• Äldre 17 Mar 21:15
    6158 visningar
    35 svar
    35
    6158

    Baren, hur gör ni? (För oss som har hyrt lokal)

    För oss som hyrt lokal, tält eller är hemma med bröllopsfesten
    Hur gör ni med baren? 
    Är baren bemanad?  
    Fri bar eller betalar era gäster?
    Handla hemma i Sverige eller åka till grannlandet?
     
    Brud anno 2013
  • Svar på tråden Baren, hur gör ni? (För oss som har hyrt lokal)
  • Äldre 17 Mar 21:16
    #1

    Vi tänker ha "fri bar" som är obenmanad. 

    Zinkbaljor med öl/ cider, bag-in-box med vin och tre färdigblandade drinkar i något typ zinkbalja med tappkran.

    Planerar en semester resa för att köpa alkohol, dock kvalitet framför kvantitet! Glad


    Brud anno 2013
  • Äldre 17 Mar 21:20
    #2

    Någorlunda obemannad, öl, vin och cider och alkoholfritt kommer finnas att köpa för 10 kr per glas.
    Det som är kvar av avec whiskeyn kommer säljas för mer, ett cl pris. om det kommer fungera eller ej vet vi inte,
    då baren blir någorlunda obemannad, men ändock. 
     


  • xMaria­x
    Äldre 17 Mar 21:22
    #3

    Vi kommer köpa alkohol på bolaget bara, betalbar (gästerna kommer att få betala en liten summa på ca 10 eftersom att vi inte vill ha någon form av fylle-fest..


  • Fial8
    Äldre 17 Mar 21:25
    #4
    Vi tänker ha fri bar, men den ska vara bemannad (för att undvika "fulgroggar tex). Vi kommer nog att ha en drinklista med typ tre drinkar att välja på. Vi funderar också på zinkbaljor eller liknande fyllda med is och läsk, öl, torr cider och bubbel. Bag-in-box-vin. Det mesta köper vi på bolaget, bra att kunna lämna tillbaka det som blir över.
  • Äldre 17 Mar 21:27
    #5

    Vi kommer att ha en bemannad bar där det antagligen blir något enhetligt pris typ 10 kr. Dels för att hålla drickandet nere men sen tycker jag även att det faktiskt räcker med att bjuda på dryck till maten. Vill man  dricka mer så är det ju ganska billigt. Med fri bar tror jag att det lättare blir så att folk tar en drink eller öl, dricker halva, glömmer den nånstans och tar en ny. Vi städar allt själva degen efter och det vore trevligt att slippa plocka halvtomma burkar och glas överallt....

    Vi måste ha en bemannad bar med personal från cateringfirman, det är någr av reglerna som gäller för att få hyra lokalen. 

  • stormh­elen
    Äldre 17 Mar 22:33
    #6

    Baren som finns i lokalen som vi ska ha är bemannad där man kan betala med både kort och kontant. Lokalens priser gäller.


    Det kostar för mycket med fri bar, så gästerna får betla det de vill dricka efter midagen. vi bjuder på en tre rätters meny med tillhörande dryck samt tårta och kaffe. Allt utöver det får gästerna betala själva.

  • sansun
    Äldre 17 Mar 23:13
    #7

    Vi kommer ha en bemannad bar, mest troligt med öl/cider/vin 20 kr/st och 3-5 olika drinkar för 20-30 kr. Vi har skrivit ut i inbjudan att vi undanber oss presenter men gärna vill att folk spenderar sina pengar i baren istället. Tänte nog försöka handla från utlandet men vet inte säkert ännu. Vi som har en rejäl bit att åka måste ju räkna in kostander för resa och övernattning också, då e det inte säkert det blir så mycket billigare i slutändan.
     

  • afture­lding
    Äldre 18 Mar 08:22
    #8

    Obemannad och fri bar. Vi ska dock bara ha alkoholfritt, men vi letar must och andra intressanta alternativ för fullt.  Det blir ju dock inte lika dyrt, och därför känner vi att vi kan bjuda på det utan att det spräcker vår budget :)

  • Äldre 18 Mar 09:43
    #9

    Vi kommer ha obemannad fri bar. Öl och vodka köper vi i Tyskland och vin (bag in box) köper vi på systemet.  Whisky och gin har vi redan köpt på resor under året. Baileys ska vi nog köpa hemma med. Vi behöver köpa läsk och tonics. Kommer nog även lägga fram lite frukt, typ lime, ifall någon vill ha och lite roliga drinkpinnar mm.

    Tycker tappkran låter kul!
    Var har ni hittat sådna att köpa - FrökenCitron?

  • Fial8
    Äldre 18 Mar 12:56
    #10

    Jag kan lägga till att vi inte ska ha ngn middag utan det vi bjuder in till är tårta/fest/dans, då känns det naturligt att vi bjuder på allt. Om vi hade haft middag etc hade vi nog iallafall funderat på betalbar senare på kvällen (men jag tror att vi hade försökt bjuda på allt ändå).

Svar på tråden Baren, hur gör ni? (För oss som har hyrt lokal)