• NeutronStar

    21-dagars utmaning, någon som är med?

    amerika skrev 2013-03-24 10:07:46 följande:
    Jag vågar knappt säga det för då jinxar jag väl allt, men det går bättre och lättare än jag trodde!! Har avstått fikabröd när barnen & jag fikade på stan,  ignorerat påskägget på jobbet och inte ens tittat åt lördagsgodiset här hemma! Lightläsk har jag unnat mig dock men det är ju kalorifritt. 

    Minst 30 minuter rask promenad (i snö i skogen) varje dag har det blivit oxå, oftast mer. Jag kan inte påstå att jag känt mig vare sig piggare efteråt eller särskilt sugen på att ge mig ut där på kvällen när det blåser kallt men jag har gjort det ändå. Och känner mig duktig Glad Jag räknar inte med något märkbart resultat imorgon när jag ska väga/mäta mig igen men jag vet ju själv att jag gjort det jag ska. Så ja, änså länge är jag nöjd och klappar mig själv på axeln!
    Ju längre man klarar sig utan ju lättare blir det tycker iaf jag. ^^ Jag och min kompis var ute på en promenad på 2,5 h igår, gick bort till Delsjöarna i raskt tempo, så var ganska möra men väldigt nöjda med oss själva sedan efteråt. =)

    Ser fram emot vägning imorgon, ska bli intressant att se om det hänt något! =)
    MariaochDaniel skrev 2013-03-24 20:56:58 följande:
    Just nu går det ganska bra. Jag äter nötter, russin och frukt på kvällen istället för godsaker.
    Läsk och chips och dylikt är lättare att motstå tycker jag, än fikabröd! =)
    Nån som känner igen sig och kan tipsa om hur man kan minska sitt sötsug?
    Tycker faktiskt att sötsugen minskat lite, vilket är jätteskönt.

    Har gjort mina dagliga övningar hemma och imorrn blir det fuego på gymmet, ska bli skoj! =)
    Ja du, det är nog tyvärr bara att hålla ut, och som sagt var äta frukt och andra "naturliga" sötsaker, så man inser att det faktiskt finns saker som inte är godis som är lika söta och goda. ^^ Jag har iaf inte upptäckt någon magisk genväg till att bli av med sötsuget, och om det är någon som kommer på något får ni gärna höra av er. ^^

    Idag är tanken att det ska bli promenad, men kanske en lite kortare än den igår. ^^
  • NeutronStar
    MariaochDaniel skrev 2013-03-25 13:46:04 följande:
    Precis, Neutron Star. Finns inga enkla sätt att gå ner i vikt eller få bort sötsuget. Bara att kämpa och hålla ut!

    Kämpa på med träningen därute!
    Idag blev det promenad en timme och ska på fuego ikväll =)
    Göttans!

    Jag har precis bestämt mig för att det inte ska bli någon halvdan promenad i snigeltempo idag, utan det blir ut på en 6 km löprunda. =) Kanske inte så långt tycker ni, men det är faktiskt ganska långt för mig, vilket kanske rimmar illa med att jag ska springa Midnattsloppet i sommar men jaja. Det är ju ett tag kvar tills dess. ^^
  • NeutronStar
    MariaochDaniel skrev 2013-03-25 14:10:29 följande:
    Jag tycker det är långt =) men då är jag ingen löpare heller.
    Ska dock börja jogga nu när det blir vår i förhoppningen att gå ner nåt gram.

    Hur gör ni? väger ni er varje dag eller vecka?
    Jag ska väga mig ikväll eller imorgon bitti, beroende på när jag kommer ihåg att göra det. ^^ Brukar bli lite panik på morgonen ibland. =P Så jag väger mig varje vecka, ingen mening med att göra det varje dag då man kan penda så mycket i vikt mellan morgon och kväll och under olika tider på dygnet.

    Jag testade att väga mig en gång på kvällen och sedan väga mig direkt på morgonen dagen efter, och det skiljde 2,5 kg mellan kväll och morgon, så då gav jag upp att väga mig oftare än varje vecka. =P
  • NeutronStar

    Vägde mig idag. Över förväntan måste jag säga, trodde inte det skulle hända så mycket eftersom jag inte ätit godis och sådant onyttigt på över 2 månader innan utmaningen, men det måste vara motionen som gör sitt. ^^

    Vikt: 73,8 kg (75,2 från början)
    Mått i midjan: 98 cm (100 från början)

    Gick för övrigt i ett par jeans idag som jag köpt för ett par månader sedan som motivation för att gå ner i vikt, och gick dessutom i dem utan att ens behöva kämpa för det. Så en riktigt bra dag idag! =)


  • NeutronStar
    SandraElisabet skrev 2013-04-01 22:29:54 följande:
    Idag började jag med min "fitnessfight"! Nu blir det träning varje dag och strikt, nyttig kost.

    Får se hur träningspassen utvecklas, det första var faktiskt välldigt "lagom". Jo, självfallet var det jobbigt och svettigt och flåsigt, precis som ett bra pass är, men jag kunde gå hem efteråt. Solig Alltid positivt att slippa krypa.

    Håll tummarna för mig! Det jag bävar mest för är kvällarna och att inte äta godis/glass/snax.

    Hur går det för resten av gänget?
    Försök att alltid ha frukt hemma, och kvarg coh keso som man kan ta en skål av om man blir sådär supersugen på något sött. =)

    För mig går det bra, påsken har flytit förbi ganska smärtfritt och jag ser nu fram emot invägningen imorgon. ^^
  • NeutronStar
    Plättis skrev 2013-04-02 13:15:47 följande:
    Jag köpte en OBH Nordica för något år sedan, och den fungerar jättebra. Den är dessutom fin att ha framme  www.obhnordica.se/personv%C3%A5gar-95.aspx?Pr... ¨
    Tror jag lyckades hitta den på rea på Mediamarkt eller något sådant. I början var jag lite nervös för att använda den eftersom den är i glas, men nu har det gått över. Håller den för min sambo som är 197 cm och liiite tyngre än mig (tack och lov för det) så håller den garanterat för mig! 

    Den vågen har jag med och den fungerar jättebra! =)


     


  • NeutronStar

    Jag jobbade 14 timmar igår så blev ingen superträning, utan det fick bara bli 30 min promenad mellan jobben. Är helt slut så misstänker att det kommer bli något liknande idag, och sedan gå hem och krascha i soffan.

    Dock så har jag inhandlat morötter och gräddfil att göra lite dipp på så kvällslyxen är fixad iaf. =)


  • NeutronStar

    Bara 2 dagar kvar på utmaningen för första gruppen nu!

    Hur känns det efter snart 3 veckor?

    Tänk bara på att det är ingen idé att gå och må dåligt över att man har fuskat, eller ätit något onyttigt. Det är bara att se till att ta nya tag, och inse att det inte är engångsföreteelser som räknas till slutresultatet, det är helheten!

    Hur känns det för grupp nummer två som snart hållit på i en vecka? =)


  • NeutronStar
    spontan bruden skrev 2013-04-07 16:28:19 följande:
    Inne på v3 utan träning. Febern kommer och går och till råga på allt så trillade jag i trappen på påskafton o vred typ hela armen ur led :(
    Jag få väl hänga på omgång 3 om det blir en sådan....
    Känns så hilma tråkigt när man bestämmer sig för att gå all in och sen den dagen har jag tränat minder än vad jag gör i vanliga fall. När jag väl blir frisk får jag köra tills det blir blodsmak i munnen helt enkelt.

    Dom 80 dagarna har blivit 75 o jag känner mej super stressad! 

    Så här ser planen ut när jag väl är frisk

    Mån 5km löpning helst på 30min
    Tis   BodyPump styrka o forma kroppen
    Ons BodyBalance Smidighet o balans 
    Tors VILA
    Fre 5km löpning
    Lör varannan v BodyPump / Vila (jobbar)
    Sön VILA

    Då tror jag att jag kan få kroppen att hålla bra förbräning men med olika sorters träning så jag inte sliter på kroppen. 
    Hur planerar ni?
     
    Låter smart med 2 vilodagar i snitt i veckan, och att variera träningsformen är alltid bra. =) Tänk på att 75 dagar är nästan 11 veckor, och att man utan problem med rätt träning och kost kan gå ner 1 kg i veckan, så rent teoretiskt sett borde du kunna gå ner minst 11 kg tills dess, och om du tränar på ordentligt och äter rätt så borde det kunna bli mer, också lite beroende på hur mycket du väger nu då såklart. För att inte tala om att kroppen kommer forma om sig och få en helt annan konfiguration. =)

     Så stressa inte utan se fram emot resultaten du kommer få och försök njuta av resan på vägen! =)
  • NeutronStar
    Alyllyra skrev 2013-04-19 17:46:58 följande:
    Jag tog ditt råd igår, NeutronStar, och släpade mig iväg på BodyCombat. Och det trots att jag redan hade tränat vattengympa på morgonen. Då var jag mycket stolt över mig själv.Sjukt jobbigt var det i alla fall. Och väldigt kul! Träningsverken idag är heller inget att leka med. Men det var kul att prova nått nytt, det är alltid bra att utmana kroppen med nya grejer! :) 



    Visst är det kul! =) Synd bara att jag flyttade ifrån mitt Sportlife, nu är det långt till närmaste och var tvungen at säga upp mitt gymkort. =/ Hoppas att det går bra för alla, har varit mycket i mitt liv det senaste med skola och allt möjligt så har inte varit så aktiv här  inne men nu ska det bli bättre! =)
  • NeutronStar

    Skönt att några hakade på även efter grupperna var över! =) Även om det inte går helt felfritt så är det ju ett framsteg att man kommer in i rätt tänk, och en glasstrut till kaffet är nog inte så farligt i det långa loppet tror jag. ^^

    Själv har jag börjat äta enligt matschema igen och satsar på att gå ner de sista kilona till min målvikt, ligger runt 74-75 kg och vill ner till 68 så det är en bit men ändå något som jag egentligen borde kunna lösa på 1,5 månad om jag vill. ^^ Det är väl motivationen som trytit lite där nu såhär i början av sommaren med uteserveringar och allt möjligt. Men nu ska jag kämpa!

    Hur går det för alla andra? =)


Svar på tråden 21-dagars utmaning, någon som är med?