• amerik­a
    Äldre 18 Mar 17:19
    27073 visningar
    187 svar
    187
    27073

    21-dagars utmaning, någon som är med?

    Jag är på!! Det är dax nu Flört kommer inte posta mina midjemått offentligt haha men för egen del så är det ju bra...

    Bara nyfiken: 21 dagar just, av vilken anledning?

  • amerik­a
    Äldre 19 Mar 21:26
    #43

    Här har det hänt grejer ser jag!!! Skrattande Kul att så många är med!!

    Jag har gått ner i vikt förut, jag vet precis vad som funkar för mig och just de sakerna som NeutronStar listade i trådstarten är vad som har förstört det för mig. Och egentligen har jag inte särskilt svårt att avstå sånt där men just nu är jag inne i ett sockerberoende som jag måste bryta... Det blir några dagar med huvudvärk, det vet jag, men sen tuffar det på!

    Idag var jag ute och gick med min son efter maten på kvällen, han är 9 år. Det var han  själv som föreslog att han kunde gå med mig (jag berättade för barnen att jag antagit en utmaning) för "då slipper du känna dig så ensam när du går, mamma" (sambon bortrest och allt, se min gnäll-och-tyck-synd-om-mig-själv-tråd).  Så vi klädde på oss ordentligt och trotsade nordanvinden och snön som var som småspik i ansiktet och var ute i 45 minuter. Imorgon hoppas jag att vi hinner ut innan dagsljuset försvinner så vi kan gå spåret i skogen istället, men idag blev jag så sen hem från jobbet...

    Vägde och mätte mig igår kväll och ska göra detsamma nästa måndag.

    Kul!!

     

  • amerik­a
    Äldre 24 Mar 10:07
    #75

    Jag vågar knappt säga det för då jinxar jag väl allt, men det går bättre och lättare än jag trodde!! Har avstått fikabröd när barnen & jag fikade på stan,  ignorerat påskägget på jobbet och inte ens tittat åt lördagsgodiset här hemma! Lightläsk har jag unnat mig dock men det är ju kalorifritt. 

    Minst 30 minuter rask promenad (i snö i skogen) varje dag har det blivit oxå, oftast mer. Jag kan inte påstå att jag känt mig vare sig piggare efteråt eller särskilt sugen på att ge mig ut där på kvällen när det blåser kallt men jag har gjort det ändå. Och känner mig duktig Glad Jag räknar inte med något märkbart resultat imorgon när jag ska väga/mäta mig igen men jag vet ju själv att jag gjort det jag ska. Så ja, änså länge är jag nöjd och klappar mig själv på axeln!

  • amerik­a
    Äldre 27 Mar 17:45
    #87

    Jag kände mig uppblåst och plufsig och var säker på att det inte skulle visa några resultat alls.... Men, det var minus 1,1 kg på vågen och minus 5,5 cm i midjan :) *glad och stolt*
    Och som sagt: det går bättre än jag förväntade mig! 

  • amerik­a
    Äldre 27 Mar 17:55
    #90
    SandraElisabet skrev 2013-03-27 17:53:41 följande
    MariaochDaniel skrev 2013-03-27 17:53:53 följande:
    TACK!! Nä, jag är inte så duktig. Bara j-ligt envis när det gäller!! Flört
  • amerik­a
    Äldre 30 Mar 23:52
    #94

    Japp, det går bara bra!! Har ätit påskbuffé hos föräldrarna utan vare sig must (de hade ingen light) eller kaka till kaffet :) Och gick en rejäl promenad efter maten oxå!! Så jag känner mig duktig!

  • amerik­a
    Äldre 2 Apr 09:46
    #97

    Jag vägde och mätte mig idag på morgonen:
    -1,9 kg sedan förra veckan och -1 cm runt midjan. Det blir totalt -3 kg och -6 cm Skrattande

    Sen vet jag sedan tidigare att min menscykel påverkar min viktnedgång, jag går bara inte ner i vikt när jag har ägglossning eller mens, så det är varannan, var tredje vecka som jag ser de största resultaten. 

    Sötsuget har jag inte så svårt med. Tricket är att hålla en jämn blodsockernivå över dagen. Jag försöker tänka som jag gör för min son som är diabetiker; äta lite men ofta, varannan, var tredje timme: frukt, nötter, finncrisp, morot osv. Ibland är det bara rent o skärt sötsug och då kan det hjälpa för mig att tugga tuggummi eller dricka te. Jag har införskaffat alla möjliga smaker på te, de får vara mitt "godis".

    Jag tycker fortfarande det är tråkigt att gå ut och promenera. Jag gör det, men jag njuter inte av det. Hoppas det blir bättre när sambon är hemma igen och vi kan gå ut tillsammans!

    I vilket fall som helst så känns det bra att jag får något resultat alls. Så jag fortsätter väl!! Tungan ute

  • amerik­a
    Äldre 7 Apr 16:15

    Jag tillhör grupp nr 1 och måste säga att det känns jättebra!! Jag har stretat på med mina promenader fast jag tyckt det har känts motigt och trots att det är så jäkla kallt ute!! Jag vill köpa en cross trainer oxå så jag håller på o kollar på blocket efter en. Det ska bli min belöning!

    När det gäller godissuget, så är det det som är lättast för mig. Så där har det inte vari några problem (än!!)

    Jag väger o mäter mig bara 1 gång i vecka, så det är dax på tisdag. Men förra veckan hade det ju ändå gått neråt...

    Jag tänker köra en 21-dagarsomgång till för mig själv. Och så ska jag tänka ut nån belöning efter de tre veckorna......

  • amerik­a
    Äldre 8 Apr 19:32

    Idag sa sonen (9 år) när vi satt och åt: när vi har ätit upp mamma så går vi ut och går! Så himla mysigt att promenera med honom även om det inte är i den raska takt jag går själv. Jag hade redan promenerat 20 min på lunchen idag plus till och från pendeln så tyckte kanske det räckte, men självklart, när han ville så gick vi ju ut! Härligt med ljusa kvällar, det blir ju så mycket kvar på dagen. Nu väntar vi bara på värmen oxå så blir kvällspromenaderna ännu bättre!

  • amerik­a
    Äldre 9 Apr 20:22
    MariaochDaniel skrev 2013-04-09 17:31:31 följande:
    Våger säger: ingen skillnad! Jag är helt chockad.
    Jag har mätt mig på midja, höft, arm och lår och minskat 9 cm, alltid något!!
    Plättis skrev 2013-04-09 17:59:38 följande:
    jag vet att jag rent naturligt pendlar ganska mycket i vikt beroende på var i menscykeln jag befinner mig. 
    Så är det för mig, jag vet det. Jag har tidigare gått ner i vikt med ViktVäktarna och tillochmed konsulenterna där tyckte det var så konstigt att jag inte gick ner något eller kanske t o m gick upp ungefär varannan/var tredje vecka. Jag har lärt mig att det har med hormonerna att göra. Vid ffa ägglossning svullnar jag upp men det är bara vätska, likaså vid mens. Så det är bara att vänta ut och kolla igen nästa vecka och då borde det ha givit resultat!

    För min egen del så var det ju slut på utmaningen idag. Vikten +-0 från förra veckan och måttbandet + 0,5 cm. Men jag vet vad det beror på: ägglossning. Så jag tänker inte deppa över det utan går vidare på ytterligare 21 dagars utmaning! Tungan ute jag måste se hur långt jag kan nå....
  • amerik­a
    Äldre 10 Apr 21:24

    Just det där med att äta ofta handlar ju om att hålla en jämn blodsockernivå så att man inte blir sådär paniksugen på nåt onyttigt (sött). Det är ju inte så att man ska äta trerätters middag fem ggr/dag, utan att man mellan de tre stora målen på en dag (frukost, lunch, kvällsmat) tar ett mellanmål som kan vara riskakor, nötter, ett ägg, yoghurt, en frukt, morötter.... Gärna nåt med ganska långsamma kolhydrater och med fiber, så att man håller sig mätt lite längre. Om man inte dalar i blodsocker så blir man heller inte så vansinnigt hungrig när det väl är dax att äta mat så att man vräker i sig 20 köttbullar och 6 potatisar istället för hälften av det som vore det normala....

    Jag har en son som är diabetiker och vi behöver tänka precis såhär för honom och faktum är att hela familjen mår bra av att följa hans matschema.

  • amerik­a
    Äldre 10 Apr 21:51
    daniiel skrev 2013-04-10 21:33:07 följande:
    men att bara säga att äta ofta (tex var tredje timma) är bra för att gå ner i vikt är inte alltid en sanning och det bästa sättet.
    Nej, inte i sig är ju inte det ett sätt att gå ner i vikt.

    Det beror ju på massor med saker om det fungerar eller inte: vad du äter vid de där tillfällena, om det är snabba el långsamma kolhydrater, hur länge du håller dig mätt på det du äter som mellanmål, hur mycket du äter som mellanmål osv.

    Men säga vad man vill, ett jämnt blodsocker minskar sötsuget, om det nu är det som är det svåraste att brottas med. Och om man kan komponera sina huvudmål så att de lyckas hålla en hyfsat "mätt" eller i varje fall ohungrig tills nästa gång man äter, då behöver man ju inga mellanmål och riskerar därmed inte heller att äta för mycket Glad
  • amerik­a
    Äldre 12 Apr 22:00

    Tur att jag inte gillar ungarnas godis för shit vad jag är snasksugen ikväll!! Har inte känt nåt sötsug alls faktiskt sen jag startade utmaningen för 24 dagar sen, men nu slog det till!! Tur att jag har Pepsi Max hemma! Tungan ute

  • amerik­a
    Äldre 18 Apr 15:16

    Det går inte bra för mig nu Rynkar på näsan jag låter fortfarande bli sockret och jag rör på mig. Men det händer inte så mycket. Troligtvis äter jag mer av nåt annat istället... Får försöka ta tag i det där.

    På lördag hämtar jag cross trainern som jag köper av en bekant för en femhundring, han ville bara bli av med den. Och jag ville ju bara ha en, så det var en bra deal! Hoppas bli kompis på riktigt med den så hoppas jag att det blir resultat!  

  • amerik­a
    Äldre 19 Apr 11:10
    FrökenMäkelä skrev 2013-04-18 21:02:41 följande:

    Jisses vad jag varit sugen på allt idag. Var inom ikea för att köpa knoppa lakan och en stor jäkla skylt med mjukglass för 5kr!!!! tyvärr var min tråkiga (just då tyckte jag det) sambo inte intresserad av att köpa glass så det blev inget. in på ett köpcentra för vi hade möte med banken, där försökte jag locka honom med finkaffe och fika men det var han inte heller inte intresserad av. Så trots allt sug på gottigheter idag så har det inte blivit något.


    hehe känner igen det där med att hitta ursäkter för att ta nåt gott!! Jag sa precis t min sambo att jag var sugen på nåt ätbart (alltså nåt gott) men då började han laga mat istället... han har ju säkert rätt. Tur att man inte alltid får som man vill! Flört
Svar på tråden 21-dagars utmaning, någon som är med?