• Äldre 2 Apr 22:59
    162921 visningar
    1042 svar
    1042
    162921

    Fler som ska gifta sig Juli 2014?

    Vi ska gifta oss 18e juli 2014. :) Än så länge har vi bara bokat lokal. Ska kolla på kyrka innan sommaren. Vi har en i åtanke men vi har aldrig varit inne o tittat hur den ser ut. Håller på att planera hur vi vill göra med vissa saker. Tex mat, dryck, underhållning och färgtema kan man ju prata om hur mycket som helst. Det behövs ju inte bestämmas riktigt ännu. Min syster är fotograf så man kan ju säga att vi bokat fotograf redan också.
    Kul att du gjort en tråd för oss juli2014 brudar!!!

  • Äldre 3 Apr 11:34
    #8

    Hur gamla kommer ni att vara när ni gifter er? Vi kommer vara 29. Jag vill verkligen gifta mig innan 30. I maj har vi varit tillsammans i 7 år.
    Vårt bröllop är inte hemligt, jag pratar med alla som vill lyssna. Min pappa frågade om jagverkligen ska hålla på att prata bröllop hela tiden fram till juli 2014. Han trodde att min blivandes öron skulle trilla av.... Tur att BT finns där man får prata med likasinnade!!
    Min tärna är tillfrågad, men hon visste redan att hon skulle vara tärna, för det hade vi pratat om redan i gymnasiet, fast lite mer på skoj då. Jag ska bara ha en tärna, trots att jag bott i usa i 6 år så vill jag ha ett klassisk svenskt bröllop. Min blivande håller med helt o hållet. Det enda amerikanska vi kör med är Save-the-date kort, som nog skickas i november.
    Jag har inte köpt något ännu för min blivande tycker det är alldeles för tidigt. Tror att vi kommer börja köpa lite grejer i sommar, men vi har inte så mycket plats i vår lägenhet att vi kan köpa allt ett år innan.

  • Äldre 3 Apr 12:27
    #12

    Vi har också en budget på 50 000- 75 000. Men innan vi vet vad maten kommer kosta är det ju väldigt svårt att få en uppfattning om vi kommer hålla oss inom det. Jag har tänkt köpa en billigare klänning (~5 000) och hellre lägga mer på ringen (~17 000). Min m2b ska köpa en riktigt snygg kostym (inte dressman) istället för att hyra en typisk brudgums jaquet eller frockcoat, han skulle ändå känna sig lite utspökad i en sådan. Och en snygg kostym har man alltid användning av. Om vi kan lägga 5 000 kr på en klänning till mig kan vi lägga detsamma på kostym till honom.

    Min blivande har inte berättat för sina föräldrar att vi gifter oss Göteborg. Vi träffades på Chalmers och han har bott här snart 8 år, men han kommer från södra Norrland. Vi hade pratat om att eventuellt gifta oss i hans hemstad, men det skulle inte funka att planera en fest 60 mil från där vi bor. Jag hoppas att han berättar innan save-the-date korten skickas ut iaf. Men jag tycker inte att det är jag som ska berätta det. Vad tycker ni?

  • Äldre 3 Apr 13:32
    #14

    Oj jösses HubbaBubba!! Jag blir stressad när jag ser hur mycket du fixat!

    Jag håller på att gå ner i vikt så jag kan inte köpa klänning ännu, eller jag vill inte köpa ännu. Jag vill kunna titta tillbaka på bröllopsfotografierna och känna att jag är vacker och inte tycka att jag borde gått ner något extra kilo.

    Vi kanske också ska leta efter inspirationsbilder, det verkar vara ett bra sätt att organisera alla tankar kring dekorationer mm.

  • Äldre 3 Apr 13:43
    #16

    TACK Jennifer!! Va omtänksamt av dig att dela med dig av dina tankar. Vi har faktiskt redan pratat om att gå ut och se vilka blommor som växer på ängarna i juli i år. Men det är ju ett väldigt bra tips. :) Du är välkommen hit när du vill för att dela med dig av din erfarenhet. :)

  • Äldre 23 Jan 18:32

    Tänk nu är det mindre än 6 månader kvar! Vi ska gifta oss den 18e juli. :)

    Kyrkan och festlokalen har varit bokade sedan innan sommaren. Min tärna hjälper mig en hel del med planeringen, eller hon håller koll på vad jag och min blivande make måste ta tag i. Hon har i flera månader mer eller mindre tjatat på att vi måste boka en cateringfirma. Jag har ju tyckt att det inte var så bråttom. Det finns ju liksom nästan 100 st i Göteborg. Men när jag för 2 veckor sedan började ringa runt till de företag som vi var intresserade av visade det sig att alla har semesterstängt i juli. Jag fick NEJ från 5 firmor på raken. Då började bröllopsstressen infinna sig! =/ Men vi hittade ett ställe som vi tycker verkar jättebra, vi var där och pratade med ägarinnan och fick ett jättegott intryck. Så nu har vi bokat catering! :)  Så himla skönt att kunna bocka av det från listan!

    Strax innan jul var min mamma och jag ute för att kolla på brudklänningar. Jag hade ju inte tänkt köpa en klänning där och då. Men det gjorde jag! När jag stod där med klännningen(!) och slöja/flor började min mamma gråta. Så himla fint var det! Vi visste båda två att det var den klänningen som jag skulle ha! Jag gav 4400 kr och är jättenöjd. Men nu ska jag bara gå ner ett par kilo så att den sitter perfekt, då den var lite tajt.

    I början av december skickade vi ut våra Save-the-date kort. Inbjudningar bör man ju skicka tidigast 6 veckor innan, men vi vill att folk ska planera in vårt bröllop i deras semester.  Vi har inte ens börjat fundera på hur inbjudningarna ska se ut.

    Vi måste fixa porslin och dukar för det finns inte i lokalen. Någon som vet var man kan hitta dukar till runda bord i Göteborg??

    Min syster är fotograf och ska ta alla korten, så det slipper vi boka. Vi vet också att det kommer bli jättebra bilder för hon är jätteduktig och har verkligen öga för fina bilder.  Min svägerska som är frisör ska fixa min frisyr, men hon kommer fram tidigast 2 dagar innan bröllopet. Det känns ju lite stressigt, att inte veta hur min frisyr kommer se ut förän dagen innan.

    Jag har börjat träna på gym nu också, ska försöka träna 3 dagar i veckan. Vill ju kunna känna att jag är jättevacker på vår dag.

    Vi håller på att bestämma vad vi ska ha ta för efternamn. Han vill inte ha mitt, och jag vill inte ha hans -sson namn. Därför ska vi ta ett släktnamn, men har inte bestämt vilket ännu. Är det någon annan som ska göra samma sak?

  • Äldre 10 Apr 13:27

    Oj. Vi har inte ens börjat räkna på kostnaderna för blommorna. Vi har köpt frön till "vilda" sommarblommor som vi ska plantera i mammas rabatt och använda för att pynta lokalen. Men kommer nog behöva köpa andra blommor till lokalen också. Men räknar nog med åtminstone 2000 kr för buketterna.

    Ikväll ska vi på en vigselträff för alla par som gifter sig i vår församling i sommar. Vi ska lyssna på psalmer och höra ingångsmusik och sånt. Vi ska även träffa "vår" präst! Jättespännande!

  • Äldre 10 Apr 14:02

    Just de som man sår själv är inte så svårskötta. Det gäller bara att vattna ibland. :)

  • Äldre 10 Apr 14:42

    Det är svårt och dyrt. Rosor säljs ju som buskar och det brukar ta några år innan de blir stora nog. Ranunkler har jag ingen koll på.

  • Äldre 2 May 23:06

    Idag fick vi äntligen smaka på maten som vi kommer ha på bröllopet. Det var jättegott! :) En sak mindre att oroa sig för. :)

Svar på tråden Fler som ska gifta sig Juli 2014?