår, har gjort att åtminstone en nerverna är så pass "trasig" att den kanske inte någonsin blir helt bra, reflexerna är helt borta i kroppen, balanssinnet har rubbats och blodtrycket är alldeles för lågt. Men ja, det är ju besvär som tillkommit med tiden, det är alltså buktningen och hur buktningen ligger not nervroten som är komplicerat. Den ligger alltså inte på ett konstant tryck, utan stöter till den hela tiden, och typ "skrapar" upp små små sår på nervroten. Så ja, frågan är om det ska bli operation eller inte, och fram till ett beslut och åtgärd så är jag sjukskriven, blir helt sängliggande i två dygn efter att ha varit igång en dag (igång: typ dammsugit ett varv i lägenheten). Sååå frustrerande, jag klättrar på väggarna, samtidigt har jag så fruktansvärt ont, så det är lite jobbigt för tillfället. Men bröllopet är vad jag lever för!

    Vad är du sjukskriven för? (inboxa om du vill)

    Oj, ja tre barn, då blir det lite prylar. Vi har en på halvtid, men han är nu 13 år så det är mest teknikprylar :P

    Spelningar ja, han är DJ. Han kör även taxi för taxi Sthlm, men nu har han regelbundna spelningar på nattklubbar osv. vilket ger väldigt mycket  mer pengar i fickan, så skönt! Han har ju hållt på i snart 20 år också, så han är ju duktig, och visst, det blir färre timmar vi träffas, samtidigt måste vi ställa det i relation till hur ekonomin ser ut just nu, samtidigt tycker han det är så jäkla roligt (och som sagt så är han grym!!) så det är någonstans värt att vi är ifrån varann mer nu för en tid. Det blir då också mer kvalitéts-tid istället för kvantitet, och det är ju det som är det viktiga i slutändan :)
    Åh vad jobbigt det låter Rynkar på näsan Hur kommer det sig att du fått det, vet du/ni det?
    Hur gammal är du?
    Hoppas verkligen det blir bättre för dig snart, för det måste ju vara hemskt.

    Jo precis. Vi har 2 heltid(7mån och 3 år) och en på halvtid(5 år)

    Jag hade förlossningsdepression och blev sjuksrkiven för det, är dock inte deprimerad längre men läkaren har valt att låta mig vara sjukskriven tills jag får min aktivitetsersättning och börjar med min add/asperger utredning.

    Åh, kul med DJ. Glad
  • HubbaBubba
    NBFN skrev 2013-04-20 13:43:12 följande:
    Fattar inte riktigt vad som hänt med att citera här inne, uppdaterar dem sidan månne?!

    Vet faktiskt inte hur det kommit, alla får med tiden buktande diskar men inte många får problem av det, utan jag har bara haft oturen att buktningen liksom ligger lite tokigt så att säga, sen kan det vara så att det är diskbråck, men inget dem hittat på röntgen. Utan det som syns är denna retning/inflammation som finns på nervroten som inte lägger sig.
    Jag är 24 år, och inte alls van vid att "bara vara", har alltid haft väldigt mycket på gång och älskar att vara på språng! (fick in lite rim där också :P) Arbeta som lärare, plugga på heltid, driva eget företag, hjälpa m2b med hans företag, ideella grejer på fritiden, träna, hund (som tyvärr behövt flytta nu :'( ) och massa ungar överallt som behöver barnvakt :P ... Och så då min egen familj! Älskar't! Och nu sitter jag här, och blir stressad av att inte göra någonting.

    Usch, förlossningsdepression är allt annat än roligt! NU har jag själv inte haft det men haft två väldigt nära som haft, och fy tusan vad jobbigt dem hade det! Men vad skönt för dig att det är över nu, och att du har en läkare som tänker på ditt bästa i det här, bättre att vara hemma lite längre än behöva komma tillbaka för tidigt.
    Jaha, hur har du/ni kommit fram till att du ska genomgå denna utredning?

    Ja, väldigt roligt med DJ! :) Det är det som jag hjälpt/hjälper till med i m2b's företag, att ta emot bokningar osv. Riktigt roligt!
    Då förstår jag att det är jobbigt. Hoppas verkligen det blir bättre snart som sagt!

    Ne det är jättejobbigt att ha det Rynkar på näsan
    Jag har alltid haft svårt i skolan och aldrig kunnat jobba pga att jag är extremt stresskänslig etc. Jag har läst om add och tyckte nästan allt stämde in på mig, så jag pratade med min samtalskontakt om det och hon höll med och lät mig göra ett första test som indikerade på att jag med stor chans/risk har både add och lite aspergers.
    Många skulle kalla mig lat som ofta bara sitter hemma vid datorn och gör mat till barnen, knappt städar eller så, men saken är att jag inte har någon ork varken fysiskt eller psykiskt, vilket är hemskt. Jag VILL ju kunna göra saker som "alla andra", jag har ju liksom viljan men inte orken.
    Så om det nu visar sig efter hela utredning att jag har diagnos, så kommer jag få eventuellt få medicin som gör att jag får mer ork, samt hjälp av t.ex ams att hitta ett jobb eller praktik som jag klarar av och så kommer vi bestämma hur mkt jag kommer klara av att jobba, 25/50/75%.

    Såg att ni varit och tittat på lokal, vad kul Glad Vilken lokal är det? Glad
  • HubbaBubba
    Bamsemums skrev 2013-04-25 17:22:38 följande:
    Hur går det för er tjejer i planeringen? Jag håller på för fullt med Save the date korten! Jag tar lite i taget, det blir säkert mycket att göra ändå längre fram! :) Det är så roligt att planera bröllop :)
    Vad roligt Glad Vi beställde våra STD-kort för några månader sen Glad
    Våran bröllopskoordinator har bokat in två visningar av lokaler nästa torsdag samt tisdagen efter det. Är så förväntansfull Glad
  • HubbaBubba
    Bamsemums skrev 2013-04-26 00:09:23 följande:
    Hubbabubba - Hur mycket kostar en bröllopskoordinator? Det verkar smidigt med en sån ;)
    Det beror helt på hur mkt man vill/behöver hjälp med. För oss blev det 22,400 kr då vi vill ha ganska mkt hjälp med dom stora sakerna, samt även att kunna släppa det mesta på själva bröllopsdagen och inte behöva oroa sig för att något skulle gå fel Glad
    Det hon kommer hjälpa till med är bl.a. att hitta lokal och om det behövs catering, fixa godisbuffé, hjälpa till med dekoration och blommor i våran stil och våra färger, hitta solist till kyrkan, hitta fotograf etc etc Glad
  • HubbaBubba

    Vi var och tittade på festlokal på Elite Palace Hotel i sthlm i torsdags, och det verkade jättebra. Vi fick även titta på ett dubbelrum samt svit, och sviten var hur mysig som helst och hade jacuzzi i badrummet. Det skulle ju också vara så bekvämt att ha festen på hotell så att man slipper tänka på transport efter festen.
    Det kändes jättebra, men vi ska iväg och titta på en annan festlokal imorgon och känna hur det känns där Glad

  • HubbaBubba

    Vi har efter att ha pratat igenom allt bestämt oss för att istället för att gifta oss nästa år med 60-70 gäster och med en budget på 140.000kr så kommer vi gifta oss i år, 27 juli, för dom närmaste ca 17st, här hemma i trädgården, med en budget på max 20.000kr (helst 15.000kr), och ha ett "riktigt" stort bröllop om ca 5-7 år som vi börjar spara till redan nu.
    Anledningen till det är att vi känner att vi behöver pengarna till så mkt viktigare saker, t.ex körkort till båda och en bil då vi bor en bit ifrån stan och har 3 småbarn.
    Det känns tråkigt att inte få det där drömbröllop man ställt in sig på länge nu, men det känns ändå som det rätta beslutet då vi inte har så mkt pengar till vardags.
    Hoppas ni andra brudar får underbara bröllop, och Lycka till! Glad

  • HubbaBubba
    marolo skrev 2013-05-26 11:24:42 följande:
    Det viktigaste är ju att ni får varandra, lycka till och grattis till er! Skrattande
    Pia88 skrev 2013-05-29 13:50:42 följande:
    Det blir nog bra iaf Glad Grattis till båda och lycka till med festligheterna och allt annat som komma skall Glad
    Tack så mkt Skrattande
Svar på tråden Fler som ska gifta sig Juli 2014?