• xMariax

    Toastmaster/Toastmadame?

    Vad är egentligen deras uppgift?
    Hur väljer man vilka man ska fråga?
    ''Måste'' man ha en toastmaster/madame?


  • Svar på tråden Toastmaster/Toastmadame?
  • xMariax
    Asmar skrev 2013-03-27 15:44:40 följande:
    Maria, Om du har en gästbok så se till att dina tärnor eller toasmaster kan påminna gästerna att under kvällen fylla i den eller se till att den går runt bland gästerna. De flesta läggr den på ett bord och glömmer bort den helt, gästerna missar den eller så kommer man på det i slutet av festen och då plötsligt vill alla stress skriva i den.
    Det ska jag tänka på.
  • xMariax
    SandraElisabet skrev 2013-03-27 17:09:03 följande:
    Jag tycker att du fått bra svar angående VAD en toastmaster och toastmadame ska göra, tänkte berätta om hur vi tänkte gällande VILKA vi frågade.

    Min fästman och jag bestämde att vi ville ha varsin nära kompis som Toastmaster/-madame.

    Jag valde en tjejkompis som jag vet kommer kunna hantera pressen under dagen och dessutom hjälpa mig med ev planering, hon är också en person som själv är duktig på att planera och hon är har tidigare själv anordnat lyckade fester. Jag vet att hon kommer bli underbar som toastmadame och eftersom att jag flera gånger gästat hennes fester så vet jag att hon är en underbar värdinna.
    Både min toastmadame och min tärna ser jag som mina bästa vänner, jag resonerade som så att även om jag tror att min toastmadame gärna varit tärna, så tror jag att hon blir bättre som toastmadade jämfört med min tärna då hon är lite blygare.

    Min fästman frågade en av sina bästa vänner (den andra är marsalk) om han ville vara toastmaster. Han är så vitt jag vet inte lika van som min väninna med att agera värd men han kommer avlasta henne och tillsammans kommer de presentera talare, skålar etc.

    Jag tror dock att min väninna kommer hålla i fler trådar...

    Våra TMs Solig kommer också agera värdpar vilket ger dem fler uppgifter, men samtidigt så tror jag att det blir lättare för gästerna att veta vilka de ska vända sig till vid frågor etc.

    Mina föräldrar har varit värdpar/TM vid 2 tillfällen så jag tänkte väll att min kompis unde snacka lite med min mor och få ett hum om hur det är, sedan ska vi självfallet komma överens allihopa om exakt hur allt ska gå till.

    Kände du att du fick svar xmariax???
    Precis vad jag undrade! Tack!
Svar på tråden Toastmaster/Toastmadame?