• Billig båtresa och dricka i Tyskland? Gärna hemsidor.

  Mån 1 apr 2013 20:36 Läst 3312 gånger Totalt 8 svar
  Mån 1 apr 2013 20:36

  Börjar närma sig att inhandla det drickbara inför bröllopet.


  1. Förslag på billiga färjeöverfarter tur/retur önskas.


  2. Var handlar man den billigaste ölen, cidern och vinet i Tyskland. Gärna hemsidor så man själv kan in och jämföra.

 • amerik­a
  Visa endast
  Mån 1 apr 2013 20:49 #1

  Jag ska åka i slutet av april på en sådan arrangerad bussresa, vi ska till Grömitz och åker via Rödby-Puttgarden. Jag vet inte var vi ska handla någonstans men jag vet att det är billigt då det är bussresans enda syfte: att kunna handla billigt. Men jag kan återkomma när jag varit där Flört

 • kimmyw­immy
  Visa endast
  Mån 1 apr 2013 21:36 #2

  Vi gjorde en sådan resa i lördags! Vi valde att åka till Bordershop i Puttgarden och det kan jag rekommendera. Scandlines sköter färjorna mellan både Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden. Nu vet jag inte var du bor men men jag tycker detta är smidigt. H-H tar 20 min sedan är det 2h körning i Danmark och så ca 45 min R-P. Bordershop ligger precis där man kör av båten i Puttgarden. Just nu har de en special-deal där man betalar 900 SEK om man åker fram och tillbaka samma dag (båda färjorna ingår), då ingår 3 flak öl! Checkar man in för returresan inom 3 timmar så får man dessutom 200 dkk att handla för på båten:) Tror det kostar ca 1100 annars. Men de har ofta olika erbjudande så kolla Scandlines hemsida. Och för att planera själva inköpet och göra en budget så kolla: www.puttgarden.bordershoppa.se/ Tips är att ha en väldigt detaljerad inköpslista för det är verkligen stort och det är lätt att handla alldeles för mycket. Vi hade bestämt vilka druvor vi skulle ha men inte exakt vilka viner. Då hade de en kanonbra service och öppnade de flaskor vi valde mellan. Känns viktigt att det blir rätt när man köper 70 flaskor av samma sorts vin.... Tips också att räkna på vikten ordentligt, det finns ju inga gränser för hur mycket man får föra in i landet men många åker dit i tullen för att de har lastat bilen för tungt. Vi valde att köra två bilar till slut. Lycka till!

 • Tis 2 apr 2013 13:24 #3

  Vi har handlat en gång tidigare och kommer nog även att handla igen innan bröllopet på Calles, se www.calle.dk/Default.aspx Det finns på många orter längs Tysklands norra gräns, de har kända märken och mycket bra priser! De har ju allt på hemsidan så man kan planera rätt bra. Vi tar båten Göteborg - Kiel tur och retur och det blir samtidigt en kryssning med övernattning så lite minisemester :)

 • Tis 2 apr 2013 16:14 #4

  Får nog bli Calles eller Bordershoppen i Rostock ellr Puttgarden. Verkar ha ett bra sortiment av det mesta vi behöver. Beror lite på kostnaden för resan dit och hem. Men vi kommer nog satsa på att lägga en hel dag i Tyskland. Så kan man samtidigt passa på att njuta och kanske även ta en liten picknick någonstans. Eller ta en liten rundtur i någon närbelägen fin stad.

 • Tis 2 apr 2013 16:53 #5

  Jag och sambon åker med ttline från Trelleborg till Rostock. Man lämnar Sverige på kvällen och kommer till Tyskland på morgonen sen får man ca 14 timmar iland och sen sover man på båten tillbaka.
  Hytt och bil ger vi 1400 kr för.

  Vi var i Travemunde förra året och i år tänkte vi testa Rostock. Då handlade vi allt på Cittimark som även finns i Rostock. 

 • Ons 3 apr 2013 11:59 #6

  Har kostat 1450kr men boka och res innan 15/6 så kostar det 995kr. www.ttline.com/sv/Skandinavien/Kryssningar-Shopping/Kortresor/En-hel-dag-iland---Rostock/Har bokat en resa så det blir över och fylla bilen med lite godsaker. 

 • Ons 3 apr 2013 14:58 #7

  Vi åkte med stena line till sassnitz. Dom hade specialpris på resan ner och öppningserbjudaden i bordershopen eftersom den är nyöppnad. Hur smidigt som helst. Det var bara att klicka i vad man ville ha på internet och skicka in en förbokning, sedan betalade man bara i kassan där nere och så kom dom ut och lastade på en pall med allt:) 
  http://www.stenaline.se/farja/daytrips/dagstur-bordershop-trelleborg-sassnitz/ 

 • Flotte­n
  Visa endast
  Sön 14 apr 2013 13:07 #8

  Rödby-Puttgarden Bordershopen direkt vid färjeläget. Eller kör 5 km till Burg där ligger Calles, Fleegard, Sky, Nielsens discount. Titta på www.alcohoo.se/ Glöm inte att vin är billigt på Bilka i Danmark, kör man från tex Öresundsbron mot Rödby passerar man ett par Bilka. Fields i Kastrup/Köpenhamn tex. www.bilka.dk

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll