• Marysh­ome
    Äldre 23 Mar 10:51
    2830 visningar
    2 svar
    2
    2830

    Gifta sig i stadshuset, hur gjorde ni?

    Funderar på att boka tid i stadshuset. Hur funkar det? Vi tänkte gifta oss i hemlighet, bara våra barn med. Kan man ha barnvagn med in i stadshuset? Stockholm alltså. Vill gärna veta hur andra gjort som gifte sig i stadshuset!

  • Svar på tråden Gifta sig i stadshuset, hur gjorde ni?
  • Cathel­ica
    Äldre 23 Mar 11:10
    #1

    Vi gjorde det, hadde bara våra vittnen med.
    Vigselmanne (?) va jättetrevlig, och det hela va en rätt snabb affär, för snabb tyckte jag..
    Men nu är vi iallafall gifta, och ska ha bröllopsfest för nära kära i augusti :) 

  • Äldre 23 Mar 11:38
    #2

    Det funkar så att ni ringer (eller mejlar) och bokar en tid för vigsel :)

    Vanligtvis brukar det finnas två varianter av vigselceremonier, en kort och en väldigt kort. Maxtiden är tydligen 5 minuter per vigselceremoni och det är nog den långa versionen då. Jag tvivlar starkt på att det skulle vara ett problem att ha med sig barnvagnen in där. Vigseln hålls tydligen i ett rum som kallas "Ovalen", som ska vara relativt litet, men man får ha med sig 15 vuxna gäster samt barn under 12år utöver det antalet. Kikar man på bilder, så ser rummet ut att rymma en barnvagn, så det ska nog inte vara något problem som sagt :)

    Allt ni behöver göra är att boka en tid, dyka upp på utsatt tid, ha med er en godkänd hindersprövning och giltig legitimation samt ha två vittnen närvarande vid vigseln. Om ni inte vill ha med er någon vän eller familjemedlem, så brukar man kunna få två vittnet (okända) i stadshuset.

    Allt står här www.stockholm.se/OmStockholm/Vigsel/


Svar på tråden Gifta sig i stadshuset, hur gjorde ni?