• Fröken­Mäkelä
  Äldre 19 Mar 11:02
  21299 visningar
  187 svar
  187
  21299

  21-dagars utmaning, någon som är med?

  Hade jätte gärna varit med ska på "fest" på lördag och för en gångs skull dricka vin FörvånadGlad och sen är det påsk nästa vecka och det är lika heligt som julen att då får man unna sig lite gottit.

  Men någon annan kanske vill dra igång detta i vecka 14? För då hinner jag vara med innan min födelsedag Skrattande

 • Fröken­Mäkelä
  Äldre 19 Mar 13:14
  #25
  NeutronStar skrev 2013-03-19 11:10:52 följande:
  Grupp nummer 2 som börjar den 2 april och håller på till den 23 april.
  Jag är på!
 • Fröken­Mäkelä
  Äldre 8 Apr 14:13
  NeutronStar skrev 2013-04-07 16:09:16 följande:
  Hur känns det för grupp nummer två som snart hållit på i en vecka? =)
  Det känns faktiskt bra. Har inte ätit något onyttigt eller druckit alkohol/läsk. Igår blev det ett stort glas juice till middagen om det nu räknas till onyttigt.

  Tycker det jobbigaste är att motionera minst 30min om dagen men hittills har det gått bra, idag var jag dock dum och gick på lunchen i "converse" skor så nu har jag ont i fötterna.

  Har lyckats få med mig sambon på utmaningen så då blir det inte lika lätt att fuska.

  Har inte vägt eller mätt sen starten den 2:a och vet inte om jag ska göra det halvvägs eller först när 21-dagar gått.
 • Fröken­Mäkelä
  Äldre 11 Apr 10:44

  Är med i grupp två och just nu känner jag bara för att ge upp!! Är innerligen trött på att "träna" varje dag, känns som kroppen aldrig får vila. Där får jag delvis skylla mig själv som inte går och lägger sig i tid så kroppen kunde få chans och vila lite längre tid.

  Är sur på mig själv också som tillätt mig dricka tre glas juice igår och det är inte direkt nyttigt. Ett glas fine men inte tre. Annars har jag verkligen hållt mig i skinnet angående onyttigheter.

 • Fröken­Mäkelä
  Äldre 11 Apr 19:10

  Tack till er alla tre Plättis, daniiel och SandraElisabet.


  Var nog en en dipp i humöret för nu känns det inte så motigt längre och ser "framemot träna" ikväll. Eller så var det era fina ord som hjälpte humöret :)


  Min "träning" kan man väl inte kalla träning i den bemärkelse, är mer motionering. Har kanske tagit en minst 30min promenad på lunchen eller så går jag på gåbandet här hemma på kvällen (30min). Gåbandet är väl den som är mest använd men där känner jag att ska jag stå på den så ska det bli svettigt och inget lunkande.


  Jobbar ju även med att gå ner i vikt och då "tränat" 3ggr veckan och det har passat min kropp väldigt bra. Men jag märker nu när jag tränar varje dag att kroppen behöver mer sömn så idag blir det sängen direkt när Revenge är slut och inte strax innan midnatt vilket de blivit de andra dagarna denna veckan. 6timmars sömn är för lite för mig, minst 8 har jag behov åtminstonde när det är mörkare ute sommartid kan jag sova mindre.

 • Fröken­Mäkelä
  Äldre 16 Apr 11:09
  daniiel skrev 2013-04-16 08:24:57 följande:
  Nu har jag, som kört mitt eget race, hållit igång i en vecka och nog har jag fuskat lite. En tårtbit i fredags, två bullar i söndags plus en godis då också. Jag tycker ändå att första veckan överlag har gått bra och jag tror att andra veckan blir ännu bättre!

  Resultat från första veckan då.
  Vikt, minus 2,3kg.
  Mått, minus 13,5cm (sammanlagt över hela kroppen)

  Jag känner mig nöjd! :)
  WOW, vilket resultat!!
  Bra jobbat, trots lite fusk ;)

  Har själv inte vågat väga eller mäta mig under utmaningen så längtar verkligen tills tisdag morgon då jag ska väga och mäta igen. Har sista dagen på måndag = SKÖNT!!!!!  Solig

  Håller tummarna att din andra vecka blir minst lika bra om ännu bättre Glad
 • Fröken­Mäkelä
  Äldre 18 Apr 21:02

  Jisses vad jag varit sugen på allt idag. Var inom ikea för att köpa knoppa lakan och en stor jäkla skylt med mjukglass för 5kr!!!! tyvärr var min tråkiga (just då tyckte jag det) sambo inte intresserad av att köpa glass så det blev inget. in på ett köpcentra för vi hade möte med banken, där försökte jag locka honom med finkaffe och fika men det var han inte heller inte intresserad av. Så trots allt sug på gottigheter idag så har det inte blivit något.


  Lunchen blev bara mackor istället för min naturdiet shake då jag hade ett fruktansvärt illamående efter mitt läkar besök idag, så lunchen var inte den bästa men men...


  Ska strax ställa mig på gåbandet men tempot kommer bli lägre idag då jag har ont i halsen och mina stygn ömmar lite smått så vill inte ta i för mycket.


  Sambon pratar redan om att han ska göra om utmaningen med start den 1:e maj men jag kommer inte hoppa på den, åtminstånde inte med att träna varje dag.


  Längtar tills tisdag så man kan mäta och väga sig och se vad utmaningen gett för resultat, har lyckats hålla mig för att mäta under tiden.

 • Fröken­Mäkelä
  Äldre 23 Apr 08:24

  Då var äntligen utmaningen över för min del, så nervös imorse när jag vakna att det var nästan som julafton när man var liten, hahahahaha.

  I alla fall så ser mina resultat ut så här.

  Midjemått över navel -2cm
  Midjemått under navel -3cm
  Rumpa/lår -5cm
  Vikt -2kg

  Så i ärlighetens namn blev jag lite besviken över att resultaten inte var bättre än så här efter 3veckors kämpande. Enda jag "fuskat" på är den dagen jag drack 3glas juice istället för hållit mig till 1glas.
  Minus siffror i alla fall, men jag kommer i fortsättningen gå tillbaka som jag gjort sen september förra året för att gå ner i vikt. Sambon pratar om att göra utmaningen igen med start den 1:e maj men jag kommer inte haka på det inte i alla fall med träning varje dag.

  Hur har det gått för er andra?

 • Fröken­Mäkelä
  Äldre 23 Apr 09:57
  SandraElisabet skrev 2013-04-23 09:38:28 följande:
  Om jag ska vara helt ärlig tycker jag att dina resultat är bra! Att du blir besviken beror nog på orealistiska förväntningar? Alla går inte ner i vikt likadant/i samma takt och även om du har gått ner i vikt på ett sätt under en period i ditt liv betyder det inte att det alltid kommer vara så tyvärr.

  Försök att vara glad, positiv och stolt över det du åstakommit. Det har faktiskt bara gått 3 veckor... Jag tycker att du är grym! Solig
  Tack, blir ju alldeles varm när du säger så. Inte van att få berömm {#emotions_dlg.flower}

  Klart jag är nöjd med resultaten det är inte det. Men så som jag ätit och motionerat innan utmaningen har jag haft ungefär samma viktnedgång om man räknar dessa 2kg på 3veckor så jag hade hoppats på i alla fall minus 3 med tanke på all "träning" jag gjort 7dgr/vecka istället för 3dgr/vecka. Träningen har bestått av svettiga promenader på gåbandet så jag har inte byggt muskler.

  Men däremot tror jag absolut att utmaningen har varit bidragande faktor att så många cm runt rumpa/lår försvann så jag ångrar inte att jag varit med Solig
 • Fröken­Mäkelä
  Äldre 23 Apr 10:03
  SandraElisabet skrev 2013-04-23 09:43:44 följande:
  För mig själv har det gått lite upp och ned.
  Har 1 vecka av fitnessfighten kvar och har förmodligen gått ner 2 - 2,5 kg på 3 veckor (har inte mätt ännu).
  Helt ok tycker jag och jag känner mig smalare och jag ser smalare ut. Det jag är mest missnöjd med just nu är att jag fuskat lite väl mycket under de senaste dagarna och att jag inte tränat de senaste 3 dagarna.
  Liten svacka över helgen helt enkelt och igår fick jag ont i halsen... Tungan ute Men idag känner jag mig piggare, får se hur det utvecklas.

  Det jag är mest nöjd med är att jag fått bevis på att jag kan komma iväg och träna och det är roligt! Det var det viktigaste så det är jag nöjd med och jag kommer fortsätta med träning/bättre kost frammöver.

  Precis som Plättis och MariaochDaniel skrev så är jag ute efter en långsiktig kostförändring.
  En frändring för livet. Solig
  Vad är fitnessfighten för något?

  Är också ute efter en lånsiktig förändring. Från att i yngre dagar alltid varit underviktig fram tills den dagen jag blev gravid med första barnet och när hon var född var jag inom ramen normalviktig. Sen kom graviditet två och något hände med min kropp och jag blev inte av med mina kilon hur jag än gjorde. Till slut tog jag beslutet att använda mig av cambridge och gick ner över 20kg men så kom hus köp och upptrappningen gick åt skogen och resultatet blev plus 10kg på min startvikt. Har efter det inte brytt mig (jo innerst inne men inte orkat) om att ta itu med vikten. Men när sambon fria på midsommarafton förra året så bestämde jag mig att september 2012 blev startskottet för att komma ur övervikten och aldrig komma dit igen. Har hittills gått ner totalt 16kg och det är jag grymt nöjd med och är peppad får att inte gå upp igen utan vill komma ner till normalviktig men jag är även nöjd med dagens vikt. Solig

  Sorry att jag snodde ditt inlägg för mitt långa utlägg.
 • Fröken­Mäkelä
  Äldre 23 Apr 11:09
  MariaochDaniel skrev 2013-04-23 10:26:26 följande:
  Klappa dig på axeln för det bra du gjort, det är ju minus! Bra gjort.
  Jag gick inte ner ett enda gram, men minskade 9 cm totalt. Var jättemissnöjd, men insåg att det kommer att ta längre tid än jag tror att gå ner i vikt. Visst känns det drygt att ha kämpat i 3 veckor med bara lite resultat, men det är ju bättre att gå ner lite och konstant och varaktigt  än mycket på en gång som man kanske går upp igen.

  Efter de 3 veckorna slutade jag med utmaningen men äter bättre nu än innan och tränar mer, så mycket som jag hinner. Hur gamla är dina barn? Hur får du till träningen?

  Så kämpa på!
  Barnen är 6 och 8år så de är ganska självgående. Så det blir på kvällen när de lagt sig jag brukar ställa mig på gåbandet. Kruxet är sambon som jobbar 2-skift så varannan vecka är jag ensam med barnen på kvällen.

  Maten är minsta bekymret, vi har matlåda så matsedeln är redan utstakad och där försöker jag tänka på mängden mat, mindre kolhydrater och mycket grönsaker.

  Men jag är nöjd med resultatet, önskar bara att det hade varit lite bättre. Men man strävar ju alltid efter mer, man blir ju aldrig nöjd.. Men jag kommer återgå till hur jag jobba med viktnedgången innan utmaningen och låta det ta den tid det tar.
 • Fröken­Mäkelä
  Äldre 6 May 20:01

  Efter 1,5veckas syndande så blev jag och sambon "äcklade" av allt vi tryckt i oss för vi tillätt oss ett par dagar men det slutade med 1,5vecka med onyttigheter istället :(


  Turligen har inte syndandet visat sig på vågen, puuh..


  Så nu börja vi på ny kula igen. Maten ska vara bra mat, inget godis och annat sött, ingen alkohol osv.. Men denna gången så kör vi bara träning varannan dag och inte varje dag.


  Jag har iofs redan nått målvikten jag ville inför bröllopet men jag måste ner mer för att komma till ett BMI som är hälsosamt.


  Tyvärr så måste jag hitta en sömmerska som kan sy in min bröllopsklänning då den kommer bli förstor om jag går ner ytterligare i vikt, vilket jag ganska troligt kommer att göra.

 • Fröken­Mäkelä
  Äldre 8 May 12:45

  Och igår föll jag dit och tog en glass strut till kaffet. Inte har jag heller tränat denna veckan än.

  Jag får gå ner lika mycket till som jag gjort hittills för att komma till den hälsosamma BMI gruppen så får se hur orken räcker till. Fast just nu är jag grymt nöjd med att väga under 90kg och vill främst jobba på att hålla mig där sen om det minskar ytterligare är bara positivt.

Svar på tråden 21-dagars utmaning, någon som är med?
Logga in
Bli medlem