• HelenaFredrik

    21-dagars utmaning, någon som är med?

    Jag hänger gärna på i grupp 2 på heltid men om jag får så vill jag gärna ha en liten fot med i grupp 1 oxå (dock inte fullt ut). Godis och kakor kommer jag inte kunna avstå ifrån under påsken men resten fixar jag :0)
    Vi gifter oss i oktober och tanken är att jag ska ner 24kg till dess.. hrrm ja..

  • HelenaFredrik
    NeutronStar skrev 2013-03-19 11:39:19 följande:
    Om du vill gå ner så mycket så har jag ett litet tips till dig om du vill komma igång ordentligt och se resultat, gå med i Fitnessfighten som World of Shape anordnar. Du tapppar minst 5 kg på en månad, och troligtvis mer, jag tappade 5,5 kg och vägde 80,2 från början. Så det fungerar faktiskt, tro det eller ej. ^^

    Annars är det kosten som är viktigast, kosten gör 80% när du vill gå ner i vikt, men det är ju bra att komplettera med träning också, om man är ute efter en lite "fastare" kropp också samtidigt. ^^
    vi hade Tarzanklubben (viktnedgång) på jobbet under jan och feb. Personligen följde jag den bara i jan då feb bestod av 2 bihålsinflammationer + influensa :( gick ner 6,5kgpå det så jag tänkte köra samma upplägg nu dvs skippa pasta ris mm, träna dagligen och försöka låta bli det där goda.

    Jag tränar (när jag inte är sjuk) 6-7 dagar i veckan. Terränglöpning, intervall simning och styrka. Problemet just nu är vardagsmaten då vi inte har ngt kök bara kokplatta och mikro. Hoppas köket är klart om 2 mån..

    Är 185cm lång och väger 99kg. Midjemått 80cm
  • HelenaFredrik
    NeutronStar skrev 2013-03-19 12:17:09 följande:

    Alltid trist när det finns hinder i vardagen som står i vägen rent praktiskt för det man vill... =/ Men kan rekommendera typ sallader och att t.ex. köpa färdiggrillad kyckling och koka upp lite quinoa/bulgur till det och sedan lite grönsaker eller lite gurka och tomat bara. =)


    När det gäller "det goda" så finns det många andra mellanmål som kan fungera som substitut för att hindra att mna kraschar eller får sockersug, men tyvärr finns det ju ingen riktig ersättning för en bit godis, finns inget nyttigt alternativ som smakar likadant. Det hela handlar nog bara om att fundera på hur mycket godare godiset och kakorna är än en skål med fruktsallad eller en lyxig liten fullkornsmacka. ^^

    Ofta kan man bli sötsugen för att man egentligen är hungrig eller törstig, så tips är att dricka massa vatten och om du är sötsugen ta en frukt eller så. =)


    Tack för tipset :0) Fler tips på bra mat för oss som lever med kokplatta och dessutom bor bredvid världens bästa pizzeria mottages tacksamt.

    Ett tips just för sötsug är torkade äppleskivor. Superlätt att göra själv i ugn och lever man som vi så finns det oftast att köpa. Chokladsuget innan tant röd är lite svårare. För egen del löste jag det idag med en proteindryck doubble chocolate som mellis :p

    Just proteindrycker och sådant har jag superkoll på. Även träningsupplägg för både kondis och styrka så om ni vill att jag ska dela med mig om ngt särskilt så är det bara att hojta till. Mitt, eller vårt (sambons också) problem är inte att vi tränar för lite eller att vi äter extremt dålig mat utan snarare att vi äter för sällan och därmed blir akuthungriga vid olämpliga tillfällen när det inte finns ngt bra att äta.

    /Helena som laddar för årets första terränglopp (söndag) med att suckande titta ut på snön och hela tiden kolla Postens hemsida för att se om de nya terrängskorna kommit än

    Åh förresten.. Vet ngn hur man tejpar en fotled som inte vill sig riktigt?
  • HelenaFredrik
    NeutronStar skrev 2013-03-19 15:33:27 följande:
    Beror väl lite på hur fotleden inte riktigt vil sig. Men finns en länk här (www.ppfysioterapi.se/index.php?option=com_con...:april-2012-tejpning-fotledsdistorsion-f-8&catid=5 0:2012&Itemid=35) som är för fotledsstukning, men är ju samma princip för att få stabilitet i fotleden ifall det är det som är problemet.
    Den sidan ska jag spana in. Tror det är stabilitet jag vill åt. Jag har överrörliga leder och de senaste dagarna har det känts som om fotleden inte klarar av sitt jobb ordentligt utan som om själva smalbenet trycks ner i foten (svårförkarat). Hade likadant i andra foten för någon dag sedan och jag tror det beror på att jag springer med 2 graders motlut på löpbandet nu (eftersom jag inte kan springa i terräng pga vädret). Lite småtråkigt bara när det hugger/krasar o foten när man springer.
  • HelenaFredrik
    NeutronStar skrev 2013-03-19 15:33:27 följande:
    Jag kör fortfarande på mitt Fitnessfighten upplägg när det gäller träning vilket jag tycker fungerar riktigt bra:
    - Cardio 10 min
    - Styrkeövningar 15 reps, 3 övningar, 2 omgångar
    - Cardio 10 min
    - Styrkeövningar 15 reps, 3 övningar, 2 omgångar
    - Styrkeövningar 15 reps, 3 övningar, 2 omgångar

    Är cardio inlagt mellan styrkan för att man inte ska gå ner i varv och tappa pulsen, utan se till att den håller sig hög hela tiden. =)

    Nej, det där med akuthungrig är ju tyvärr ett problem i vardagen, och en bra måttstock kan vara att äta var 3:e timme, så man inte hinner bli hungrig, men inte alltid som detta passar in med jobb mm.
    Beroende på hur ansträngande cardio du utför så rekommenderas det att man gör den sist. Om man tar ut sig alltså. Detta då man annars riskerar att vara så trött att man gör styrekövningarna fel och skadar sig. Själv brukar jag börja med 15min lugn Cardio om jag styrketränar, lagom för att bli varm och mjuk i kroppen men inte trött alltså. :0) Ska jag köra mer Cardio under samma pass så tar jag den sist och tar ut mig helt.

    För styrkeövningar så är 15 reps ganska mycket (dock vanligt som rekommendation till tjejer av ngn anledning). 10-12 reps och 3 set är det absolut optimala. Själv brukar jag köra på Xkg 3*8, klarar jag det så höjer jag till 3*9 nästa gång osv. Upp till 3*12, därefter höjer jag vikten och börjar om på 3*8

    Vill du behålla flåset uppe så rekommenderar jag att du supersettar dvs att du utför 2 eller fler övningar parallelt. T ex en bröst och en magövning. Då kör man 1 set av bröstövningen, kör direkt (utan vila) 1 set magövning osv. Superbt om man dessutom har lite ont om tid. :0)
  • HelenaFredrik
    Alyllyra skrev 2013-03-19 17:26:53 följande:
    Jag är på i grupp 2! Eller ja, jag kan vara med i grupp 1 också, men inte helhjärtat eftersom jag har en efterlängtad fest att gå på på lördag... Skål

    Har redan nu börjat köra ett ordentligt träningsschema (6 ggr i veckan), men slarvar fortfarande något med maten, även om den också har blivit bättre. Och framför allt försöker jag dricka ordentligt med vatten!

    Mitt problem är väl framför allt att jag är rätt duktig på att träna styrka, men hatar konditionsträning.
    Tar gärna emot lite tips på konditionsträning som både är kul och gör nytta! Tänker att man kanske kan börja cykla lite, men så ser man ut genom fönstret och tappar allt hopp...
    Är du tävlingsmänniska?
  • HelenaFredrik
    NeutronStar skrev 2013-03-19 21:01:39 följande:
    Oj va roligt att det är så många som vill vara med, verkar dock som att det kommer bli mest i grupp 2 när det gäller deltagande. ^^Kör aldrig med maskiner när jag kör styrka, mest använder jag min kropp som egen vikt, och annars är det väl 5 kg hantlar. ^^ När jag kör cardio brukar jag köra 10 min mellantempo, och 10 min lite lugnare, ibland kör jag 10 min i slutet eller helt enkelt maxar tills jag inte orkar. ^^

    Är lite nyfiken på det där med supersetta, har hört det tidigare men inte riktigt forskat mer i det, men ska kolla lite mer på det. =)
    Jag kör inte heller med maskiner. Använder mig i stort sett bara av fria vikter eftersom det ger mer :0)

    Ja kolla upp det där med att supersetta. Jag brukar köra 2-3 övningar samtidigt och det är helt perfekt.
  • HelenaFredrik
    Alyllyra skrev 2013-03-20 10:00:03 följande:
    Nja... Jo, jag har väl lite jävlar anama i mig. Fast jag tävlar mest mot mig själv, mot andra förlorar jag bara :-P Vad har du för förslag? Vad kör du?
    Jag tävlar också bara mot mig själv :0) Jag är en person som avskyr att träna kondition och styrka egentligen. Dock kan jag inte träna sådant som jag helst hade velat eftersom jag int hinner träna innan 8-9 på kvällen och då finns det inte så mycket att välja på. Så för att jag ska få tummarna ur och röra å mig så handlar det väldigt mycket om att utmana mig själv hela tiden. Jag är nämligen en extrem tävlingsmänniska.

    Till skillnad från min sambo (och många med honom) så kan jag inte bara dra till gymmet och köra lite på måfå eller dra på mig löparskorna och ta en trevlig tur för jag tycker verkligen inte att det är roligt. Om jag ska tycka att ngt är roligt så måste jag hela tiden förbättra mig. Tex på gymmet så tar jag alltid en rep mer än sist eller lägger på lite lite mer vikt.

    När det kommer till konditionsträning så är löpning och simning bäst (för mig), när jag gjorde tjejklassikern så cyklade jag också men det är inte riktigt min grej om vi inte pratar ett spinningpass tex.

    Så till löpning och simning. jag simmar ca en dag i veckan och för varje gång lägger jag till några extra meter. Inför Vansbrosimmet lade jag till 100m för var gång jag simmade upp till 2000m, därefter bestämde jag mig för att hålla en viss totaltid och simma längre och längre inom den (bli snabbare alltså). Slutligen simmade vi mellan pirarna i Malmö och körde först kortare sträckor och sedan snabbare tid.

    Vad det gäller löpning så finns det 2 upplägg. Antingen springer du distans och då rekommenderar jag starkt att du anmäler dig till ett lopp så att du helt enkelt måste träna inför detta. Om du går in på MyAsics så kan du välja en sträcka, ett datum, en tid du vill klara sträckan på samt hur ofta i veckan du vill springa och så räknar den ut ett träningsschema till dig.

    Alternativ 2 är att springa intervaller. Din kondis blir bättre oerhört fort. Det bränner mycket kalorier och du behöver inte hålla på så länge. Det finns ett riktigt bra intervallprogram här där du går/springer max 20min.
    http://www.bantasnabbt.com/vecka-1

    För egen del så använder jag mig av en kombination. Jag har anmält mig till ungefär ett terränglopp i månaden (terräng för att det är lite mindre tråkigt + bättre för lederna). Jag tränar distanspass ca 3 gånger i veckan, 3 intervallpass i veckan, 3 styrkepass (samtidigt som intervallpassen) + 1 simning i veckan.

    Min poäng är att det inte är säkert att du hittar ngt du tycker är roligt. Då får man istället se om man hittar ett upplägg mans tår ut med tex intervaller då som snabbt är överstökat åtminstone ;0)
  • HelenaFredrik

    Glömde ju bort att skriva att även om jag inte tycker att träningen i sig är särskilt rolig så får jag alltid en kick efteråt när jag inser att jag är lite bättre än jag var igår. Då är det plötsligt värt slitet ;0)


  • HelenaFredrik
    NeutronStar skrev 2013-03-26 08:54:35 följande:
    Hur har det gått för alla nu efter en vecka? =) Själv skulle jag mätt och vägt imorse, men glömde helt bort det, så får bli imorgon bitti. ^^
    Här har det gått sådär. Har haft en riktig kaosvecka på alla plan tyvärr vilket påverkat ffa träningen. Men det är nya tag idag. Jag menar solen skiner och fåglarna kvittrar. Vad kan väl vara bättre?
  • HelenaFredrik

    Sådär :) Nu är jag med på helfart.

    Får nog ta och införskaffa en egenv åg bara. Någon som har förslag på en bra (tillförlitlig) och billig sådan? Den gamla åkte ut när vi flyttade för där kunde vikten pendla 5kg upp och ned om man vägde sig med ngn minuts mellanrum..


  • HelenaFredrik
    spontan bruden skrev 2013-04-02 20:58:53 följande:
    80 dagar kvar tills jag ska vara i mitt livs form. Inte ätit något socker och väldigt lite kolhydrater sen nyår, utan att vara nasiztisk utan äter det som bjuds när man är bortbjuden. 
    Hade 7 kg att gå ner. Bara 1kg kvar så här handlar det inte om att gå ner i vikt utan att tok träna o FORMA kroppen.
    Inte kul att vara en stl 32/34 i midjan och en 42 över låren. 100% omöljigt att köpa byxor.
    Tur att det finns kläningar som släppet redan i midjan så kan man ju gömma det oönskade i tyll Flört 
    Det där känner jag igen. Folk pratar om päronform. Jag ser mig mer som ett äpple där överkroppen representeras av den lilla pinnen högst upp.

    För egen del så körde jag styrka på gymmet igår + 20 min snabb gång/ lätt jogg i motlut till uppvärmning. Kändes riktigt bra faktiskt. Förutom att jag i natt sträckte ut armen väldigt snabbt och eftersom jag är hypermobil så böjdes den även åt fel håll. Högg till vansinningt i armbågen och nu kan jag inte räta armen utan att det hugger. Skrikandes

    Tur jag ska springa idag så får vi hoppas armen är bättre i morgon.
  • HelenaFredrik

    För min dl blev det ingen löpning igår Rynkar på näsan Åkte till stallet först för att longera hästen och det var så mycket rådjur ute att han var helt galen = jag var helt slut efteråt och orkade inte dra ut i spåret. Däremot var jag superduperjätteduktig igår. Blev så enormt sugen på choklad. Har ju ont i armen och var slutkörd så då brukar jag förtjäna det (enligt mig själv) men istället för att falla för frestelsen så drog jag ihop lite grönsaker i en skål att knapra på. Det fungerade alldeles utmärkt faktiskt.

    Vi får se vad det blir för träning idag


  • HelenaFredrik
    Alyllyra skrev 2013-04-04 11:02:52 följande:
    Var så taggad på att köra nu. Tänkte ta ett svettigt styrkepass igår kväll och vattengympa igen idag. Men vad händer? Jo, min högerhand svullnar upp och gör svinont!
    Tror att det beror på att jag unnade mig en massage i tisdags. När spänningarna släppte släppte också alla hinder mot infektioner i kroppen. Så nu känner jag mig inte bra alls. Gråter 
    Men jag trotsade det onda och gick ut och promenerade både igår på lunchen och imorse innan frukost i alla fall. Så lite nöjd är jag. Men inte ens hälften så nöjd som om jag hade kommit iväg på mina efterlängtade pass...
    Lite är bättre än inget
    lite är bättre än inget
    lite är bättre än inget

    Jag vet att det är skitsvårt men tänk på hur duktig du var som var ute och gick istället för att sitta inne och tycka synd om dig själv
  • HelenaFredrik

    Efter att ha varit sjuk i en vecka och inte kunnat få i sig ngt annat än glass Skrikandes så är jag nu på banan igen. Helgen bjöd på 2 promenader men idag ska jag prova att springa en runda. Får se vad kroppen säger om det.


  • HelenaFredrik

    Blev en kort joggintur igår. Hade tänkt mig 5km men tydligen är jag inte helt 100 än för det fastnade en massa skit i halsen hela tiden. Långsamt gick det också, kändes nästan som om jag stod still så jag fick nöja mig med 3km.

    Åh andra sidan.. Bättre än ingenting.

    Ikväll tänkte jag åka till gymmet en sväng och så hoppas vi att löpningne känns bättre i morgon.


  • HelenaFredrik
    Plättis skrev 2013-04-19 12:07:07 följande:
    Jag har haft migrän sedan i söndags och känner mig som en zombie just nu. Det vägrar gå över och jag måste jobba ändå eftersom jag har helt sjuka deadlines... Det gör mig inte supermotiverad att låta bli allt onyttigt och träna. 
    Åh en till. Igår var första dagen utan migrän för mig. Blev en ny joggingtur, 4,2km denna gången så det börjar arta sig åtminstone. Kan meddela att trappan på jobb var betydligt tyngre idag än den brukar.
  • HelenaFredrik
    Plättis skrev 2013-04-19 13:41:04 följande:
    Fattar inte vad som är fel på mitt huvud. Har sluppit migrän i nästan två år, men nu är den tydligen tillbaka. Bläää. Har du några hemliga knep att dela med dig av för att bli av med den?
    hmm njae.  Vi har en massör på jobbet som (lite beroende på hur många som är iväg påresor osv) man går till varannan var tredje torsdag. Det hjälpte :0)

    Mycket nacke, ansikte och hårbottensmassage blev det för mig
Svar på tråden 21-dagars utmaning, någon som är med?